Nasze Miśki - Czerwony Colt CA4A
robertdg - 07-05-2011, 08:43
jacek11 napisał/a: | londolut napisał/a: |
Jogurt napisał/a:
dziś na przeglądzie wyszła zawartość węglowodorów w spalinach 15ppm, a CO 0,00% więc silnik dzwon
To ciekawe skąd takie przepały |
od ciężkiej nogi pewnie,albo zapomniał przy pomiarze zapalić silnik |
Już kiedys wspominałem, że na przeglądzie okresowym miałem podobną sytuacje, przy czym diagnosta po włożeniu sondy w rure wydechową kazał odpalić silnik, po czym go uświadomiłem, że silnik już pracuje
Jogurt - 07-05-2011, 12:39
londolut napisał/a: | To ciekawe skąd takie przepały | teraz są zmienione kable,palec i kopułka. może po wymianach spalanie wróci do normy. zalałem do pełna i zobaczymy. niewiem czy wynik bedzie miarodajny bo jeździ Sylwia teraz.
Arturro-86 napisał/a: | w jakiej stacji diagnostycznej robiłeś badanie techniczne | emida
Arturro-86 napisał/a: | wypatrzyłem w Tychach jeszcze jednego Galanta (na tyskich tablicach ) - grafit/czarny SportEdition w kombiku | pisałem Ci o nim już, młody kolo nim pomyka,niedawno rejestrowany
jacek11 napisał/a: | od ciężkiej nogi pewnie,albo zapomniał przy pomiarze zapalić silnik | heh, takie przepały to mógł mieć jak go kupiłem, teraz powinien mieć jeszcze niższe spalanie. silnik chodził przy pomiarze
na koniec pytanie warte browara. czym ''pokleić'' maskę przednią? zauważyłem przy wymianie oleju że maska jest jakaś miękka. okazało się że puścił klej łączący poszycie i wzmocnienie maski. klej do szyb chyba bedzie za mocny, może gumą ?
londolut - 07-05-2011, 14:30
Klejem do szyb właśnie Grubsza warstwa i będzie dość elastycznie
jacek11 - 07-05-2011, 22:02
londolut napisał/a: | Klejem do szyb właśnie Grubsza warstwa i będzie dość elastycznie |
Dokładnie.ja kleiłem w bawarce,i było dobrze.zrobiła się sztywna,i przestała brzęczeć przy zamykaniu
Jogurt - 01-01-2012, 20:52
czas na odkopanie tematu. miesiąc temu Colciakowi stuknęła 20-stka, a na licznik wskoczyło 290kkm. pozatym nuda: sie leje i jeździ. w sierpniu (z uwagi na kontuzję rekina) zaliczył swój 4 zlot MM. we wrześniu został zakonserwowany - pierwszy raz od kiedy go mam (6 lat). podłoga jak na 20 letniego japońca trzyma się super. żeby nie było za różowo wyleciały pierwsze dziurki - polecam wszystkim sprawdzić okolice tych plastikowych osłonek po obu stronach baku, przed tylnym zawieszeniem. blaszane mocowania tychże narobiły Miśkowi ała.
na tą chwilę chora tkanka zabezpieczona, w lato się zrobi. powoli szukam jakiegoś dawcy w rozsądnej kasie. kilka fantów ma powoli dość ze względu na przebieg/wiek. pozatym do wymiany bedzie kpl przewodów hamulcowych bo pojawiła się na nich ruda.
jeszcze takie pytanie: czy od końcowego tłumika może zależeć spalanie? chyba się wypalił bo jest głośniejszy. gang jest fajny, nie bas ale taki harczący po dżapońsku
robertdg - 01-01-2012, 21:31
Jogurt napisał/a: | czy od końcowego tłumika może zależeć spalanie? chyba się wypalił bo jest głośniejszy. gang jest fajny, nie bas ale taki harczący po dżapońsku | Jak najbardziej może, przeważnie lubi wzrastać
Colcikowi w podłodze to już trzeba będzie deczko większe łatki zaaplikować
Hugo - 01-01-2012, 21:55
Jogurt troszkę Colcika pogryzła ruda, jak zaczniesz porządnie dłubać to możesz się zdziwić. Ja, mimo niesprzyjającej pogody ogarnąłbym gdzieś garaż na kilka dni i zrobił to już.
rosomak1983 - 02-01-2012, 00:40
Jogurt napisał/a: | pierwszy raz od kiedy go mam (6 lat) |
ehhh , majac starego japonca dbałosc o blache to podstawa... Jog widze ze nawet masz kołyske,miejsce wiec tym bardziej nie rozumiem dlaczego dopiero teraz
Krzyzak - 02-01-2012, 06:26
rosomak1983 napisał/a: | majac starego japonca dbałosc o blache to podstawa |
mając nowego to już wręcz wybór: śmierć albo życie
Jogurt - 02-01-2012, 17:28
oj tam, oj tam. wyczyszczone i zabezpieczone jest więc zimę przejeździ. a dziury wiele większej nie wydrapałem niż to co na foto. jak widać największe zło czaiło się pod tymi osłonami. co ciekawe: od środka ten profil był czysty. ciekawe czemu go tak pożarło na zewnątrz.
rosomak1983 napisał/a: | Jog widze ze nawet masz kołyske,miejsce wiec tym bardziej nie rozumiem dlaczego dopiero teraz | znasz tą reklamę ing: ''zawsze coś'' a teraz jeszcze (wstyd się przyznać ale) straciłem wenę do Colciaka. PW jest pieszczochem w tej chwili. żeby buda była w gorszym stanie to postawiłbym na nim kreskę. ale jak tak czytam o Bordku Darka to mi go jakoś szkoda zostawić na zmarnowanie.
robertdg napisał/a: | Jak najbardziej może, przeważnie lubi wzrastać | no właśnie w tym problem, że od dwóch lat pali więcej. ciekawe tylko że na krótszych odcinkach. na trasie schodzi poniżej 6 bez problemu. zmieniłem już: aparat, kable, kopułkę, palec, czujnik temp, lambdę a ten dalej swoje. teraz zżarł prawie 10l/100km.
Jogurt - 04-02-2012, 15:21
fj_mike - 04-02-2012, 15:27
Co znowu
Hugo - 04-02-2012, 15:32
Twój czy nowy na części
Krzyzak - 04-02-2012, 15:34
fj_mike napisał/a: | Co znowu |
camber demon!!!
http://www.youtube.com/watch?v=H11E0zwI7QA
Jogurt - 04-02-2012, 17:25
Nie będę budował dalej napięcia. Kilku MM (m.in. Krzyżak, xracing, deejay,mkm) robiąc ze swoimi starszymi Miśkami fajne rzeczy natchnęło mnie żeby nie skazywać Colciaka na dojechanie. W związku z tym że Colt potrzebuje kilku fantów, a ceny z alledrogo są zazwyczaj chore pozostała jedna opcja: zakup dawcy. Dość długo oglądałem allegro aż wkońcu pojawił się ten Colcik. Telefon, oglądanie, powrót z lawetą i jest Auto z 93 roku, przebieg 175800 km. W przebieg wierzę. Widać różnicę między moim, który ma 292kkm. Na pierwszy ogień idą aparat,przepustnica, stabilizator, kpl poduszek silnik/skrzynia, podłokietnik,halogeny,podnośniki szyb, tylne boczki,fotel kierowcy. Silnik 1400km wcześniej miał zmieniony rozrząd z pompą wody, planowanie głowicy, zmienione uszczelniacze i uszczelkę głowicy. Colt ma założoną nową chłodnicę denso (06.2011), silnik chodzi jak zegarek, łożysko oporowe piszczy tak jak w moim. Policja zatrzymała dowód pod koniec września 2011. Przez ten czas były właściciel szukał zdrowej budy, na szczęście odpuścił Miałem go rozbierać już 1,5tyg temu ale jak na złość przyszły mrozy więc operacja przesunięta w planie.
Ps: najlepszy był mkm. Dzwoniąc z kondolencjami zarezerwował osłonę pod silnik dopiero zapytany o lotkę GTI i białe kierunki połapał o co chodzi.
|
|
|