Colt - Ogólne - COLT TUNER MADAFAKA
Koton - 19-03-2008, 20:32
front247 napisał/a: | najbardziej nie moge zdzierżyc tych małych pseudo sportowych kierowniczek |
Niektórym z pewnością chodzi o pseudo sportowy wygląd. Ale innym o większą sterowalność - zamiast kręcić większym kółkiem(mając do pokonania większą droge) wolą małym, szybciej osiągnąć odpowiednie skręcenie kół.
Ja bym chciał zobaczyć jak się jezdzi czymś co ma od oporu do oporu 2 obroty kierownicy
londolut - 19-03-2008, 20:37
Cytat: | Ja bym chciał zobaczyć jak się jezdzi czymś co ma od oporu do oporu 2 obroty kierownicy | Ilość obrotów nie zależy od rozmiaru kierownicy tylko od przełożenia z jakim jest przenoszony 1 obrót kierownicy na przekładnię. To działa jak przerzutki w rowerze
Anonymous - 19-03-2008, 21:21
londolut napisał/a: | Cytat: | Ja bym chciał zobaczyć jak się jezdzi czymś co ma od oporu do oporu 2 obroty kierownicy | Ilość obrotów nie zależy od rozmiaru kierownicy tylko od przełożenia z jakim jest przenoszony 1 obrót kierownicy na przekładnię. To działa jak przerzutki w rowerze |
dokładnie
Koton - 19-03-2008, 21:42
londolut napisał/a: | Ilość obrotów nie zależy od rozmiaru kierownicy tylko od przełożenia z jakim jest przenoszony 1 obrót kierownicy na przekładnię. To działa jak przerzutki w rowerze |
Niemożliwe
Chodziło mi o to że w tym samym aucie , a więc z taką samą przekładnią kierowniczą szybciej skręci się używając mniejszej kierownicy niż używając większej gdyż gdyż ruch kierownicą jest mniejszy !
A przekładnia kierownicza to inna bajka, oddzielna,odrębna i dlatego zostało napisane to zdanie po 2-krotnym naciśnięciu klawisza "Enter" . Ale i tak wprowadziłem zamieszanie
Anonymous - 19-03-2008, 22:34
Najlepsze kiery są w autobusach,szczególnie tych starszych,a jak jeszcze jedzie super fachman ...po piedziesiątce,baki
no i tam są wielkie kierownice...wie ktoś czemu?
mi się zawsze wydawało ze po to by nie kręcic za duzo,lekki obrót i już skręca..ale pewien nie jestem.
pozdrawiam
Hugo - 19-03-2008, 23:13
front247 napisał/a: | tam są wielkie kierownice...wie ktoś czemu?
mi się zawsze wydawało ze po to by nie kręcic za duzo,lekki obrót i już skręca.. | Po to żeby się lekko kręciło.
pawela - 20-03-2008, 10:14
Hugo napisał/a: | front247 napisał/a: | tam są wielkie kierownice...wie ktoś czemu?
mi się zawsze wydawało ze po to by nie kręcic za duzo,lekki obrót i już skręca.. | Po to żeby się lekko kręciło. |
dokladnie, wieksza kierownica to wiekszy obwod, a wiec wiekszy promien, czyli mniejszej sily trzeba na wykonanie obrotu. Swoja droga oryginalna kierownica w misiu mnie wkurza bo mimo ze mam tylko 178cm wzrostu to moge ją objąc kolanami, a siedze prawidlowo- rece mam lekko ugiete gdy ją trzymam na za pietnascie trzecia itp.
Anonymous - 20-03-2008, 10:52
Hugo napisał/a: | front247 napisał/a: | tam są wielkie kierownice...wie ktoś czemu?
mi się zawsze wydawało ze po to by nie kręcic za duzo,lekki obrót i już skręca.. | Po to żeby się lekko kręciło. |
no jasne jaki ja durny
nie pomyslalem o przełozeniu,wystarczy spojrzec na przerzutki w rowerze,zasada podobna(wręcz ta sama)
Hugo - 20-03-2008, 13:00
pawela napisał/a: | siedze prawidlowo- rece mam lekko ugiete gdy ją trzymam na za pietnascie trzecia itp. | Powinieneś raczej ją trzymać na za dziesięć druga.
londolut - 20-03-2008, 16:02
Hugo napisał/a: | Powinieneś raczej ją trzymać na za dziesięć druga. | ... albo dziesięć po dziesiątej, w każdym bądź razie odpada za piętnaście trzecia
pawela - 20-03-2008, 16:37
londolut napisał/a: | Hugo napisał/a: | Powinieneś raczej ją trzymać na za dziesięć druga. | ... albo dziesięć po dziesiątej, w każdym bądź razie odpada za piętnaście trzecia |
Toz to roznica 2-3 cm Oj wiecie o co chodzi, ja wychowany na poradnikach Auto Świata itp
BTW zbaczamy z tematu TUNER MADAFAKA
londolut - 24-03-2008, 11:22
Cytat: | MITSUBISHI COLT 1.6 16V PO TUNINGU! (numer 328404183)
Dane
Cena Kup Teraz: 8 000,00 zł
Do końca: 2 dni (śro 26 mar 2008 19:07:24 CET)
Sprzedający: Mariusz_Heciak (5)
Cena Kup Teraz: 8 000,00 zł
Opis
Rok produkcji: 1996
Przebieg [w km]: 160000
Pojemność silnika [w cm3]: 1600
Moc silnika [w KM]: 115
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Liczba drzwi: 2/3
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie: Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Komputer pokładowy, Lakier metallic, Radio+CD, Szyberdach, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Zarejestrowany w Polsce
Witam!
Posiadam do sprzedania Mitsubishi Colt 1.6 16V. Samochód jest w 100% sprawny. Posiada w wyposażeniu podgrzewane lusterka, sportową kierownicę, sportowy wydech. Samochód jest po wymianie rozrządu i olejów. Silnik pracuje równo, przy małym spalaniu jest bardzo dynamiczny. Przyspiesza w niecałe 9 sekund do setki. Cena do negocjacji. Więcej szczegółów pod numerami telefonów: 603-709-102 lub 609-616-999 |
Hugo - 24-03-2008, 12:55
Właściwie to jest OK. Tylko nieporozumieniem jest tylny zderzak, wydech i ta tablica z boku zderzaka. Poza tym nieoryginalny lakier.
Jogurt - 25-03-2008, 14:37
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4759495
jak ktoś jest bardziej technicvzny niech wrzuci fotki
Hugo - 25-03-2008, 15:02
Jogurt napisał/a: | http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4759495 | Fatalny... chociaż ta dokładka pod zderzakiem...Hmm...
|
|
|