To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Droga do idealu.

pawela - 13-08-2009, 21:10

rosomak1983 napisał/a:
mkm, jaki koszt takich przewodów???

oho rosomak ma kolejną paranoję :D ;)

Piotrek spokojnie, zanim do mnie zadzwonisz od razu mówię - Tobie morda wcale nie musi od razu pęknąć przewód ;)

mkm, najważniejsze, że jesteś cały

Jogurt - 13-08-2009, 22:05

pawela, sie śmiejesz ale czasem jak jade z Sylwią i Olafem gdzieś za miastem to po każdym mocniejszym hamowaniu tak mi na myśl przychodzi ciekawe jak wyglądają przewody hamulcowe. było nie było w marcu mój pupil bedzie obchodził osiemnastkę :D
mkm - 13-08-2009, 23:30

rosomak1983 napisał/a:
jaki koszt takich przewodów???

Przod bez znizek 67zl, za sztuke. Tyl „czterdziesci kilka”, za sztuke, czyli w zaokragleniu po 50zl na kolo.
Jeden juz kupiony i zalozony to TRW. Pozostale, podobno tez, ale to sie okaze jutro.

karolgt napisał/a:
udało sie normlanie zahamować czy jak?

Nie. Wrazenie „lekkiego” hamowania z jednym kolem zablokowanym i pedalem w podlodze.
Juz tez wiem dlaczego czasem reczny okresla sie mianem "awaryjnego"...

Jogurt napisał/a:
tak mi na myśl przychodzi ciekawe jak wyglądają przewody hamulcowe. było nie było w marcu mój pupil bedzie obchodził osiemnastkę :D

No wlasnie... Ja o tym zapomnialem. „Na oko” wygladaly dobrze, ale teraz jak sie przygladne to widze, ze ta guma zmeczona strasznie.

rosomak1983 - 14-08-2009, 12:02

pawela napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
mkm, jaki koszt takich przewodów???

oho rosomak ma kolejną paranoję :D ;)

Piotrek spokojnie, zanim do mnie zadzwonisz od razu mówię - Tobie morda wcale nie musi od razu pęknąć przewód ;)

mkm, najważniejsze, że jesteś cały

hehe :D :D :D Nie raczej nie bede narazie zmieniał. Chciałem tylko wiedzieć. Przy okazji sprawdze stan. A jak bede wymieniał klocki i tarcze to moze przy okazji sie zmieni.

Anonymous - 14-08-2009, 20:41

mkm napisał/a:
W Misku wysiadly hamulce! Podzcas jazdy.
Strzelil przewod elastyczny przy przednim kole.
Uczucie wpadajacego w podloge hamulca, bardzo, ale to bardzo nieprzyjemne... Moje szczescie, ze stalo sie to przy „drugim hamowaniu” jak auto juz mialo 30-40km/h, a i tak ciekawie nie bylo...
Chwala producentowi za bezpieczny uklad hamulcowy. Drugi obwod spelnil swoja role i Miska zatrzymal. Niestety od razu blokuje „kolo po przekatnej” wiec przy wiekszej predkosci byloby naprawde niebezpiecznie...
Traktuje to jako osobista porazke, poniewaz na punkcie hamulcow jestem przeczulony.
Teraz jak juz pekl wiem dlaczego. Ta guma wieczna nie jest. A ja o nich calkowicie zapomnialem...

Wymiencie te przewody u siebie, bo zartow nie ma!

Jeden juz wymieniony, pozostale trzy juz zamowione.

Jak wymieniać to na te w stalowym oplocie okolice280-300zł za komplet na dwie osie.

macieekg - 14-08-2009, 23:38

Tak, przewody w stalowym oplocie to najlepsza opcja.
Nie puchną a cena tak jak pisze autoR niewiele wyższa niż zwykłe "gumiaki".

mkm - 16-08-2009, 10:45

autoR napisał/a:

Jak wymieniać to na te w stalowym oplocie

macieekg napisał/a:
Tak, przewody w stalowym oplocie to najlepsza opcja.

Odpadly z wielu powodow.
Po pierwsze: seryjny silnik i seryjne hamulce.
Po drugie: przy „wywiadzie” telefonicznym usłyszałem, ze potrzebuja „stary na wzor, to cos się dobierze” i to mnie skutecznie zniechęciło.
Po trzecie: nie mam bladego pojecia, którzy producenci „oplecionych” sa lepsi, którzy gorsi, a których należy się wystrzegac.
Po czwarte: nie mam znizek na tuningowe akcesoria wiec cena autor-a byłaby w moim przypadku dwukrotnie wyzsza...

Ale jak kiedys moc autka gwałtownie wzrośnie to wiem do kogo będę PW wysyłał…

rosomak1983 - 15-09-2009, 00:13

mkm, co z tylnym zderzakiem z mirage???
mkm - 15-09-2009, 13:20

Lezy i czeka na reszte...
mkm - 28-09-2009, 20:00

W dniu dzisiejszym Misiek zostal upolowany.
Po raz kolejny... Tym razem centralnie w drzwi.
Szlag mnie trafil. Kolejne wgnioty...
A wszystko dlatego, ze ktos gadal przez telefon...

Jak to opisala sprawczyni: „klocila sie przez telefon z chlopakiem i nie popatrzyla”...
Chyba faktycznie cos bylo na rzeczy, bo chlopak, ktory przyjechal na miejsce zalatwil sprawe szybko i ugodowo, wiec stracilem tylko pol godziny i to jest jedyne pocieszenie...

Jogurt - 28-09-2009, 22:52

mkm, ten colt chyba nigdy nie dojedzie do ideału, jakiś przeklęty jest :wink:
rosomak1983 - 28-09-2009, 23:17

Jogurt, jak narazie to ten colt zarabia na kolejne ulepszenia :P
Z OC spokonie zostanie na cos.

mkm - 29-09-2009, 00:37

rosomak1983 napisał/a:

Z OC spokonie zostanie na cos.

nawet paru zdan Ci sie przeczytac nie chce... Wyraznie napisane, ze sprawa zalatwiona „szybko i ugodowo”... W wolnym tlumaczeniu bez policji i oswiadczen.

Jogurt, dojedzie, dojedzie... Caly czas jakies klody pod kola, ale dojedzie.

londolut - 29-09-2009, 06:20

mkm napisał/a:
W dniu dzisiejszym Misiek zostal upolowany.
Znowu?! Co za ludzie :?

mkm napisał/a:
ktos gadal przez telefon
mkm napisał/a:
sprawczyni
mkm napisał/a:
nie popatrzyla
Dobrze, że jeszcze nie poprawiała makijażu albo się nie przebierała na 'spotkanie z szefem'. Mistrzynie kierownicy... :evil: Szkoda słów...
mkm napisał/a:
zalatwil sprawe szybko i ugodowo
Ja bym spisał oświadczenie. Ile razy można machnąć ręką na jedno czy drugie? Niech się w końcu ludzie nauczą, że nie są sami na drogach ani nie są pępkami świata :roll:
Od samego rana ciśnienie w tle z podobnymi sytuacjami. Baby i ich nieskoordynowane ruchy za kierownicą :doubt:

rosomak1983 - 29-09-2009, 06:34

mkm napisał/a:
ktory przyjechal na miejsce zalatwil sprawe szybko i ugodowo

Spisanie oświadczenia bez Policji przeciez jest ugoda...