To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - BI XENONY

Anonymous - 31-03-2009, 18:34

hehe zamieniles pantofle na sandaly?? tylko ciagle te biale skarpetki, :)
a powaznie moze kiedys sam sie przekonasz o czym mowie i pisze,

Anonymous - 31-03-2009, 18:37

arturro, :P
amigoss1234 - 31-03-2009, 19:02

Moim zdaniem adipaw, ma racje. Tylko ci co sami montują takie światła gdzieś pod domem czy w garażu, bo montaż jest ponoć banalnie prosty i później ustawiają to na ścianie albo w ogóle nie ustawiają bo myślą że jest dobrze, bo wcześniej nikt do nich nie mrugał jak jeździli na zwykłych światłach to tacy oślepiają ale jeśli jest wszystko bardzo dobrze ustawione to niby dlaczego to miało by oślepiać ? Tylko czyjeś oko inaczej reaguje na inny kolor światła niż zwykłe i uważa ze go to oślepia.
Krzyzak - 31-03-2009, 21:13

wczoraj chcialem zabic jednego debila w a4, ktory sobie zalozyl te srenony i mial latajacy odblysnik (pewnie sie odkleil) - na dziurach dawal z tylu, jakby ktos stroboskopem nadawal...
brak mi slow na glupote
cala dyskusje ladnie kiedys podsumowal wichura - nie mozna legalnie(!!!) zalozyc palnika xenonowego do lamp z oznaczeniem H (czyli do zarowek halogenowych)

a xenon 4k spokojnie odroznie - te lampy swieca cale - czyli jakby ktos mial i mijania i drogowe naraz wlaczone, w przeciwienstwie do halogenowych, ktora swieca gora odblysnika

rozrozniam to bezblednie

Anonymous - 31-03-2009, 21:29

http://www.hella.com/prod...e/P20040712.jsp
chyba złożę podanie o pozwolenie na broń.
Może policja będzie sie bardziej ochoczo brać za "buractwo". Za diagnostów w małopolsce sie już się zabrali. Na efekty trzeba będzie trochę poczekać.
POzdr

Ppiotr - 01-04-2009, 20:27

Mam krutkie słowa co do bixenonów czy xenonów wszystkim wam pozabierał bym dowody i auta zlawetował z dużym mandatem bo bez świateł nie można jeździć a zamontowane bi czy co tam jescze w oprawy H4 nie ma chomologacji i policja ma takie prawo. Bo głąb....y które montują sobie coś takiego nie robią 80 000 rocznie i nie muszą być oślepiani przez bezmuzgowców Pozdrowienia Piotr

[ Dodano: 01-04-2009, 20:47 ]
A dodam jak mijam się z takim bara....nem to przełączam na drogowe takia sama reakcja jak do świateł mgłowych gdzyż jedne jak i drugie ładnie się odróżniają się od fabrycznych

Anonymous - 17-04-2009, 21:42

Zgadzam się z przedmówcą.... również wszystkie "stjóningowane" calibry i golfy wymijam na światłach drogowych :lol: w przypadku jazdy przed takim cudem techniki, polecam zwolnienie i jazdę za nim na światłach drogowych... efekt świetny, naprawdę widać, że się wkurzają... testowane wielokrotnie :twisted:
JCH - 20-04-2009, 11:26

Ppiotr napisał/a:
A dodam jak mijam się z takim bara....nem to przełączam na drogowe
Morphinum napisał/a:
Zgadzam się z przedmówcą.... również wszystkie "stjóningowane" calibry i golfy wymijam na światłach drogowych :lol: w przypadku jazdy przed takim cudem techniki, polecam zwolnienie i jazdę za nim na światłach drogowych... efekt świetny
Zaiste dobre rady.
Raczej tylko na potwierdzenie, że się jest takim samym baranem jak ten, którego chcecie pouczać.

