Nasze Miśki - custom COLT by pawela
pawela - 08-10-2008, 10:17
moje bez talentowe zdjęcia:
Fele, opony i w ogóle całe autko trochę ubłocone po wczorajszym
rafq - 08-10-2008, 10:50
Uff, dawno nie było wpisów, zacząłem się martwić, że rzeczywiście zająłeś się kobietą....
A foty jakoś nie oddają ich prawdziwego uroku... Musisz jakoś objąć rant bo są naprawdę na sztosie.
rosomak1983 - 08-10-2008, 20:15
pawela, jakiej firmy to są oponki?
Fele pierwsza klasa
Jogurt - 08-10-2008, 22:01
jak sie jeździ na 16'? wygląda przekozacko
pawela - 09-10-2008, 11:54
rosomak1983 napisał/a: | pawela, jakiej firmy to są oponki?
Fele pierwsza klasa |
jeszcze nie patrzyłem Brałem komplet
Jogurt napisał/a: | jak sie jeździ na 16'? wygląda przekozacko |
Zrobiłem dopiero 20km na nich (2x do pracy) więc ciężko mi się jeszcze wypowiedzieć. A co do wyglądu, to nie mogę się oderwać od okna, non stop patrzę
Anonymous - 09-10-2008, 16:27
O pawela nie pogada wypasione aluski bez kitu
gdzie już wczoraj ubłociłes fure? Świrowałeś i nic powiedziałes?
hehe pozdro i do zoba jak nie dzis to pewnie jutro wiadomo gdzie
pawela - 09-10-2008, 20:35
stereo napisał/a: | gdzie już wczoraj ubłociłes fure? Świrowałeś i nic powiedziałes? |
nie wczoraj tylko przedwczoraj, i nie ja a poprzedni właściciel kół. A auto jakoś tak zbrudniało samo
stereo napisał/a: | hehe pozdro i do zoba jak nie dzis to pewnie jutro wiadomo gdzie |
wiadomo gdzie i kiedy, pozdro
Matejko - 09-10-2008, 20:42
takie jakies male
pawela - 10-10-2008, 16:30
Matejko napisał/a: | takie jakies male |
masz raptem 1 cal większe
Zdjęcia tego nie oddają,. ale przechodząc koło Colta kilku znajomych spytało czy to nie 17". Na żywo wydają się ogromne.
rafq - 13-10-2008, 14:41
No nie przesadzajmy panowie, toszto tylko szesnastki z malutkim rantem
mkm - 17-10-2008, 22:43
pawela, piekne fele!
Na "beztalentowych" widac, ze nadwozie mocno ruszone przez "zab czasu" i "ulanska fantazje"... W porownaniu do mojego masz jeszcze igle, ale blacharz i lakiernik juz pod plotem stoja...
pawela - 18-10-2008, 11:09
mkm napisał/a: | pawela, piekne fele! |
Dziękuję
mkm napisał/a: | Na "beztalentowych" widac, ze nadwozie mocno ruszone przez "zab czasu" i "ulanska fantazje"... W porownaniu do mojego masz jeszcze igle, ale blacharz i lakiernik juz pod plotem stoja... |
Wiem o tym. Jednak takie są efekty sku*wysuństwa gówniarzerii. Tak wyglądało moje CA0 2 tyg po zakupie:
Jedynymi mankamentami blacharskimi były wgniecenia na tylnym pasie i podrapany zderzak - wynik nieumiejętnego parkowania koleżanki - poprzedniego właściciela. Ze względów estetycznych spasowałem też przód, po jakaś tam przygoda też była. Poza tym nadwozie było igiełką absolutną, nie wspominając o świetnej kondycji technicznej.
I potem się zaczeło - a to ktoś po dachu przeszedł, a to kopnął w błotnik, a to zarysował pod marketem.... Przez półtora roku niemal każdy element komuś nie podpasował...
Zamierzam zostać z moim CA0 jeszcze ze 2-3-4 lata, systematycznie odkładam na malowanie takie jak w avatarze, jednak dopóki nie będę miał garażu (a niedługo się przeprowadzam) to nic nie robię z blachą. Szkoda fatygi...
Teraz biorę się za wymianę skrzyni. Najpierw jednak musimy wyciągnąć ją z GTi, ale, że karoseria stoi na 24 cegłach ( ), a koła sprzedane, za nic nie możemy odkręcić półosi od piast - obracają się... Muszę zorganizować koła, wtedy się zabiorę za demontaż.
Matejko - 18-10-2008, 11:12
pawela napisał/a: | masz raptem 1 cal większe |
az
pawela - 25-10-2008, 15:49
o matko, bez forum było jak bez ręki
Tymczasem we wtorek oddałem COLTA do lubelskiego speca od Mitsu - AUTO SPORT SERWIS PIOTR MASICZ celem zrobienia najszybszego 1.6
Jak? Piotrek zakłada mi skrzynię manualną z GTi Koniec leniuchowania na automacie
pawela - 28-10-2008, 11:22
Dziś ze Steinem jade do Piotrka Masicza trochę pomóc ze zmianą skrzyni. To obniży też koszt przekładki
Automat leży obok, manual włożony. Dziś założę linki i najgorsze - pedały. Mam nadzieję, że uda się bez zdejmowania deski rozdzielczej.
|
|
|