To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Oponki zimowe - jakie ??

mlun - 15-11-2007, 12:24

Hehe a co powiecie na Michelin Alpin 3? Lepsiejsz niż Good Yeary? Bo chyba taki model moge miec w tej samej cenie co Good Year.Wszędzie jak czytam to tylko Michelin piszą,prawda to?

PS. tu mają strasznie tanie te Yokohamy jeśli by ktoś był ciekawy.

JCH - 15-11-2007, 13:07

gumas_72 napisał/a:
jaki rozstaw śrub jest w Spejsie 2003 a jaki w lancerniku z 2006 roku????

4x114,3 - MSS

to drugie pewnie Lanc.

Anonymous - 15-11-2007, 13:37

wielkie dzięki :D
turek61 - 15-11-2007, 14:22

mlun napisał/a:
PS. tu mają strasznie tanie te Yokohamy jeśli by ktoś był ciekawy.

gdzie ? :D
mlun napisał/a:
a co powiecie na Michelin Alpin 3?
jak po okazyjnej cenie to sie nie zastanawiaj tylko łykaj :!:
Anonymous - 15-11-2007, 18:14

mlun napisał/a:
Hehe a co powiecie na Michelin Alpin 3

jedzilem s-ka na tych oponach i byly super, zreszta mialem w tym sezonie na nich jezdzic na A6 ale byly za duze,
alpin i ultragrip dwie super opony.

mlun - 15-11-2007, 20:32

Jednak facet coś naściemniał tymi oponami i jak co do czego przyszło to się okazało że co innego miał na myśli. Trudno choć trochę się napaliłem ale wezme pewnie w takim razie Nokiany.
PS. Sory faktycznie zapomniałem dać ostatnio linka
http://krysmer.pl/index.php?action=searchList

kris80 - 30-11-2007, 10:25

witam ja dopiero dzis zmieniłem na zimówki, i to był trafny wybór. Kupiłem komplet Fulda Kristall Montero 2 za 700zł, z wyważaniem i zakładaniem. Uwazam ze to bardzo dobra cena. Narazie przejechałem na nich ok 50 km, ale uwazam ze są swietne, o wiele cichsze niz moje letnie Barum . Na wiosne zmieniam je na Fulda Carat Progresso.
kubas - 30-11-2007, 16:59

Moim zdaniem jesli chodzi o oponki zimowe warto pozostac patriota i kupic Debice. Polecam FRIGO 2 - naprawde dobre opony za rozsadna cene.Nie narzekam w kazdych warunkach: snieg, deszcz
Anonymous - 30-11-2007, 17:56

kubas napisał/a:
Moim zdaniem jesli chodzi o oponki zimowe warto pozostac patriota i kupic Debice. Polecam FRIGO 2 - naprawde dobre opony za rozsadna cene.Nie narzekam w kazdych warunkach: snieg, deszcz

zwlaszcza po tym jak ja przejal Goodyear Tyre & Rubber Company :)

saphire - 30-11-2007, 18:24

Sava też do Goodyear/Dunlop należy. Ciekawe jak będą pozycjonować te opony.
Anonymous - 30-11-2007, 20:18

Fulda Kristall Montero 2 za 700zł
Bardzo przyzwoite gumy, mam podobne 2 sezon jest ok, tylko troszkę hałasują, jednak w porównaniu do Baruma to nic nie słychać:)

Chooper - 08-12-2007, 16:35

UG7 od kilku dni, i wieczorami na mokrym jest po prostu bajka. W dodatku bardzo ciche.
Anonymous - 08-12-2007, 20:21

Chooper napisał/a:
UG7 od kilku dni, i wieczorami na mokrym jest po prostu bajka. W dodatku bardzo ciche.

Miałem zamiar takie właśnie kupić, ale zdecydowałem się na młodsze dziecko Good Year'a czyli UG7+ bo były praktycznie w tej samej cenie miesiąc temu (opony.com).
Nie testowałem ich jeszcze na śniegu i lodzie, ale tak jak pisze Chooper wieczorami przy ujemnej temperaturze i przy mokrej nawierzchni (duże kałuże i błoto też im niestraszne) te opony są naprawdę niesamowite. No i bardzo ciche przy okazji co już wcześniej napisał szanowny przedmówca.
Zrobiłem na nich już ponad 3000 km i nie żałuję wydanych 888 złociszy (828 zł opony + 60 zł przekładka). A teraz czekam na śnieg coby je przetestować w prawdziwie zimowych warunkach ;) .

Anonymous - 08-12-2007, 21:12

na UG7 przejechalem juz kilka tys km i potwierdzam ze sa rewelacyjne, zarowno na sniegu jak i suchym i mokrym, jedyny minus to tak jak moj kumpel powiedzial: "ze bieznik w ten sposob sie zuzywa ze przy 4mm wygladaja jak zuzyte i nie mozna juz ich sprzedac" ze wzgledu na ich kierunkowosc i jodelke.
mlun - 06-01-2008, 21:51

No i jak śnieg popadał i nic nie piszecie jak te wszystkie cuda się sprawują:P Ja z Nokianów jestem zadowolony,bardzo dobrze się prowadzą na śniegu.Nie wyrabiają tylko teraz stare conti ale to pewnie za rok czeka je wymiana:P