SHARK1979 - 20-04-2009, 12:16

JCH napisał/a:
Raczej tylko na potwierdzenie, że się jest takim samym baranem jak ten, którego chcecie pouczać.

Może i masz racje ale taki ktoś coś może zrozumie, jak jeden z drugim tak mu zrobi na drodze :twisted: pozdro

Anonymous - 20-04-2009, 13:08

glupota ludzka jest nie wyleczalna, wiec mijanie sie z pseudo tunerami na drogowych to malo skuteczny sposob, najlepsze rozwiazanie to lapanka w calej Polsce na takich pomylencow zabieranie dowodow rejestracyjnych i grzywna z 500zl plus 10 punktow za nie prawidlowe oswietlenie, problem bardzo szybko by zniknal
cns80 - 20-04-2009, 13:13

spooner, zgadzam się z Tobą, ale wygląda na to że Policja ma to wszystko głęboko, bo widzę że w ogóle nikogo nie zatrzymują za to badziewie (tylko pojedyncze przypadki).
A do tego czasu to walenie długimi jest chyba jedynym sposobem na "oświecenie" tych, którzy zamierzają fundować mi oślepianie. No bo wysiadania i wybijania lamp kluczem nie pochwalam, chociaż widziałem już takie akcje i czasem sam mam ochotę "zgasić" ten bajerek.
Nie ma wyjścia. Bo na Policję nie można liczyć :(

cns80 - 20-04-2009, 13:21

wegiel, hola ! hola ! Fotoradar nie jest nielegalny !
Chociaż mam podobne odczucia co do tych urządzeń to na pewno nie będę nawoływał do ich niszczenia. Do pseudo ksenonów z resztą także, bo można mieć tylko kłopoty.

SHARK1979 - 20-04-2009, 13:26

cns80 napisał/a:
A do tego czasu to walenie długimi jest chyba jedynym sposobem na "oświecenie"

Dobre w sumie, tylko sobie tak teraz myśle, jak ma Bi xenon i się odwdzięczy :?: 8)

Anonymous - 20-04-2009, 13:33

cns80 napisał/a:
wegiel, hola ! hola ! Fotoradar nie jest nielegalny !
Chociaż mam podobne odczucia co do tych urządzeń to na pewno nie będę nawoływał do ich niszczenia. Do pseudo ksenonów z resztą także, bo można mieć tylko kłopoty.

No dobra, jest legalny ale napewno nie poprawia bezpieczenstwa jazdy skoro jedzie sznur aut z pedalem w podlodze a za chwile na max naciska na hebel. Troche odjechalem od tematu ale tak zawzieliscie sie na te xenony a tylko chcialem zwrocic uwage ze jest milion innych rzeczy ktore rzutuja na to co sie na drodze dzieje.

Anonymous - 20-04-2009, 13:40

JCH napisał/a:
Zaiste dobre rady.

Wiesz JCH... z jednej strony masz rację... ale z drugiej nie :twisted: . Po za tym, zapewniam Cię, że obok barana nawet nie leżałem. Nie mam zamiaru jechać przed jakimś pedałem w "trendy" golfie i z jego powodu przestawiać lusterek. Oślepianie choć dziecinne, jest niestety jedyną rzeczą jaką można w tej sytuacji zrobić. Nie robiąc nic, niejako dajesz przyzwolenie na tę samowolkę. A rozwiązanie z łapankami w polskich realiach proponuję włożyć między bajki. Policja zajęta jest łapaniem łobuzów i nikczemników jeżdżących 60km/h w mieście.... :lol: . Oczywiście, że jedynym skutecznym rozwiązaniem byłoby wybicie takich kloszy, ale niestety w takich przypadkach wielu "trendy" golfów i calibr nie opłacałoby się już naprawiać :lol: (jestem sentymentalny) . Po za tym no jednak żyjemy w kraju cywilizowanym.... Ja osobiście proponuje oślepiać i zlewać się z "ksenoniarzy".