Nasze Miśki - moje CA0...
Rafal_Szczecin - 28-07-2008, 23:37
misiowiec .jezeli masz ,to doloz 800 zl . za 2tys zl jest do kupienia czerwony lancer CBOW 1,6. tam masz wszystkie potrzebne czesci na swapa,a do tego to co z niego zostanie mozesz sprzedac na czesci !
zastanow sie nad tym .
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4229387
londolut - 28-07-2008, 23:41
Odpada Raf, myślałem nad tym intensywnie ale odpada. Nie mam kasy na takie manewry. Decyzja o kupnie 1,3 jest już raczej pewna i nie zmienię jej. Wiem, że to było by najlepsze rozwiązanie ale finansowo jestem wydymany...
karolgt - 29-07-2008, 00:16
nie lepiej dozbierac kase? poczekasz 1-2 miesiace uzbierasz i zrobisz pozadnie. mowiles ze potrzebujesz na dojazd do pracy - ok, ale jest lato, dasz rade na rowerze, napewno łatwiej niz w zimie. tym bardziej ze wielkiej roznicy w cenie miedzy 1,3 a 1,6 nie ma.
albo pozycz od babci 1k
londolut - 29-07-2008, 00:22
Kolejny cwaniak
karolgt napisał/a: | poczekasz 1-2 miesiace | Fajny kawał czasu
karolgt napisał/a: | jest lato, dasz rade na rowerze | Dać radę dam - już w zeszłym roku o tym myślałem - tylko, że przyjeżdżając do pracy musiał bym brać prysznic i przebierać się w świeże ciuchy bo będę potem pachnić źle
karolgt napisał/a: | zrobisz pozadnie | Będzie zrobione porządnie, na silniku 1,3
Nie ma opcji. Będzie 1.3 -> POSTANOWIONE
rafq - 29-07-2008, 00:28
Londo tak jak Ci doradza mój przedmówca, nie lepiej pożyczyć od kogoś żeby mieć już 1.6 ?
EDIT: widzę że się spóźniłem z próbą przekonania...
londolut - 29-07-2008, 00:39
Szkoda mi kasy, serio. Zmieniając motor na 1,6 muszę kupić:
- silnik
- skrzynię
- ECU
- wiązkę
- hamulce
- przepływomierz
+ rzeczy, które trzeba kupić - filtry, oleje, płyny.
To straszna kasa, rzędu 2k.
Decyzja już podjęta - zostaje 1,3.
mkm - 29-07-2008, 12:55
I bardzo dobra decyzje podjales. Trzymam kciuki, zebys kupil silnik w dobrym stanie.
Jogurt - 29-07-2008, 12:59
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5820346 ten jest prawie za darmo. gaz wywalisz i z rozrządem, płynami itp Cie wyjdzie 2K pln. transport byś miał nie ? no i pół colta do sprzedania by zostało
Anonymous - 29-07-2008, 13:26
plus Gołębia spod rury wydechowej
rafq - 29-07-2008, 14:41
hmmm 1.5 w jajku ? No i ten bezcenny gołąb
cns80 - 29-07-2008, 15:15
Jogurt napisał/a: | gaz wywalisz | Jeszcze nie słyszałem żeby od wywalenia gazu silnik stał się lepszy Nawet nie wiadomo ile na tym gazie jeździł i czy ta instalacja jest dobra i dobrze wyregulowana. Może sprzedaj, bo mu już gniazda zaworów wydmuchało ?
Jogurt - 29-07-2008, 21:11
cns80, jakbyś gadał z Tomkiem to byś wiedział że on sam gazu nie chce. a pisze tam gdzieś że silnik bedzie po wyciągnieciu lpg super? bo ja nie widze więc nie wsadzaj mi słow w usta ok ? a po drugie to za 1200 co byś chciał kupić ? widzisz jak wygląda body z tego colta ? wiesz ile by blacha+lakier kosztowały? jakby londolut był zainteresowany to sprawdzi przed zakupem czy ten silnik jeszcze pojeździ czy już dawno umarł. tyle odemnie
cns80 - 30-07-2008, 07:47
Jogurt, nie napinaj się tak . Ja zrozumiałem z twoich słów że proponujesz wywalić gaz. Ale nie czytałem nigdzie że ktoś sprawdzi czy ten silnik jest dobry (żeby było ciekawiej to jeśli jeszcze nie padł do końca to i tak przy gazie tego nie wykryjesz ). A to że ty sobie gdzieś tam o czymś tam z Tomkiem rozmawiałeś to twoja sprawa. W temacie tego nie ma
Jogurt - 30-07-2008, 08:06
cns80, tak samo jak nie ma w temacie żeby od wywalania gazu coś lepiej jeździło. Tomek bedzie chciał to będzie, nie to nie. ja tylko wkleiłem linka z tanim dawcą
londolut - 30-07-2008, 18:25
mkm napisał/a: | I bardzo dobra decyzje podjales | dopiero teraz zauważyłem tego posta. Ktoś się ze mną zgodził ? Dzięki mkm
Patryk, Wojtek, bez kłótni
Zachowywać się jak duże chłopaki
To prawda, nie przepadam za LPG. Osobiście nie założył bym gazu do swojego auta ale jeśli już by był od początku to dlaczego nie korzystać i jeździć taniej. To byłaby wręcz głupota
Najświeższe wiadomości o Colcie:
- 2 korbowody pokrzywione,
- w silniku gnój jak w kanalizacji,
- wał korbowy cały, blok również,
- głowica nietknięta.
Sprawa wygląda tak.
Mój silnik jest bardzo zdrowy, czysty, nie ma rantów na cylindrach i panewki tez są fajne. Swap odpada i będzie remont - będę wiedział czym jeżdżę. Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu jadę po silnik - dawcę do Bielska. Będę z niego przekładał dwa korbowody z tłokami. Jeśli się okaże, że są inne rozmiary pierścieni na tłokach to przełożę wszystkie 4. Resztę silnika opchnę.
Colt dostanie świeże części:
- uszczelniacze zaworowy,
- uszczelka głowicy,
- uszczelka miski,
- uszczelka kolektor-"portki",
- uszczelka kolektora wydechowego,
- uszczelka kolektora ssącego,
- pierścienie tłokowe.
Rozrząd jest świeży ale może chociaż pasek dla pewności.
Do tego zestawu dojdą wszelkie filtry (powietrze, paliwo, olej) i płyny (olej, wspomaganie).
|
|
|