Carisma - Techniczne - Carisma 1.9 did zamarzl
milo - 08-01-2017, 16:10
Ile jest u Ciebie na minusie ?
kravter80 - 08-01-2017, 16:14
O 12 bylo -12 a teraz -11, w nocy bylo okolo -20 ale wieje jak cholera, to odczuwalna jest duzo wyzsza
milo - 08-01-2017, 16:42
U mnie jest - 8 st i jest zimniej niz wczoraj jak było w dzien -16 st , tem spadła do - 20 zeszłej nocy , w garazu miałem - 9 i zapalił bez problemu
kravter80 - 08-01-2017, 16:47
U mnie tak samo, a wieje akurat prosto w drzwi od garazu... Wiec nie ma duzej roznocy w srodku a na zewnatrz
[ Dodano: 09-01-2017, 11:51 ]
Chlopaki, tu sie cos EDIT! i raczej nie jest to wina zapowietrzenia, garaz nagrzany, fltr zmieniony a on tylko lapie, zrobilismy akcje z plakiem, to zapalil na plaku, zlapal 1,5k obrotow, pochodzil z 1s i zgasl i tak ze 3 razy i ciagle gasnie, bdz plaka tylko lapie, przewody od wtryskow odkrecane i idzie do nich paliwo, bylem u mechanika to gadal, ze jak odpalil ma plaku to juz powinien sie odpowietrzyc i chodzic, on mysli, ze to wtryski zatkalo
Aha, i jak odpalil na plaku to zapalil sie check engine
[ Dodano: 09-01-2017, 15:45 ]
Dobra chyba sie wyjasnilo, zawiozlrm mu 1 wtrysk to ledwo go wydarl tak byl zaklejony, 180 barow bylo potrzebne aby ruszyl, zawiozlem mu reszte, odetkal i mowi, ze 2 sa jeszcze takie sobie a 2 sa "przetarte" i teraz nie wiem czy wymieniac wszystkie czy tylko 2. Mowi, ze oryginalny wtrysk bosha 220zl
milo - 09-01-2017, 20:05
kravter80 napisał/a: | mowi, ze 2 sa jeszcze takie sobie a 2 sa "przetarte" i teraz nie wiem czy wymieniac wszystkie czy tylko 2. Mowi, ze oryginalny wtrysk bosha 220zl |
Lepiej wymienić wszystkie bo nie wiadomo kiedy te 2 siądą
Teraz paliwo jest bardziej suche niż kiedyś i jest słabsze smarowanie potem kłopoty
regent - 09-01-2017, 22:47
Takie suche to ono nie jest .7 procent rzepaku smaruje tylko paliwo w băku brudne i ono zasyfia.Trzeba tankować do pełna i wyjeżdżać do zera to syf w filtr pójdzie ,bo jego się wymienia a do baku się nie zagląda i nie czyści
kravter80 - 10-01-2017, 00:03
Jak poszlo do wtryskow i zakleilo to musialo jakos przejsc przez filtr, albo zrobil sie syf za filtrem, wiec i tak nie bylo na to rady, jakby bylo dobre paliwo to by sie nic nie stalo
Ten syf to pewnie wlasnie z tego rzepaku :/
milo - 10-01-2017, 15:21
regent napisał/a: | Takie suche to ono nie jest .7 procent rzepaku smaruje tylko paliwo w băku brudne i ono zasyfia. |
Na czym jeżdzisz ?
regent napisał/a: | Trzeba tankować do pełna i wyjeżdżać do zera to syf w filtr pójdzie ,bo jego się wymienia a do baku się nie zagląda i nie czyści |
Ale pisze bzdety niech tylko kilka razy pompa popracuje na sucho to sie przekonasz , bak zawsze mozna wyczyścic jesli jest mocno zabrudzony niż robić remont pompy i wtryskiwaczy , filtr wszystkiego nie wyłapie nie mówiąc juz o wodzie
kravter80 napisał/a: | Jak poszlo do wtryskow i zakleilo to musialo jakos przejsc przez filtr, albo zrobil sie syf za filtrem |
Za wiele filtrów nie zaszkodzi wręcz pomoże są filtry przepływowe do diesli i można za filtrem głównym taki zamontować będzie widać co jest w środku i zawsze jakis brud zatrzyma, zawsze takie montuje i powiem że w filterku coś sie znajdzie
regent - 10-01-2017, 23:03
milo napisał/a: |
regent napisał/a:
Takie suche to ono nie jest .7 procent rzepaku smaruje tylko paliwo w băku brudne i ono zasyfia.
Na czym jeżdzisz ? | Jak myślisz na czym ......Na wodzie
[ Dodano: 10-01-2017, 23:08 ]
milo napisał/a: |
regent napisał/a:
Trzeba tankować do pełna i wyjeżdżać do zera to syf w filtr pójdzie ,bo jego się wymienia a do baku się nie zagląda i nie czyści
Ale pisze bzdety niech tylko kilka razy pompa popracuje na sucho to sie przekonasz , bak zawsze mozna wyczyścic jesli jest mocno zabrudzony niż robić remont pompy i wtryskiwaczy , filtr wszystkiego nie wyłapie nie mówiąc juz o wodzie | Normalne ,że do rezerwy . Kto zagląda do baku ???
|
|
|