Nasze nieMiśki ;-) - SPIDER'Q50
Bartekkita - 08-04-2018, 00:27
Dopiero teraz przeczytałem koszt przeglądu kosmos no, ale marka premium.
Powiedz mi jak odnoszą się w serwisie do zgłaszanych usterek?
SPIDER-ek - 09-04-2018, 10:16
Bartekkita napisał/a: | Powiedz mi jak odnoszą się w serwisie do zgłaszanych usterek? |
Serwis i cała obsługa jest na wysokim poziomie, tzn miło i sympatycznie. Nikt Cię nie zlewa, albo nikt nie marudzi że tak ma być.
Poprostu wszystko co zgłosisz traktuja jako element do kontroli i ewentualnej naprawy jeżeli okaże się że to faktycznie usterka.
Co prawda jednej usterki mi nie usuneli przy ostatnim przeglądzie (jakieś odgłosy z kolumny kierowniczej), ale nie jestem upierdliwy żeby ich nękać. Zgłosze przy kolejnym serwisie który mam przy 65tyś km.
Umówiłem się na wymianę opon czas oczekiwania tydzień ale miła Pani dopisała że gdyby się zwolnił termin to mnie "wcisną"
Zarówno w salonie jak i na serwisie zawsze spotykalem się z miłą obsługą i zawsze wysłuchali mnie do końca. Nikt mnie nie zlewał nigdy.
Można poczytać na formum ifans.pl, z serwisem zwykle wszyscy mają pozytywne odczucie. Poza ceną bo ceny potrafią być z kosmosu ale w Lexusie słyszałem że jest podobnie z cenami:)
Bartekkita - 09-04-2018, 22:22
SPIDER-ek, no to jak tak to w porządku. Chociaż jak pytałem o takie przeglądy w Mazdzie i Hondzie to ceny mniej więcej 800-1100 złotych przepaść...
SPIDER-ek - 09-04-2018, 23:37
Bartekkita napisał/a: | Chociaż jak pytałem o takie przeglądy w Mazdzie i Hondzie .... |
To musisz popytać w Nissanie czy mają takie jak w Mazdzie i Hondzie. Bo Mazda i Honda to inna klasa samochodu niż Infiniti. Jeżeli chciałbyś porównywać to bardziej z Lexusem, Acurą.
Bartekkita - 15-04-2018, 13:33
SPIDER-ek, zdaje sobie sprawę i super, że traktują poważnie Twoje "widzi mi się". Jak będę po paru przeglądach w Hondzie to dam znać co i jak. Póki co poza prawie pustym bakiem przy odbiorze auta to nie mamy zastrzeżeń. W naszym wypadku koszty przeglądów mają oscylować w granicach 800-1000 złotych. Pożyjemy zobaczymy, może też w końcu znajdę chwilę i założę temat
SPIDER-ek - 28-11-2018, 18:51
Z racji że mnie pol roku tu nie było to trochę się podziało:)
1. urodzila mi sie córeczka
2. sprzedałem Mazdę (uf ale miałe farta, opis niżej)
3. zrobiłem kolejny przegląd Infiniti
Ad1. córeczka to cudowne dziecko moje drugie bo mam jeszcze chłopca. Z racji tego że lubię wyzwania to od października jestem na macierzyńskim w sumie do lipca czyli ma być 9 miesięcy Podobno dobrze mi idzie z tą opieką
Ad2.
Ludzie mówią że człowiek dwa razy się cieszy, pierwszy raz kiedy kupuje samochód, a drugi raz kiedy go sprzedaje. I tak było w moim przypadku z Mazdą 3 - 2.3l Samochód był ze mną całe 6 lat. I powiem jedno, rdzewieje to niemiłosiernie. Mechanicznie samochód rewelacja, bo w silniku tylko wymieniłem termostat, i poza tym amorki i wahacze. A przez całe 6 lat walczyłem z rdzą. Masakra. Dałem ogłoszenie sprzedaży i trafił się zainteresowany ale był tak napalony że jak przyjechał to nawet nie otworzył maski i nie oglądał samochodu tylko odrazu go brał Wiec każdy zadowolony i on i ja
Ad3
Infiniti stuknelo właśnie 60tyś km. i mialem ostatnio przegląd. Podobno nic nie wymagało interwencji i co i dalej jeżdzę dieslem bez szału. W zastępstwie dostałem Hybrydę z 364KM i co i nic. Samochód hybrydowy może i fajnie zbierał się ale chyba mnie nie zachwycil. Spalanie 12l/100km, silnik benzynowy ciągle się uruchamiał, więc hybryda w tym wydaniu to nie jest jakoś super ekonomiczna a i wkurzało mnie to ciągle uruchamianie silnika bo to jednak czuć. Szarpało to jak klasa co najmniej VW z DSG.
Ja jedynie od ostatniego przeglądu zauważyłem że zwiększylo sie spalanie o 2 litry. I coś czuję że zmienili soft tak jak w VW kiedy afera dieselgate wybuchła. Ale już mi się nie chce drążyć tematu i walki.
Co po 1 roku i 7 miesiącach jazdy mogę powiedzieć o moim Infiniti w dieslu od mercedesa 2.2l i 7 biegowym automacie z mercedesa. Że "dupy" nie urywa jak na tą klase samochodu.
Więc czekam na koniec leasingu i albo wpadnie BMW albo MB chyba że Lexus. I albo będzie minimum 3 litrowy diesel albo jakaś benzyna. Nigdy już R4 diesli chyba że jakiś pipierdułek 1,6l do miasta dla żony.
No to tyle pozdrowionka
Bizi78 - 28-11-2018, 20:03
SPIDER-ek napisał/a: | 1. urodzila mi sie córeczka |
Gratulacje .
Olivia - 30-11-2018, 21:47
Mam ten sam silnik w A-klasie. Dla mnie pasuje. Mało pali, jest dynamiczny i cichy. Co prawda to dużo mniejsze auto i jest w 4matic-u więc i odczucia muszą być inne w porównaniu do większego Infiniti.
Mam też E91 w silniku 3.0d. I muszę przyznać że silniki lub wyciszenie silnika w BMW jest po prostu głośniej niżeli w mojej A-klasie czy nawet A3 8P z silnikiem 2.0 TDI.
|
|
|