Nasze Miśki - Misie w naszej rodzinie cz.2
Hubeeert - 06-07-2008, 21:14
Rafi nie chodziło mi o to żeby się czepiać (wbrew pozorom) - myślałem (na podstawie zdjęcia), że ktos Ci odwalił jakąś prowizorkę...
PiotrekSL4 - 06-07-2008, 23:07
Jak dla mnie jest nieźle. Auto nie jest przesadzone, co więcej przyciąga wzrok. Nawet mimo tego, że CJO nie ma najpiękniejszego tyłu.
Rafal_Szczecin - 06-07-2008, 23:34
w tym miesiacu napewno jeszcze zostana zamontowane biale kierunki po bokach oraz zostana przyciemnione 3 tylnie szyby, co dalej to zobaczymy ...
rozmawialem z blacharzem,ktory robi lancera, i za wyklepanie calego auta - tzn przod-zderzak, blotnik-da sie uratowac,maska, do tego wyklepanie pupci - tego pasa + zaspawanie zamka w tylniej klapie oraz usuniecie wycieraczki, wszystkich napisow z tylniej klapy, usuniecie ozdobnych listew po bokach ( mocowanych na klej ) razem z lakierowaniem 1500 zl , uwazam,ze to calkiem dobra cena, i napewno po odlozeniu kasy bedzie to zrobione
Rafal_Szczecin - 06-07-2008, 23:59
Twaróg napisał/a: | A czy mógłbyś nagrać filmik mniej więcej o długości 1:10, który będzie pokazywał z jaka głośnością chodzi tłumik? Pewnie spytasz czemu 1:10? Dlatego, że chciałbym abyś co 10 sekund zwiększał obroty, tzn. najpierw na jałowym, później 1000 obrotów, 2000, itd. aż do 6 tyś. Wtedy będę wiedział mniej więcej jak to "gra"
I przy okazji, czy odczułeś jakąś różnicę spadku mocy? Tzn. gorsze wkręcanie się na obroty lub inne dziwne zjawiska? |
ok, filmik bedzie na dniach .
co do tego, czy odczulem jakas roznice w mocy, to strasznie trudno to powiedziec, poniewaz sprawnym coltem ( mowa o aparacie zaplonowym ) oraz z oryginalnym tlumikiem przejezdzilem bardzo malo, w sumie bylo to 100 km ,pozniej 3 tygodnie przerwy, i wczoraj moze z 10 km . wydaje mi sie, ze ani lepiej nie wkreca sie na obroty, ani nie stracil nic na montazu wydechu .
Rafal_Szczecin - 11-07-2008, 21:19

w tym miesiacu przyjda jeszcze biale kierunki na blotniki i to chyba wszystko, bo niestety budzet wiecej nie wytrzyma
londolut - 11-07-2008, 21:26
Raf, max wypas, ile cię wyszło ciemnienie szybek? Ostro jedziesz z modami ale tych migaczy ci nie daruję
Rafal_Szczecin - 11-07-2008, 21:29
normalnie zawolali 350, ale brat podal magiczne nazwisko kolegi i cena spadla do 250 zl
a z migaczami jest tak, ze juz od jakiegos czasu sie na nie sępiłem , ale nie bylo siana, i dopiero wczoraj kliknalem "kup teraz" potem spojrzalem na dol, a tam Twoj nick hehe
foty robione telefonem,dlatego taka " jakosc "
londolut - 11-07-2008, 21:33
Co do szybek, masz czarne czy fioletem zaciąga od środka? Jeśli fiolet to nie za fajnie. Spotkałem się już z takim przyciemnianiem. Najlepsza folia wg mnie to black grafit - najlepszy efekt.
Rafal_Szczecin napisał/a: | od jakiegos czasu sie na nie sępiłem | Ja od ok, 3-4 miechów, a że nie byłem przekonany to dopiero teraz
Rafal_Szczecin - 11-07-2008, 21:39
od sroda zaciaga czernidlem
ja juz je dawno wypatrzylem, ogolnie na allegro wystepuja 3 typy tych kierunkow ,jeden , to taki dokladnie takie jak teraz mamy, tylko ze biale, drugie to z takim hmm " okiem " trzecie to te kliry, ktore najbardziej mi sie podobaly, wiec wybor padl na nie
do zrobienia w colcie zostalo mi coraz mniej .
teraz tylko kupno ori progow ( ale one sa chyba nie do dostania ... ) i odlozenie siana na blachare (w tym wygladzenie tylniej klapy), wygluszenie auta, oraz zmiana ori glosnikow na cos innego . gleba. wiecej zmian nie bedzie .
Anonymous - 11-07-2008, 21:44
Rafi, zrób jeszcze swap na 1,6 i będzie komplet. Wrażenia z jazdy CJ4A naprawdę przyjemne.
Rafal_Szczecin - 11-07-2008, 21:46
mi po glowie ciagle chodzi swap na 1,9 TDi 140 kucy
ale chyba 1,6 jest bardziej realny
a 1,6 naprwade faaaajowo chodzi, wiem, bo mialem przyjemnosc smigac CJO 1,6 ... ehh
ale tak naprwade watpie, zeby udalo mi sie dokonac swapu, nawet tego na 1,6 ...
z tym wiaza sie za duze koszta... mysle, ze trzebaby bylo wylozyc conajmniej z 4-5 tysi... ( bo sam sobie tego nie zrobie ) co przy moim kredycie ktory jeszcze opiewa na 4 tys zl za colcine jest raczej nie realne ... no chyba, ze za rok czy poltora ...
londolut - 12-07-2008, 01:54
Rafal_Szczecin napisał/a: | drugie to z takim hmm " okiem " | Wyglądają jakby żywcem z VW Polo wyrwane...
Rafal_Szczecin napisał/a: | odlozenie siana na blachare | Ja odkładam już od września Także spoko Rafal_Szczecin napisał/a: | wygluszenie auta, oraz zmiana ori glosnikow na cos innego . gleba. wiecej zmian nie bedzie . | Idziemy tym samym tropem Raf Ja oprócz tego planuję jeszcze rozpórkę, nie wiem czy tak jak pawela od Golfa Mk II zaadaptować czy samemu zrobić i oddać do chromowania.
gregorbu napisał/a: | zrób jeszcze swap na 1,6 i będzie komplet | Nie zapeszamy, zobaczymy co przyszłość pokaże
Rafal_Szczecin - 12-07-2008, 16:57
si, si rozporka musi byc
Rafal_Szczecin - 17-07-2008, 18:19
przyszly biale kierunki :
Cezar - 17-07-2008, 19:42
Rafal bedziesz CoJotem w Grudziadzu?
Musze zobaczyc go na zywo, i to moze zadecydowac o tym czy robic swojego w podobna nute
biale kierunki to pare dni po kupnie wstawilem
|
|
|