To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero IV - [Pajero] pompa wtryskowa 3.2DI-D

maciej pajero - 08-12-2014, 08:31

Witam wszystkich mam problem z moim pajero jadąc nagle zaczął glosniej silnik pracować jak go przegazowalen bylo ok po kilometrze auto zgaslo. Po podpompowaniu pompka auto odpalilo dymi ma bialo chodzi na wysokich obrotach po chwili gaśnie zaczol tez pasek piszczeć czy to. Moze byc zatarta pompa
zbyszekm2 - 08-12-2014, 08:38

Może.
preluda4 - 12-01-2015, 17:04

Witam.Prawdopodobnie padła mi pompa kopci na czarno i brak mocy.Kupiłem plastikowy zbiornik , przewody i oddałem do DS Diesel System Warszawa Sokratesa ,słyszałem dobre opinie o nich i miałem najbliżej 60 km a do pana Zbyszka 440 km (a już się tam wybierałem )także wybrałem Warszawę .Zobaczymy czy ogarną temat i czy cena będzie dobra .
Mietek.K - 12-01-2015, 17:54

W 2013 też miałem dylemat gdzie pojechać . Po namyśle wybrałem Zbyszka. To była dobra decyzja . 60000 km po wymianie pompy , zbiornika i wlewu paliwa śmigam bez problemu .
preluda4 - 13-01-2015, 16:43

Ja byłem już skłonny jechać do pana Zbyszka ale 440 kilometrów to trochę za daleko. A co wy sądzicie o serwisie na Sokratesa? rzetelni są czy nie bardzo? Macie z nimi jakieś doświadczenia?
wojtyszka - 14-01-2015, 06:38

zdemontuj i wyślij samą pompę pocztą lub kurierem do Pana Zbyszka, ja tak zrobiłem i wszystko wporządku
maciej pajero - 15-01-2015, 20:17

Witam gdzie najlepiej najtaniej kupić pompę do miska za regeneracja w wlkp krzykli 5tys
KrzysG - 15-01-2015, 21:02

Najlepiej zrobic regeneracje u Zbyszka, bo nowa kosztuje majatek. W Wlkp. nikt tego dobrze nie robi, z tego co sam sprawdzilem.
czortunio - 16-01-2015, 10:45

Cytat:
Najlepiej zrobic regeneracje u Zbyszka,

Przecież on pomp nie regeneruje. Nie ma ani sprzętu, ani wiedzy w tym zakresie :D

Hubeeert - 16-01-2015, 10:56

Nie chcę być niemiły, ale najwyraźniej nie wiesz a mówisz.
Skoro sprzedaje taką usługę i daje na nią gwarancję to jednak to robi.
To czy sam czy komuś to podzleca i się pod tym podpisuje nie ma znaczenia. On jest gwarantem dobrze wykonanej usługi.
Dla przykładu - naprawiam samochody, ale alternatory i rozruszniki wiozę do elektryka, który robi to dla mnie. Klienta to nie interesuje kto, Klienta interesuje efekt końcowy czyli sprawny podzespół, prawda?

KrzysG - 16-01-2015, 11:17

czortunio napisał/a:
Cytat:
Najlepiej zrobic regeneracje u Zbyszka,

Przecież on pomp nie regeneruje. Nie ma ani sprzętu, ani wiedzy w tym zakresie :D

Widze, ze cos nie bardzo lubisz Zbyszka ciekawe czym sie narazil :) . To prawda nie ma sprzetu, ale wspolpracuje z warsztatem, ktory dobrze to robi, na forum nie widzialem jeszcze skargi na usluge regeneracji. Wazny jest efekt koncowy.

tomasztomasz - 16-01-2015, 12:27

To moze warto podac bezposredni namiar na te firme, ktora tym sie zajmuje... i polecic, a takze odradzic u kogo robic pompy a kogo omijac.
czortunio - 16-01-2015, 13:37

Cytat:
Nie chcę być niemiły, ale najwyraźniej nie wiesz a mówisz.
Skoro sprzedaje taką usługę i daje na nią gwarancję to jednak to robi.
To czy sam czy komuś to podzleca i się pod tym podpisuje nie ma znaczenia. On jest gwarantem dobrze wykonanej usługi.
Dla przykładu - naprawiam samochody, ale alternatory i rozruszniki wiozę do elektryka, który robi to dla mnie. Klienta to nie interesuje kto, Klienta interesuje efekt końcowy czyli sprawny podzespół, prawda?

Nieprawda. Klient dostarcza Ci samochód. A ty go naprawiasz. Wymontowujesz rozrusznik, zlecasz naprawę, montujesz. To co innego.

Tymczasem tutaj mowa o wysyłaniu wymontowanego elementu. Jaki sens wysyłania do firmy, która odeśle ją dalej i naliczy sobie prowizje ? Słoną. Prościej, szybciej a przede wszystkim TANIEJ wysłać bezpośrednio do firmy która ma sprzęt wiedzę i zregeneruje pompę. Takich firm wiele nie ma w PL.

Polecam Bosch Service.

BS East Woliński
BS Wachowiak (poznań lub krotoszyn)
nie wiem czy gładysek z krk tego też nie robi

To są sprawdzone firmy.

Hubeeert - 16-01-2015, 17:04

czortunio mamy wolny rynek i o ile jeszcze tego nie zauważyłeś to ja Cie o tym informuję. Każdy może naprawiać swój samochód GDZIE MU SIĘ ŻYWNIE PODOBA. Tobie podobało się tam? Fajnie. Innym podoba się u Zbyszka? Też fajnie. Dla mnie to Zbyszek jest sprawdzoną firmą.
czortunio napisał/a:
Nieprawda. Klient dostarcza Ci samochód. A ty go naprawiasz. Wymontowujesz rozrusznik, zlecasz naprawę, montujesz. To co innego.
Innego? Daję gwarancję. Przeciętnego Klienta to interesuje. Kupuję części, montuję, daję gwarancję. Klient może sam szukać części, ale gwarancji na te części wtedy u mnie nie ma, to chyba proste i oczywiste? Taniej rozrusznik czy pompę naprawić gdzieś indziej? Owszem, pewnie tak bo ja doliczę mu do naprawy czas poświęcony na to, żeby dwa razy pojechać, ale to ja ten czas na to poświęcam a nie Klient. Wolność wyboru i wolność rynku polega na tym, że każdy może zdecydować co i gdzie chce kupić, tu nie ma przymusu. Natomiast Zbyszka poleca tylu Forumowiczów, zarówno tu jak i na Forum Klubu Pajero, że jestem dziwnie spokojny o jakość i cenę świadczonych przez niego usług. Zresztą ja również Go polecam jako jego Klient.

Poza tym odpowiedz mi na jedno proste pytanie - byłeś kiedyś Klientem Zbyszka czy może po prostu nie podoba Ci się coś w nim personalnie?

maciej pajero - 16-01-2015, 21:58

Koledzy a firma profect z okolic miedzychodu wie ktoś coś

RC