[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] CB radio w galancie, antena do CB
balcik - 29-10-2012, 18:51
juz zamowilem SIRIO OMEGA 27 MAG a jak bedzie sie sprawowała pod tym radyjkiem sprawdzi sie przy najblizszej okazji:)
fredfm - 30-10-2012, 08:44
Bardzo dobra antena, śmiem twierdzić że do metra najlepsza:)
balcik - 01-11-2012, 16:05
antenka juz doszla pare dni temu no i na dzien dzisiejszy jestem zadowolony ladnie odbiera zasieg dobry wszystko jest oki.
krzychuzzz - 05-01-2013, 10:22
Czy ktoś z forumowiczów posiada radio Yosan Turbo?
Głównie interesuje mnie to, czy radio zmieści się w schowek na okulary.
jAZZMAN - 05-01-2013, 16:26
Ale się wszyscy uparliście na ten schowek od okularów
Przyznam, że na początku również o tym myślałem, ale jak uświadomiłem sobie, że będę musiał odkręcać gruszkę i na dodatek dopadła mnie myśl "gdzie będę trzymał okulary przeciwsłoneczne?". Ostatecznie w schowku na okulary będę trzymał okulary a nie CB radio
Co zatem zrobić z radiem? Zamontować tak aby nie rzucało się w oczy.
Pierwsza myśl - pod CDradiem i jakaś zaślepka. Ale znów problem z gruszką.
no to może w nogach u kierowcy? Przymierzałem nad nogami i z boku.... Tu źle i tu niedobrze – niebezpiecznie.
W schowku w nogach pasażera, za daleko i niewygodnie
W drzwiach.... nie zdecydowałem się...
Padło na schowek między fotelami... Łatwo doprowadzić przewody (antena z bagażnika pod tylnym siedzeniem i tapicerką podłogi a zasilanie i zewnętrzny głośnik tunelem od ręcznego). Schowek jest dwupoziomowy więc górna część jest nieruszona a z dolnej wyjąłem "kuwetę" i wetknąłem tam radio.
Czy jest to wygodne rozwiązania? Po kilkunastu użyciach radia nauczyłem się na pamięć pokręteł i przełączników. Nie muszę patrzeć na radio i sięgam do niego bez wyiłku.
W zamyśle mam wsadzenie kuwety i wycięcie w niej otworu aby radio było bardziej pionowo.
W schowku mieści się radio i gruszka
Czy brak mi schowka? NIE!!!! Zdecydowanie częściej sięgam po okulary przeciwsłoneczne do schowka od okularów niż sięgałem po cokolwiek do schowka między fotelami. Wystarczy mi schowek w nogach pasażera.
Juiceman - 05-01-2013, 16:30
No ja okularów przeciwsłonecznych nie używam, a schowek za to często używany Także każde miejsce jest dobre w zależności od potrzeb ;]
jAZZMAN - 05-01-2013, 16:34
Juiceman, zgadzam się z Tobą, ergonomia najważniejsza
Gdybym używał CB radia raz w tygodniu to możliwe, że skusiłbym się na schowek od okularów. Jednak czasem używam CB radia nieoczekiwanie jako megafonu (mam dopięty zewnętrzny głośnik) do wyrażenia swojej opinii na temat innych uczestników ruchu i wpinanie gruszki w takich sytuacjach odpada.
[ Dodano: 05-01-2013, 16:35 ]
P.S.
A jeśli to nie tajemnica to po co tak często sięgasz do tego schowka?
Juiceman - 05-01-2013, 16:39
Kurde dobry patent Jazz, gruszkę odpinam tylko jak zostawiam auto w jakimś nieznanym miejscu tak to zawsze jest przypięta więc nie mam z tym problemu. W schowku często energetyki jakieś są idealnie 4-ry puszki się mieszczą. Nawet mógłbym mieć w schowku CB kosztem miejsca na 2 puchy. Tylko korzystam z podłokietnika i otwierać jak chce się kogoś poinformować/zapytać o drogę może być lekko wkurzające
jAZZMAN - 05-01-2013, 16:44
Faktycznie, 4 puszki z energetykami tam wchodzą Ja jak mam jakiś mały napój to wkładam go w kieszeń z tyłu fotela kierowcy. Wchodzą nawet litrowe butelki i bez problemu mogę po nie sięgnąć.
Otwieranie podłokietnika to chwila , zdemontowałem zatrzaśnięcie (a dokładnie blaszkę) i wystarczy tylko pociągnąć
A co do głośnika zewnętrznego to czasem jest naprawdę wesoło
Juiceman - 05-01-2013, 17:29
W przedliftach z początku produkcji nie było kieszeni w fotelach. Dopiero od 01.12.1997 były dostępne Także ja się nie załapałem.
jAZZMAN - 05-01-2013, 17:34
Mam na zbyciu parę foteli z kieszeniami
A wracając do tematu? jak słychać głośnik radia zabudowanego w schowku okularowym?
Juiceman - 05-01-2013, 18:18
jAZZMAN napisał/a: | Mam na zbyciu parę foteli z kieszeniami
A wracając do tematu? jak słychać głośnik radia zabudowanego w schowku okularowym? |
Nie wiem jak słychać z głośnika cb. mam zew. głośnik:
jAZZMAN - 05-01-2013, 18:21
Sprytnie, ja jednakowoż pozostanę przy swoim rozwiązaniu.
motke - 07-01-2013, 21:52
krzychuzzz napisał/a: | Czy ktoś z forumowiczów posiada radio Yosan Turbo?
Głównie interesuje mnie to, czy radio zmieści się w schowek na okulary. |
nie zmieści się.
Tomii - 29-03-2013, 20:35
jeżeli nie kurzycie papierochów w aucie to proponuję wyciągnąć popielniczkę i dźwięk z głośnika CB radia zamontowanego w miejscu schowka na okulary będzie lepiej słyszalny.
|
|
|