Nasze Miśki - ................
Krzyzak - 13-03-2020, 23:02
ja mogę odkupić osłonę elektrozaworów od skrzyni automatycznej bo na mojej widziałem trochę rdzy
(jeśli dobrze zrozumiałem, że napęd dawcy idzie na złom)
Marcino - 14-03-2020, 00:17
Odzyskaj zawieche. Może się przydać do czarnego. Zawsze to coś jest do założenia.
mkm - 14-03-2020, 17:02
Zobaczymy - na razie jestem dogadany, że wjedzie o własnych siłach na lawetę i od tego uzależniona jest wypłacona kwota.
To zawieszenie kusi, więc nie wiem czy nie będziemy negocjować nowych warunków... ale czarno to widzę ze względu na brak miejsca, czasu i ewentualne wysyłki.
W obecnej umowie - dzwonię, biorę kasę i czekam na polecony z decyzją o wyrejestrowaniu i złomowaniu pojazdu.
Czarne kombi pomału zaczyna być gotowe do oficjalnej prezentacji
Na razie wczułem się w poprzedniego właściciela i "szykuję go do sprzedaży".
Auto już ma hamulce i nowy płyn hamulcowy.
Pozytywnie przeszedł BT i ma przegląd.
Ma komplet akceptowalnych opon (nie tych na zdjęciach )
Wymieniony został olej. Na razie 5W30 na jakieś 500km jako "płukanka".
Kosmetycznie - został domyty z zewnątrz i odkurzony w środku.
Do końca zostało dokończenie rwania folii z szyb, podfarbowanie kierownicy i wosk.
Pierwsze pozowane foty czarnego kombi.
Hugo - 14-03-2020, 18:26
Elegancko wygląda
Dlaczego olej 5W30 tylko na chwilę? A jaki docelowo. Ja od kilku lat leję tylko 5W30 i nic się nie dzieje. Właśnie za chwilę zamawiam po raz kolejny Mobil 1 ESP Formula 5W30.
deejay - 14-03-2020, 18:29
Hugo napisał/a: | Dlaczego olej 5W30 tylko na chwilę? |
Może wleci 0W30
Ps . Nabiera wyglądu ten rekin
Hugo - 14-03-2020, 19:09
deejay napisał/a: | Może wleci 0W30 | Tak z ciekawości? Nadaje się do tego silnika?
mkm - 14-03-2020, 20:09
Dzięki, dzięki - na razie to zasługa poprzednika - mój widoczny wkład zacznie się po oficjalnej prezentacji.
Hugo, 5w30 to pewniak ale...
Mój Galant ma dwa "felery" .
Pierwszy to gaz, a drugi kierowca.
Jeżeli obecny olej dobrze się przyjmie, to jak deejay dobrze wyczuł, chcę pójść w "0".
Hugo - 14-03-2020, 20:15
A co ma się nie przyjąć, one pięknie pracują na dobrych 5W30 lub 5W40.
deejay - 14-03-2020, 21:12
Hugo napisał/a: | deejay napisał/a: | Może wleci 0W30 | Tak z ciekawości? Nadaje się do tego silnika? |
Hugo pamiętaj im mniejsza pierwsza liczba w lepkości oleju, tym szybciej będzie on na "górze" 😉
Myślę że jak masz silnik wbdb stanie, to nie ma się czym martwić.
Krzyzak - 14-03-2020, 21:37
mkm napisał/a: | rwania folii z szyb | akurat czarne szyby to duży props tego auta - lepiej wygląda i nie grzeje się tak latem a na pewno nie ma efektu, że siedzenia parzą jak się wsiada
co z miską skrzyni?
Hugo - 14-03-2020, 21:59
Krzyzak napisał/a: | nie grzeje się tak latem a na pewno nie ma efektu, że siedzenia parzą jak się wsiada | Potwierdzam.
mkm - 14-03-2020, 22:45
Ciemne szyby oczywiście tak, ale nie na wyblakłej, pomarszczonej, porysowanej od środka brązowej folii.
Bzyk_R1 - 29-04-2020, 20:30
https://youtu.be/7HWQEGwJ6g0
Marcino - 30-04-2020, 10:02
Bzyk_R1 napisał/a: | https://youtu.be/7HWQEGwJ6g0 |
Oho widać ze MKM ma się dobrze, lakier na galancie masuje:)
Krzyzak - 04-05-2020, 22:41
napisał do mnie mkm i poprosił, żeby wrzucić mu update tematu, oto i ono:
Odpoczynek odpoczynkiem, ale coś na Forum trzeba z partyzanta wrzucić.
Dziękuję Krzyżak, za pomoc
Tak się prezentujemy w stanie wyjściowym.
Mój wóz pandemiczny:
Do tej pory wszystkie zbiegi bezkosztowe, we własnym zakresie – nie licząc przeglądu, rejestracji i ubezpieczenia, ale o tym już pisałem.
Zapuszczony był strasznie – jest nadal, ale z tego co słyszę już mniej straszy.
Galantovid (takie dostał imię tymczasowe) domyty i nawoskowany – najsłabsze drzwi zeszlifowane i przepolerowane – szału nie ma, ale drzwi są tak obłożone szpachlą, że uznałem, że prościej, szybciej i taniej wyjdzie przemalowanie tych z gdi.
Bez glinek, zmywaczy, maszyn polerskich etc. Zwykłe mycie tylko dokładne.
Problem wody wlewającej się do wnętrza (chyba) rozwiązany – jeszcze czekam na jakąś nawałnicę, ale ani karcher, ani wiadro, ani wąż, ani obecne mżawki nie spowodowały kolejnych przecieków i wykładzina jest wreszcie sucha.
Z ciekawostek, bo wielokrotnie w dziale Galanta czytałem o osiągach.
Do Colta CA4A (1.6) można startować, ale lepiej się nie zakładać.
Do 130km/h Colt jest przodu – powyżej już nie.
Do CA5A (czyli 1.8gti) lepiej się nie wygłupiać.
Colt przy Galantovidzie to znikający punkt.
Teraz podtrzymuję stan kosmetyczny i szykuję się na akcję „przezbrojenie” – chcę to zrobić „na raz” czyli pakiet, szyby, dodatki, felgi i regeneracja lakieru.
|
|
|