To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowy, Elegancki

mah00ni - 15-03-2017, 11:30

Super autko, gratki! Mam bliźniaka tylko Avance :)
larelijux - 15-03-2017, 11:50

mah00ni, zaglądałem do Twojego nieraz, bliźniaki będą jeszcze podobniejsze bo w tym roku mam zamiar jeszcze wrzucić czarne skóry do wnętrza :D
tresorex - 15-03-2017, 12:54

Świetny wygląd. Niczego więcej nie trzeba żeby gal świetnie wyglądał!

Jak patrzę na inne kolory to aż mi się marzy zmiana koloru z nudnego srebra :D

larelijux - 15-03-2017, 13:19

tresorex, potrzeba trzech centymetrów niżej, ale to dopiero na lato :D
larelijux - 16-03-2017, 21:44

Lekko poruszone, ale cały czas trzęsą mi się łapy
Od kiedy założyłem te koła to ciągle chcę mu cykać fotki :mrgreen:

Na zdjęciu z innym Mitsu :)

larelijux - 27-03-2017, 15:58

Wczoraj Galant odwiedził swój pierwszy spot, co prawda nie Mitsumaniaków, ale za to wśród innych ciekawych aut. Widziałem też ze dwa Eclipse i jednego Galanta, z którego właścicielem zamieniłem kilka słów :)
Po pracy, przed spotem zauważyłem niepokojący znak - obydwa światła mijania w Galancie się nie świeciły... Auto nie do jazdy w nocy, a czasu do spotu było mało - także decyzja była szybka, trzeba jechać do Auchan, kupić żarówki i wymienić póki jest jasno.
Co dziwne, czasami jedna żarówka się paliła, czasami nie, nie wiem czy coś nie stykało czy po prostu już kończyła swój żywot, druga ewidentnie była zerwana w środku.

Po lewej nowa, po prawej stara żarówka:

A tak to się prezentuje w nocy:

Żarówki to Philips WhiteVision, nie czytałem żadnych opinii bo nie miałem na to czasu, dlatego jedyne czym się kierowałem to opis na pudełku, bo chciałem mieć jak najbardziej białe światło :) Według mnie wygląda świetnie i świeci o niebo lepiej niż poprzednie (lewe światło w końcu nie wali innym po oczach), co do trwałości - zobaczymy

tresorex - 27-03-2017, 20:32

Sprawdź czy kostki od żarówek nie są spalone... U mnie były i przez to czasem nie świeciło.
Te wszystkie +1000% światła świecą krócej od tradycyjnych - więcej światła - krótsza żywotność.

larelijux - 27-03-2017, 20:42

Nie zależało mi na +1000%, patrzyłem, czy dają białe światło ;) Jak zacznę mieć z nimi dymy to wtedy się zajmę, póki co liczę na to, że po prostu żarówki zaczęły szaleć ze starości

Co do lepszego światła nie chodziło mi o moc światła tylko o jego padanie, teraz mam ładny asymetryczny rzut, wcześniej lewy reflektor świecił bardziej po oczach kierowcom niż po drodze

larelijux - 09-04-2017, 20:49

Kolejne wydatki:
- komplet czarnej, skórzanej tapicerki
- krańcówki - już wsadzone

Tapicerka niestety jest nieźle uświniona. Tak samo plastiki i przełączniki, przełącznik grzania tyłka był czymś oblepiony nawet w środku, więc rozebrałem go na części pierwsze, wyczyściłem i chodzi tak jak powinien. W przyszłym tygodniu postaram się wyczyścić skórę i wsadzić ją do auta, nie wiem czy będę miał czas na jakieś zdjęcia, terminarz napięty... Do tego dokupuję jeszcze półkę oddzielającą bagażnik od przestrzeni pasażerskiej, bo mam tam wycięte jakieś ogromne, brzydkie dziursko pod subwoofer.

W tym samym czasie będę też starał się wymienić cykający mechanizm zmiany temperatury w aucie, jak auto się nagrzeje w środku i potrzebuje się mocno schłodzić to niestety cyka, więc jeśli nie zrobię tego teraz, to całe lato przejeżdżę przy jego akompaniamencie.

Konsekwentnie do celu aż nie będę miał się do czego w nim przyczepić :mrgreen:

Hugo - 09-04-2017, 22:05

larelijux napisał/a:
W tym samym czasie będę też starał się wymienić cykający mechanizm zmiany temperatury w aucie, jak auto się nagrzeje w środku i potrzebuje się mocno schłodzić to niestety cyka, więc jeśli nie zrobię tego teraz, to całe lato przejeżdżę przy jego akompaniamencie
Częsty problem w tym aucie. Do naprawy/wymiany silniczek o numerze MR268260 :wink:
larelijux - 09-04-2017, 22:19

Hugo, tak, problem już zdiagnozowałem dobre kilka miesięcy temu, silniczek leży na półce, przez brak czasu i chęci odwlekam to w nieskończoność :D ale w końcu będzie trzeba się za to zabrać, skoro rozbieram już pół auta to taki skrawek więcej nie zrobi dużej różnicy

Swoją drogą pisałem do Ciebie przez allegro w sprawie tego silniczka jeszcze w poprzednim roku, ale nie miałeś go akurat na stanie :mrgreen:

Hugo - 10-04-2017, 08:33

Można go wymienić po zdjęciu jedynie plastiku z boku konsoli przy lewym kolanie pasażera :wink:
larelijux - 11-04-2017, 20:27

Update:

Galant dostał nowe wnętrze, pomimo, stare było ładne i wygodne, jednak skóry zbyt mnie do siebie ciągnęły... O dziwo cała elektryka działa, grzanie siedzeń, wszystko było plug&play :mrgreen:
Cykający silniczek - wymieniony. Dojście słabe nawet po zdjęciu plastiku przytoczonego przez Hugo, ale po jakimś czasie się udało. Koniec z cykaniem, może rozkręcę ten stary silniczek, żeby zobaczyć co tam w środku nie gra :D
Wymieniona tylna półka - w końcu nie mam w niej ogromnej dziury i jest czarna
Wymienione żarówki nad tablicą rejestracyjną. "Xenon effect" Boscha działa tak, że żarówki świecą tak samo żółto jak wszystkie inne, tylko kosztują 10 złotych więcej...

Więcej zdjęć jutro, dzisiaj już za ciemno i nie mam siły
Tak to wyglądało przed i w trakcie prac:

Żeby nie było tak fajnie, mechanizm od lewej tylnej szyby wydaje chyba swoje ostatnie tchnienia - przy podnoszeniu automatycznym gdzieś w połowie się zatrzymuje i schodzi na sam dół, bo czuje zbyt duży opór (obstawiam, że od uszczelki), rozwiązać to można albo pomagając szybie w podnoszeniu się, albo podnosząc ją po kawałeczku

Hugo - 11-04-2017, 20:45

larelijux napisał/a:
Cykający silniczek - wymieniony. Dojście słabe nawet po zdjęciu plastiku przytoczonego przez Hugo, ale po jakimś czasie się udało
Nie pisałem, że tym sposobem jest łatwo :P
larelijux napisał/a:
"Xenon effect" Boscha działa tak, że żarówki świecą tak samo żółto jak wszystkie inne, tylko kosztują 10 złotych więcej...
Nie ma jak to bosz :mrgreen:
larelijux - 11-04-2017, 20:53

Powiem tak, to jest najłatwiejszy rozsądny sposób, bo można też rozebrać pół konsoli z przodu i potem babrać się z podłączaniem wszystkiego :mrgreen: