To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwony Colt CA4A

robertdg - 07-05-2011, 08:43

jacek11 napisał/a:
londolut napisał/a:

Jogurt napisał/a:
dziś na przeglądzie wyszła zawartość węglowodorów w spalinach 15ppm, a CO 0,00% więc silnik dzwon
To ciekawe skąd takie przepały :?

od ciężkiej nogi pewnie,albo zapomniał przy pomiarze zapalić silnik :mrgreen: :wink:

Już kiedys wspominałem, że na przeglądzie okresowym miałem podobną sytuacje, przy czym diagnosta po włożeniu sondy w rure wydechową kazał odpalić silnik, po czym go uświadomiłem, że silnik już pracuje :-)

Jogurt - 07-05-2011, 12:39

londolut napisał/a:
To ciekawe skąd takie przepały :?
teraz są zmienione kable,palec i kopułka. może po wymianach spalanie wróci do normy. zalałem do pełna i zobaczymy. niewiem czy wynik bedzie miarodajny bo jeździ Sylwia teraz.
Arturro-86 napisał/a:
w jakiej stacji diagnostycznej robiłeś badanie techniczne :?:
emida
Arturro-86 napisał/a:
wypatrzyłem w Tychach jeszcze jednego Galanta (na tyskich tablicach :P ) - grafit/czarny SportEdition w kombiku
pisałem Ci o nim już, młody kolo nim pomyka,niedawno rejestrowany
jacek11 napisał/a:
od ciężkiej nogi pewnie,albo zapomniał przy pomiarze zapalić silnik
heh, takie przepały to mógł mieć jak go kupiłem, teraz powinien mieć jeszcze niższe spalanie. silnik chodził przy pomiarze :P
na koniec pytanie warte browara. czym ''pokleić'' maskę przednią? zauważyłem przy wymianie oleju że maska jest jakaś miękka. okazało się że puścił klej łączący poszycie i wzmocnienie maski. klej do szyb chyba bedzie za mocny, może gumą ?

londolut - 07-05-2011, 14:30

Klejem do szyb właśnie :) Grubsza warstwa i będzie dość elastycznie :)
jacek11 - 07-05-2011, 22:02

londolut napisał/a:
Klejem do szyb właśnie :) Grubsza warstwa i będzie dość elastycznie :)

Dokładnie.ja kleiłem w bawarce,i było dobrze.zrobiła się sztywna,i przestała brzęczeć przy zamykaniu :mrgreen:

Jogurt - 01-01-2012, 20:52

czas na odkopanie tematu. miesiąc temu Colciakowi stuknęła 20-stka, a na licznik wskoczyło 290kkm. pozatym nuda: sie leje i jeździ. w sierpniu (z uwagi na kontuzję rekina) zaliczył swój 4 zlot MM. we wrześniu został zakonserwowany - pierwszy raz od kiedy go mam (6 lat). podłoga jak na 20 letniego japońca trzyma się super. żeby nie było za różowo wyleciały pierwsze dziurki - polecam wszystkim sprawdzić okolice tych plastikowych osłonek po obu stronach baku, przed tylnym zawieszeniem. blaszane mocowania tychże narobiły Miśkowi ała.

na tą chwilę chora tkanka zabezpieczona, w lato się zrobi. powoli szukam jakiegoś dawcy w rozsądnej kasie. kilka fantów ma powoli dość ze względu na przebieg/wiek. pozatym do wymiany bedzie kpl przewodów hamulcowych bo pojawiła się na nich ruda.
jeszcze takie pytanie: czy od końcowego tłumika może zależeć spalanie? chyba się wypalił bo jest głośniejszy. gang jest fajny, nie bas ale taki harczący po dżapońsku :rolleyes:

robertdg - 01-01-2012, 21:31

Jogurt napisał/a:
czy od końcowego tłumika może zależeć spalanie? chyba się wypalił bo jest głośniejszy. gang jest fajny, nie bas ale taki harczący po dżapońsku :rolleyes:
Jak najbardziej może, przeważnie lubi wzrastać

Colcikowi w podłodze to już trzeba będzie deczko większe łatki zaaplikować ;-)

Hugo - 01-01-2012, 21:55

Jogurt troszkę Colcika pogryzła ruda, jak zaczniesz porządnie dłubać to możesz się zdziwić. Ja, mimo niesprzyjającej pogody ogarnąłbym gdzieś garaż na kilka dni i zrobił to już.
rosomak1983 - 02-01-2012, 00:40

Jogurt napisał/a:
pierwszy raz od kiedy go mam (6 lat)

ehhh , majac starego japonca dbałosc o blache to podstawa... :roll: Jog widze ze nawet masz kołyske,miejsce wiec tym bardziej nie rozumiem dlaczego dopiero teraz :P

Krzyzak - 02-01-2012, 06:26

rosomak1983 napisał/a:
majac starego japonca dbałosc o blache to podstawa

mając nowego to już wręcz wybór: śmierć albo życie

Jogurt - 02-01-2012, 17:28

oj tam, oj tam. wyczyszczone i zabezpieczone jest więc zimę przejeździ. a dziury wiele większej nie wydrapałem niż to co na foto. jak widać największe zło czaiło się pod tymi osłonami. co ciekawe: od środka ten profil był czysty. ciekawe czemu go tak pożarło na zewnątrz.
rosomak1983 napisał/a:
Jog widze ze nawet masz kołyske,miejsce wiec tym bardziej nie rozumiem dlaczego dopiero teraz
znasz tą reklamę ing: ''zawsze coś'' :| a teraz jeszcze (wstyd się przyznać ale) straciłem wenę do Colciaka. PW jest pieszczochem w tej chwili. żeby buda była w gorszym stanie to postawiłbym na nim kreskę. ale jak tak czytam o Bordku Darka to mi go jakoś szkoda zostawić na zmarnowanie.
robertdg napisał/a:
Jak najbardziej może, przeważnie lubi wzrastać
no właśnie w tym problem, że od dwóch lat pali więcej. ciekawe tylko że na krótszych odcinkach. na trasie schodzi poniżej 6 bez problemu. zmieniłem już: aparat, kable, kopułkę, palec, czujnik temp, lambdę a ten dalej swoje. teraz zżarł prawie 10l/100km.
Jogurt - 04-02-2012, 15:21

fj_mike - 04-02-2012, 15:27

Co znowu :(
Hugo - 04-02-2012, 15:32

Twój czy nowy na części :shock:
Krzyzak - 04-02-2012, 15:34

fj_mike napisał/a:
Co znowu

camber demon!!!
http://www.youtube.com/watch?v=H11E0zwI7QA

Jogurt - 04-02-2012, 17:25

Nie będę budował dalej napięcia. Kilku MM (m.in. Krzyżak, xracing, deejay,mkm) robiąc ze swoimi starszymi Miśkami fajne rzeczy natchnęło mnie żeby nie skazywać Colciaka na dojechanie. W związku z tym że Colt potrzebuje kilku fantów, a ceny z alledrogo są zazwyczaj chore pozostała jedna opcja: zakup dawcy. Dość długo oglądałem allegro aż wkońcu pojawił się ten Colcik. Telefon, oglądanie, powrót z lawetą i jest :) Auto z 93 roku, przebieg 175800 km. W przebieg wierzę. Widać różnicę między moim, który ma 292kkm. Na pierwszy ogień idą aparat,przepustnica, stabilizator, kpl poduszek silnik/skrzynia, podłokietnik,halogeny,podnośniki szyb, tylne boczki,fotel kierowcy. Silnik 1400km wcześniej miał zmieniony rozrząd z pompą wody, planowanie głowicy, zmienione uszczelniacze i uszczelkę głowicy. Colt ma założoną nową chłodnicę denso (06.2011), silnik chodzi jak zegarek, łożysko oporowe piszczy tak jak w moim. Policja zatrzymała dowód pod koniec września 2011. Przez ten czas były właściciel szukał zdrowej budy, na szczęście odpuścił :) Miałem go rozbierać już 1,5tyg temu ale jak na złość przyszły mrozy więc operacja przesunięta w planie.
Ps: najlepszy był mkm. Dzwoniąc z kondolencjami zarezerwował osłonę pod silnik :lol: dopiero zapytany o lotkę GTI i białe kierunki połapał o co chodzi.