To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Outek I Turbo Leszka R.

Bzyk_R1 - 30-12-2016, 16:30

Tak teraz patrzę na tą klapę tylną i nie widzę dziurki od kluczyka :D a i rudzielca dużo w komorze i nie oryginalne śrubki :) Musi być trochę dziegciu w tym całym miodku :D
Jaro1974 - 30-12-2016, 19:04

turek61 napisał/a:
Zamówiony rozrząd :
http://allegro.pl/rozrzad...6650183446.html

Też od nich brałem kompletny rozrząd do swojego wolnossaka jak i do turbiaka i jestem z tego kompletu zadowolony :wink: Na tylną klapę powiem szczerze nie zwróciłem uwagi :oops: :wink:

szydlos - 30-12-2016, 20:04

Fajne autko gdzie go wyrwałeś w PL czy za granicą ?
dmi - 30-12-2016, 20:06

Gratulacje i Najlepszego na Nowy Rok! kusi ten outlander mnie ale odpycha mnie ten mało "przytulny" środek....
Fragu - 30-12-2016, 20:40

A tam gadacie, srodek prosty, schludny.
Materialy twarde, ale spasowane idealnie, nic nie trzeszczy, nic nie lata.

Mi projekt bardzo sie podoba, a juz w ogole ze stacja multimedialna 2din.

8)

Bzyk_R1 - 30-12-2016, 20:59

Się doczepili środka no naprawdę:-) jest ładny i spasowany. Może nie wygląda zbytnio nowocześnie ale wszystko jest na swoim miejscu. A te wstawki carbon są super. Nie ma tu tyle przycisków co w kokpicie dreamlinera ale na brak bajerów nie trzeba narzekać. Porównajcie sobie to wnętrze do hondy crv lub rav4 z tych roczników...tam dopiero kanty są i brak polotu:-)
Jaro1974, ja też nie zauważyłem tej klapy nawet jeszcze jak w Niemczech stał:-) a rozrząd poleciłem Leszkowi po Twojej rekomendacji:-)

Jaro1974 - 30-12-2016, 21:06

Bzyk_R1 napisał/a:
a rozrząd poleciłem Leszkowi po Twojej rekomendacji:-)

Bardzo mi miło z tego powodu :wink:
dmi napisał/a:
odpycha mnie ten mało "przytulny" środek....

Zawsze można go zrobić po swojemu :twisted: :wink:

turek61 - 30-12-2016, 21:59

mkm Dzięki :notworthy:

Bzyk_R1 napisał/a:
Tak teraz patrzę na tą klapę tylną i nie widzę dziurki od kluczyka :D a i rudzielca dużo w komorze i nie oryginalne śrubki :) Musi być trochę dziegciu w tym całym miodku :D

Bzyk... to i tak mało zauważyłeś :rolleyes:
A gdzie wycieraczka na tej klapie ???
Wiedziałem o tym decydując sie na jego kupno. Zobaczycie jak niedługo będzie miał zgrabny tyłeczek.
A gdzie niby tak dużo rdzy w komorze bo ja jakoś nie zauwazyłem... Prosze o szczegóły.

Dziś ledwo zdążyłem dodać ogłoszenie na OLX, że sprzedaje Carismę i po ok. 5 min. dostałem wiadomość od zainteresowanego MM-aka.
Jest to autko leciwe ale cały czas na obrotach więc jeżeli transakcja dojdzie do skutku będzie instalacja LPG dla Turbiaka.
A tak jeszcze co do waszych wypowiedzi o Outku I . Moja córka przejechała sie dzisiaj i mówi:
"Tato... kiedy mi taki wózek kupisz ? Podoba mi sie.Chciałabym mieć taki wózek z takim depnięciem " Ja na to krótko- Poproś o to męża... :finga:
Zięciowie też nie wiedzieli co kupię i byli pozytywnie zaskoczeni.Obaj prosili mnie abym tylko nic nie robił z wydechem co zamierzałem bo wydaje charakterystyczny pomruk. Nie wiem czy nie bedzie to uciążliwe w dłuższej trasie.

