Outlander II Ogólne - Światła do jazdy dziennej.
juniorkm7 - 22-12-2016, 11:47
Interesują mnie bardziej takie "dodatkowe" w zderzak najlepiej Z5019133 z wcześniejszego linka lub coś podobnego w normalnej cenie (nie 350EUR) albo fajna przeróbka AFS. Te ledowe przeciwmgielne mnie nie przekonują.
[ Dodano: 22-12-2016, 13:03 ]
Z tego co widzę to na rynku USA po prostu w miejscu AFS są światła dzienne. Może ktoś wie jak to połączyć i jest to tylko kwestia kabelkologii
http://mitsubishiforum.co...ls-43252/page3/
brylekVFR - 22-12-2016, 15:39
Da się pogodzić jedno z drugim, kwestia dojścia jak
https://www.youtube.com/watch?v=SjatWxiI4CQ
juniorkm7 - 22-12-2016, 18:22
O to wygląda całkiem ciekawie Pytanie - czy dobrze to widać w słoneczny dzień i czy jest legalne?
brylekVFR - 22-12-2016, 19:25
Jak masz AFS to sam oceń czy widać. Czy legalne to nie, jeżeli lampa nie ma homologacji DRL to jest nielegalna. Jeżeli chcesz coś legalnego to albo jeździsz na mijania, albo kupujesz lampę z homologacją DRL, pasek led, lub w przeciwmgielne, inaczej się nie da.
juniorkm7 - 22-12-2016, 20:47
A są wogóle lampy do Outka z homologacją DRL?
brylekVFR - 22-12-2016, 21:57
Nie
Jaro1974 - 22-12-2016, 22:37
Sądzę że to jest zrobione na takiej samej zasadzie jak w przypadku podpięcia modułu pod światła drogowe.
emil_d - 22-12-2016, 23:38
Ja dzisiaj dostałem http://einparts.de/pl/produkt/duolight/
Wyglądają solidnie - w weekend zamontuję.
rezon - 23-12-2016, 09:22
patrząc na strumień światła to przeciwmgielne są raczej symboliczne, dodatkowo 6000K w deszczu to już trochę gorzej widać niż 4800K. Na szczęście w Outku z przeciwmgielnych rzadko się korzysta. Za to dzienne fajnie wyglądają - prawie BMW . Całe lampy też wyglądają solidnie - miłego korzystania.
emil_d - 23-12-2016, 09:36
rezon napisał/a: | patrząc na strumień światła to przeciwmgielne są raczej symboliczne, dodatkowo 6000K w deszczu to już trochę gorzej widać niż 4800K. Na szczęście w Outku z przeciwmgielnych rzadko się korzysta. Za to dzienne fajnie wyglądają - prawie BMW . Całe lampy też wyglądają solidnie - miłego korzystania. |
Przeciwmgielne w Outku to porażka - miałem okazję użyć ich w życiu 2x - pierwszy i ostatni. Teraz zdecydowałem się na przeciwmgielne tylko i wyłącznie dlatego, że czasem muszę doświetlić najbliższe otoczenie (polna droga)
m4rud3r - 25-02-2017, 18:14
I jak sprawują się te lampy w O2 ? Możesz zapodać jakąś minirecenzję i fotki jak to wygląda ?
emil_d - 26-02-2017, 18:01
m4rud3r napisał/a: | I jak sprawują się te lampy w O2 ? Możesz zapodać jakąś minirecenzję i fotki jak to wygląda ? |
Nie mam fotek, jak będzie chwila to zrobię, ale...
Miałem okazję użyć kilka razy świateł przeciwmgłowych i pozytywnie się zaskoczyłem. Te ledowe znacznie lepiej doświetlają niż oryginalne. Auto prezentuje się bardzo ładnie.
adr7 - 04-04-2017, 20:05
Cześć, chciałem sobie założyć taki zestaw jak kolega emil_d ale troszkę mi było szkoda kasy, teraz jakieś uzasadnienie mam bo jakimś cudem zbiłem jednego halogena mam czujnik deszczu i włącznik świateł z trybem auto czy to oznacza że mam też czujnik zmierzchu ??
emil_d lub inni jeśli tak to czy rzeczywiście lampy einparts są sterowane przez czujnik zmierzchu na przemian z bixenonami??
I pytanie nr 3 jak trudno założyć ten zestaw dam radę sam czy tylko elektryk
emil_d - 04-04-2017, 20:19
adr7 napisał/a: | Cześć, chciałem sobie założyć taki zestaw jak kolega emil_d ale troszkę mi było szkoda kasy, teraz jakieś uzasadnienie mam bo jakimś cudem zbiłem jednego halogena mam czujnik deszczu i włącznik świateł z trybem auto czy to oznacza że mam też czujnik zmierzchu ??
emil_d lub inni jeśli tak to czy rzeczywiście lampy einparts są sterowane przez czujnik zmierzchu na przemian z bixenonami??
I pytanie nr 3 jak trudno założyć ten zestaw dam radę sam czy tylko elektryk |
Ad. 1 - tak tryb auto działa dzięki temu, że masz czujnik zmierzchu.
Ad. 2 - jak włączają się reflektory to także światła pozycyjne - prąd pojawiający się na kabelku do pozycji steruje światłami do jazdy dziennej (brak prądu w tym kabelku - światła do jazdy dziennej załączone, prąd w tym kabelku - światła do jazdy dziennej wyłączone)
Ad. 3 Jeśli umiesz odkręcić śruby, wyjąć zapinki i znasz ogólne zasady działania prądu elektrycznego nie powinieneś mieć problemów.
Pozdtrawiam
brylekVFR - 04-04-2017, 21:50
Outlander posiada w ETACSie funkcje DRL, Jest możliwość sterowania światłami dodatkowymi, Jak to działa i jak podłączyć trzeba by zgłębić temat. Na plus takiego podłączenia jest taki że w trybie działania DRL można wybrać działanie z ręcznym, czyli jeżeli hamulec ręczny jest zaciągnięty,światła nie świecą, po spuszczeniu światła zapalają się. Minus jest gdy ktoś lubi ruszać pod górkę z ręcznego, wtedy światła zgasną i się ponownie zapalą.
|
|
|