To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - INTER-CARS ... Ogólnopolski Dystrybutor części zamiennych

maciej76 - 16-05-2009, 16:48

Ja za to z czystym sumieniem polecam sklep IC w Poznaniu ul. Św Wincentego. Rabat zawsze wynosi ok.25-30% w porównaniu z cena katalogową. W przypadku braku części zazwyczaj po kilku godzinach dowiozą.
tomusn - 16-05-2009, 23:35

kiedyś prosiłem kolegę, który rozmawia z Carsami o sprawdzenie ceny na "nasz" numer klienta i wyszła "nasza" zniżka. dodam, że moja firma ma nieco większą, ale niewiele

i chyba dzwonił do Bydgoszczy, chyba że bierzemy towar z centrali IC...

Krzyzak - 17-05-2009, 10:40

ja kupowalem przez ostatni miesiac sporo na numer klubowy - w Gdansku na Piekarniczej, obok sądu
no i zawsze byla spora znizka wzgledem cen z netu, np.:
- gorne mocowanie hyundai: 89 zl vs. 63 zl
- amortyzator tokico: 133 zl vs. 101 zl

e-gen - 17-05-2009, 12:12

(...)
z mojego doświadczenia wynika, że po 13-tym bm coś się stało z naszymi zniżkami;
AKBI w nowym tygodniu może dowie się o co chodzi

HouseM - 18-05-2009, 15:11

Właśnie wróciłem z dziwną wiadomością z zakupów w Inter Cars. Chciałem kupić klocki hamulcowe, olej i końcówkę drążka kierowniczego do Lancera
Najpierw pojechałem na ulicę Żmujdzką (w Krakowie) Podałem klubowy numer Klienta. Poinformowano mnie że klub Mitsumaniaki NIE MA W IC żadnych zniżek. Odrobinę oburzony zrezygnowałem z zakupów w tym IC i pojechałem do innego kawałek dalej na ulicy 29 Listopada.
Tutaj informacja taka sama ! KLUB MITSUMANIAKI NIE MA ŻADNYCH ZNIŻEK W Inter Cars !!

Zna ktoś może wytłumaczenie takiego stanu rzeczy ?

Założyłem nie czytając tego tematu do końca nowy więc przenoszę to co napisałem tutaj

akbi - 18-05-2009, 15:48

HouseM napisał/a:
Zna ktoś może wytłumaczenie takiego stanu rzeczy ?

Rozmawiałem dzisiaj z IC w sprawie e-gen'a, i niestety odpowiednia osoba będzie w pracy dopiero w środę i dopiero wówczas będzie mi mogła sprawdzić czy nie zaszły jakieśzmiany w systemie.
Niemniej jednak wg zapewnień"z pamięci" nic się nie zmieniło i rabat dla Mitsumaniaków jest jak najbardziej aktualny.

HouseM, tak przy okazji, jaki numer podawałeś?

HouseM - 18-05-2009, 15:55

ten 230948
akbi - 18-05-2009, 16:11

ok, w takim razie wstrzymajcie się do środy, wówczas, mam nadzieję, że uda mi się wszystko wyjaśnić
l_i_p_a - 18-05-2009, 18:07

Ja byłem w piątek 15 maja w IC i zniżki jeszcze były.
os12 - 20-05-2009, 09:07

Byłem w IC w Bielsku -Białej i problem coś sie pozmieniało ze zniżkami dla MM
na wiekszość asortymentu nie mamy juz zniżek a na innych artykułach mamy ale mniejsze zniżki niż jeszcze tydzień temu bo jak dzwoniłam w sprawie łożysk do MSS to podawali mi cene na łożyska po rabacie dla MM na oryginały 107 a zamienniki 78 a teraz czyli w poniedziałek jak byłem u nich osobiście to oryginał już po 123zł(cena katalogowa 151zł) !!!! (ale z systemu nie wynikały mu takie znizki dla MM) ale po negocjacjach uzyskałem cene 116,7 ale zniżek dla MM po numerze klienta 230948 na ten asortyment juz nie mają znizek 29% a gostek mówił mi że do systemy jakies zmiany musiał wprowadził IC Gdańsk :(

Wychodzi na to ze zamiast dawnych zniżek 29% mamy teraz tylko 19% i to w dodatku nie na cały asortyment :(

Arku wiesz coś o tym???

e-gen - 20-05-2009, 09:48

os12 napisał/a:
ale po negocjacjach uzyskałem cene 116,7

wchodząc "z ulicy" do IC możesz otrzymać 5-10% zniżki jak dobrze zagadasz, to norma.

os12 - 20-05-2009, 09:59

e-gen napisał/a:
os12 napisał/a:
ale po negocjacjach uzyskałem cene 116,7

wchodząc "z ulicy" do IC możesz otrzymać 5-10% zniżki jak dobrze zagadasz, to norma.

tak jak wyżej napisałem cena katalogowa była 151
gostek miał w bazie nasz nr klienta ale na dany asortyment nie mieliśmy zniżki wiec gostek dał mi( jako że wiedział ze jesteśmy stałymi ich klientami ) najpierw cenę 123 a po negocjacjach i jak widać mojej skutecznej perswazji 116,7
151-116,7=34,3 zł
a 34,3 to 22,7% zniżki z pierwotnej kwoty 151
wiec 22,7% to więcej niż podane przez kolegę 5-10%
ale nadal mniej niż mieliśmy do tej pory czyli 29%

A najważniejsze to to że IC nie ma już w systemie tak wysokich zniżek(29%)jak dawniej
a nie wykluczone ze nie mamy już żadnych ,a przynajmniej na asortyment którego ja szukałem czyli łożyska !!!

Hubeeert - 20-05-2009, 10:05

os12 napisał/a:
łożyska
zapytaj uzytkownika wojmi czy też wojmi1 - handluje łozyskami dowolnej maści - może będzie coś miał dla Ciebie :?:
akbi - 20-05-2009, 10:05

os12 napisał/a:
ale nadal mniej niż mieliśmy do tej pory czyli 29%

to, że nie mamy już 29% upustu pisałem w zeszłym tygodniu, lecz nie wynika to z "obcięcia nam upustu" a z modyfikacji przez IC cen detalicznych (a dokładnie na ich obniżeniu).
Obecnie upusty powinny kształtować się na poziomie 24-27% w zależności od części.
CO do pozostałej kwestii wypowiem się za parę godzin.

os12 - 20-05-2009, 10:22

Hubeeert napisał/a:
os12 napisał/a:
łożyska
zapytaj użytkownika wojmi czy też wojmi1 - handluje łożyskami dowolnej maści - może będzie coś miał dla Ciebie :?:

Hubeeert dzięki za poradę ale właśnie zacząłem poszukiwania łożysk od Wojtka-wojmi1 bo mam go najbliżej czyli w Oświęcimiu tam gdzie aktualnie pracuje ,lecz Wojtek nie miał tych łożysk więc zadzwoniliśmy do Japaneze i 1 czyli do sprzęgła kupiłem u Marka Malika(za 100)ale do kół miał droższe niż w IC bo po 136 wiec udałem sie do IC w Bielsku bo na telefon podali mi cenę 107 ze zniżką dla MM ale jak przyjechałem do nich po kilku dniach to wyszło j/w