Czy wszystkie Outki Turbo z tego rocznika maja żarówki ksenonowe ?
Kupiłem dzisiaj żarówki H1na światła mijania zgodnie z książką serwisową a to zonk bo w kloszu ksenony .
Spryskiwacze nie działały bo było mało płynu.
Jest super radio ale nie łapie fal a jak już to duże zakłócenia. Wydaje mi sie ze to wina płetwy zamontowanej zamiast fabrycznej anteny.
Poradzcie coś na to ...słyszałem coś o antenie na szybę ... sprawdzi sie ? czy raczej szukać fabrycznej ?

W@sio - 30-12-2016, 23:28

Ksenony miały tylko te z zestawem lamp hella, jeśli masz pokrętło sterujące wysokością świecenia, to znaczy, że powinieneś mieć halogenowe żarówki, a ksenony ktoś dołożył.
turek61 - 31-12-2016, 07:18

W@sio napisał/a:
Ksenony miały tylko te z zestawem lamp hella, jeśli masz pokrętło sterujące wysokością świecenia, to znaczy, że powinieneś mieć halogenowe żarówki, a ksenony ktoś dołożył.

Nie ma pokrętła.

W@sio - 31-12-2016, 09:26

Cytat:
Nie ma pokrętła
jest, na zdjęciu wnętrza widać je po lewej stronie pod kierownicą. Poza tym masz seryjne lampy, które nie mają homologacji do żarników ksenonowych ze względu na brak automatycznej regulacji wysokości świecenia. Jeśli mi nie wierzysz podjedź do SKP, zapytaj Policjanta albo kogokolwiek w ASO :-)

Oczywiście jest szansa, że ktoś dołożył czujniki położenia tylnej osi, do tego przekaźnik itp, ale w ówczas usunął by regulację z kabiny. :-£

Bzyk_R1 - 31-12-2016, 14:45

Po ogólnym widoku modyfikacji jakie ktoś tu poczynił sądzę że jakiś młodzieniec wsadził tu nielegalne palniki ksenonowe.
turek61 napisał/a:
A gdzie niby tak dużo rdzy w komorze bo ja jakoś nie zauwazyłem... Prosze o szczegóły.
A zauważyłem że pompa ABS, łapa silnika, blok silnika poniżej czerwonej pokrywy...trochę jest jej jak głębiej zajrzeć.

turek61 napisał/a:
.Obaj prosili mnie abym tylko nic nie robił z wydechem co zamierzałem bo wydaje charakterystyczny pomruk. Nie wiem czy nie bedzie to uciążliwe w dłuższej trasie.

Jak chcesz możemy się zamienić gdyby Ci nie pasował i chciałbyś OEM :D

Co do anteny to podjedź najpierw do speca z miernikiem i podłączcie na próbę jego urządzenie żeby sprawdzić sygnał. Jeżeli jest za słaby to musisz założyć inną antenę, lub sprawdzić czy wszystko u góry dobrze podłączone pod podsufitką. Nie wierzę że ktoś zakładając płetwę upośledziłby specjalnie radio. Ona na bank jest zewnętrzną anteną. Co do tych na szybę to te zestawy ze wzmacniaczem naprawdę dobrze odbierają.

mkm - 31-12-2016, 14:49

Po ogólnym widoku niestety Outek przeszedł kurację u jakiegoś producenta Kebabu niestety...
turek61 - 31-12-2016, 15:48

No to ładnie mnie zdołowaliście na ten nowy rok... :(

A ja mimo wszystko życzę Wam Szczęśliwego... i szerokości.

mkm - 31-12-2016, 16:18

Od razu zdołowali... Auto widziałeś, oglądałeś, cenę znałeś, brać nie musiałeś.
Wziąłeś, więc autko Ci się spodobało i to najważniejsze.
Co trzeba zrobić to sobie zrobisz.
Nie ma co się doszukiwać czy to był "tjunik", "kebab", czy pod kocem trzymany :wink:

Musisz mieć świadomość, że dziewiczy on nie jest i tyle :biggrin:

Jakbyś kupował "zwykłego" Outka - to co innego - wybór dużo większy, to i wybrzydzać można, ale o ten model w dobrym stanie ( w dodatku w dobrej cenie) prosto nie jest :wink: