[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka
Hugo - 18-02-2015, 20:48
sveno napisał/a: | One nie są spawane do karoserii? | No oczywiście, że nie. Są przykręcone na 2 śruby na klucz 12 albo 14.
gawron - 20-02-2015, 09:32
Dokładnie odkręcasz z kombii i przykręcasz w sedanie tylko trzeba podłożyć cos pod śruby, troche je "odstawić" i gitara.
sveno - 20-02-2015, 19:18
gawron napisał/a: | tylko trzeba podłożyć cos pod śruby | Podkładki?
Odchyliłem oparcie i patrzę i nie widzę, gdzie są te śruby co mocują ten dings? Z drugiej strony blachy?
Hugo - 20-02-2015, 20:02
sveno napisał/a: | Odchyliłem oparcie i patrzę i nie widzę, gdzie są te śruby co mocują ten dings? Z drugiej strony blachy? | Jeśli ich nie widzisz to nie piszemy o tym samym elemencie.
sveno - 22-02-2015, 19:22
Hugo napisał/a: | Jeśli ich nie widzisz to nie piszemy o tym samym elemencie. | no ja cały czas mówię o tym elemencie:
sedan
i kombi:
bo to mi nie psuje, w sensie oparcie nie da się zatrzasnąć.
robertdg - 22-02-2015, 19:40
sveno, zdemontuj osłone na około zaczepu
Hugo - 22-02-2015, 19:49
sveno napisał/a: | no ja cały czas mówię o tym elemencie: | No pod plastikiem jest mocowany na 2 śruby.
tresorex - 22-03-2015, 10:59
lortek napisał/a: |
Poniżej zamieszczam jeszcze zdjęcie wiązek pod fotelami.
Obrazek |
Do czego jest czwarta wtyczka? Żółta od poduszki, kolejne od podgrzewania i elektrycznego sterowania...
U mnie też są 4...
Czy u mnie jest wtyczka od elektrycznych foteli? Na pewno mam od podgrzewania bo takie fotele miałem oryginalnie (szare szmaciaki).
Próbował ktoś z was zrobić hybrydowo fotele szmaciane z elektryką? Da się w ogóle przełożyć siedziska na stelaż od skór?
sveno - 22-03-2015, 15:03
tresorex napisał/a: | Do czego jest czwarta wtyczka? | Napinacz pirotechniczny pasów? Kabel idzie w słupek B prawda?
tresorex napisał/a: | Czy u mnie jest wtyczka od elektrycznych foteli?
|
skoro napisałeś:
tresorex napisał/a: | U mnie też są 4... | to tak. Masz wszystko co trzeba do swapa na skórę.
tresorex - 22-03-2015, 15:57
A jest możliwość przeróbki szmat na elektryke?
sveno - 22-03-2015, 17:51
tresorex napisał/a: | A jest możliwość przeróbki szmat na elektryke? | a tego nie wiem, ale za pewne jak wszystko inne: da się tylko trzeba wiedzieć jak albo znaleźć kogoś kto nie wie, że się nie da i zrobi to
Ksiao - 22-03-2015, 18:13
sveno napisał/a: | tresorex napisał/a: | A jest możliwość przeróbki szmat na elektryke? | a tego nie wiem, ale za pewne jak wszystko inne: da się tylko trzeba wiedzieć jak albo znaleźć kogoś kto nie wie, że się nie da i zrobi to | niestety to nie jest takie proste, ale sie da Stelaż z elektryka i bez bardzo sie różnią, także nic sie nie zaadoptuje (w moim przypadku ) Jedynie co pasują to szmaty do wszycia na gąbki ze skórzanych foteli
glowkamario89 - 26-03-2015, 02:34
Witam, mam skórzaná tapicerke w swoim kombi, czy ktos ma moze boczki w czarnej skorze. Na allegro i olx ciezko cokolwiek znalezc, a ja chcialbym pozbyc sie swoich szmacianych wykonczen.
savagger995 - 10-07-2015, 22:22
Witam wszystkich, mam pytanie nieco spokrewnione z tematem. Zakupiłem beżową skórę razem z deska
rozdzielczą. Z tego co doczytałem to wiązka elektryczna połączona jest z deską. Dawca to 2,5 ja mam 2.0
,czy trzeba przekładać moją starą wiązkę do nowej deski czy nie trzeba bo wszystko pasuje P&P?
Hugo - 10-07-2015, 22:43
savagger995 napisał/a: | Z tego co doczytałem to wiązka elektryczna połączona jest z deską | Wiązka przymocowana do deski rozdzielczej to tylko zasilanie licznika i podświetlenie pokręteł itd. Główna wiązka spoczywa na wzmocnieniu poprzecznym pod deską i jej nie ruszasz. savagger995 napisał/a: | czy trzeba przekładać moją starą wiązkę do nowej deski czy nie trzeba bo wszystko pasuje P&P? | Zależy tylko od tego jakie masz liczniki w swoim i jakie były w dawcy. Jeśli te same, czyli analogowe lub w obu HC to nie przekładasz jej. Zresztą dla pewności można zamienić, to tylko kilka wkrętów do odkręcenia i kilka zatrzasków do odpięcia.
|
|
|