To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka

Hugo - 18-02-2015, 20:48

sveno napisał/a:
One nie są spawane do karoserii?
No oczywiście, że nie. Są przykręcone na 2 śruby na klucz 12 albo 14.
gawron - 20-02-2015, 09:32

Dokładnie odkręcasz z kombii i przykręcasz w sedanie tylko trzeba podłożyć cos pod śruby, troche je "odstawić" i gitara.
sveno - 20-02-2015, 19:18

gawron napisał/a:
tylko trzeba podłożyć cos pod śruby
Podkładki?

Odchyliłem oparcie i patrzę i nie widzę, gdzie są te śruby co mocują ten dings? Z drugiej strony blachy?

Hugo - 20-02-2015, 20:02

sveno napisał/a:
Odchyliłem oparcie i patrzę i nie widzę, gdzie są te śruby co mocują ten dings? Z drugiej strony blachy?
Jeśli ich nie widzisz to nie piszemy o tym samym elemencie.
sveno - 22-02-2015, 19:22

Hugo napisał/a:
Jeśli ich nie widzisz to nie piszemy o tym samym elemencie.
no ja cały czas mówię o tym elemencie:

sedan

i kombi:

bo to mi nie psuje, w sensie oparcie nie da się zatrzasnąć.

robertdg - 22-02-2015, 19:40

sveno, zdemontuj osłone na około zaczepu :P
Hugo - 22-02-2015, 19:49

sveno napisał/a:
no ja cały czas mówię o tym elemencie:
No pod plastikiem jest mocowany na 2 śruby.
tresorex - 22-03-2015, 10:59

lortek napisał/a:

Poniżej zamieszczam jeszcze zdjęcie wiązek pod fotelami.
Obrazek

Do czego jest czwarta wtyczka? Żółta od poduszki, kolejne od podgrzewania i elektrycznego sterowania...

U mnie też są 4...

Czy u mnie jest wtyczka od elektrycznych foteli? Na pewno mam od podgrzewania bo takie fotele miałem oryginalnie (szare szmaciaki).

Próbował ktoś z was zrobić hybrydowo fotele szmaciane z elektryką? Da się w ogóle przełożyć siedziska na stelaż od skór?

sveno - 22-03-2015, 15:03

tresorex napisał/a:
Do czego jest czwarta wtyczka?
Napinacz pirotechniczny pasów? Kabel idzie w słupek B prawda?

tresorex napisał/a:
Czy u mnie jest wtyczka od elektrycznych foteli?

skoro napisałeś:
tresorex napisał/a:
U mnie też są 4...
to tak. Masz wszystko co trzeba do swapa na skórę.
tresorex - 22-03-2015, 15:57

A jest możliwość przeróbki szmat na elektryke?
sveno - 22-03-2015, 17:51

tresorex napisał/a:
a tego nie wiem, ale za pewne jak wszystko inne: da się tylko trzeba wiedzieć jak :) albo znaleźć kogoś kto nie wie, że się nie da i zrobi to :)
Ksiao - 22-03-2015, 18:13

sveno napisał/a:
tresorex napisał/a:
a tego nie wiem, ale za pewne jak wszystko inne: da się tylko trzeba wiedzieć jak :) albo znaleźć kogoś kto nie wie, że się nie da i zrobi to :)
niestety to nie jest takie proste, ale sie da :wink: Stelaż z elektryka i bez bardzo sie różnią, także nic sie nie zaadoptuje (w moim przypadku :mrgreen: ) Jedynie co pasują to szmaty do wszycia na gąbki ze skórzanych foteli :mrgreen:
glowkamario89 - 26-03-2015, 02:34

Witam, mam skórzaná tapicerke w swoim kombi, czy ktos ma moze boczki w czarnej skorze. Na allegro i olx ciezko cokolwiek znalezc, a ja chcialbym pozbyc sie swoich szmacianych wykonczen. :-X
savagger995 - 10-07-2015, 22:22

Witam wszystkich, mam pytanie nieco spokrewnione z tematem. Zakupiłem beżową skórę razem z deska
rozdzielczą. Z tego co doczytałem to wiązka elektryczna połączona jest z deską. Dawca to 2,5 ja mam 2.0
,czy trzeba przekładać moją starą wiązkę do nowej deski czy nie trzeba bo wszystko pasuje P&P? :roll:

Hugo - 10-07-2015, 22:43

savagger995 napisał/a:
Z tego co doczytałem to wiązka elektryczna połączona jest z deską
Wiązka przymocowana do deski rozdzielczej to tylko zasilanie licznika i podświetlenie pokręteł itd. Główna wiązka spoczywa na wzmocnieniu poprzecznym pod deską i jej nie ruszasz.
savagger995 napisał/a:
czy trzeba przekładać moją starą wiązkę do nowej deski czy nie trzeba bo wszystko pasuje P&P?
Zależy tylko od tego jakie masz liczniki w swoim i jakie były w dawcy. Jeśli te same, czyli analogowe lub w obu HC to nie przekładasz jej. Zresztą dla pewności można zamienić, to tylko kilka wkrętów do odkręcenia i kilka zatrzasków do odpięcia.