[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Piszczy pasek od Alternatora.
Krzyzak - 22-03-2012, 16:42
KaWu napisał/a: | jak nie było w sklepie pasków i musialem wziąć jakieś niemieckie za 20-30 zł | u mnie nowy contitech skrzypiał - trzeszczał a nie piszczał
Hugo - 22-03-2012, 18:46
KaWu pocieszyłeś mnie Krzyzak, w sklepie polecają mi tylko Gates-a i Contitech-a. Wg nich najlepsze paski na świecie Boże. A na słowo "Bando" wybuchają śmiechem...
jAZZMAN - 22-03-2012, 19:54
Hmmm....
http://najczesci.pl/czesc...klinowy_5pk1090
Coś takiego?
Andrew - 22-03-2012, 19:58
Hugo napisał/a: | A na słowo "Bando" wybuchają śmiechem... |
A czemu? Czyżby to była zła firma ? Ostatnio w pracy w kserze zaobserwowałem minipaseczki Bando, ksero ofkors Japan
marcinzam - 22-03-2012, 20:49
Hugo napisał/a: | KaWu pocieszyłeś mnie Krzyzak, w sklepie polecają mi tylko Gates-a i Contitech-a. Wg nich najlepsze paski na świecie Boże. A na słowo "Bando" wybuchają śmiechem... |
pewnie trafiłeś na sklep z częściami do vw audi , chociaż nie powiem u mnie Gates na alternatorze wytrzymał ponad 20 tyś i zaczął dopiero piszczeć
Hugo - 23-03-2012, 08:22
jAZZMAN napisał/a: | http://najczesci.pl/czesc...klinowy_5pk1090
Coś takiego? | Tak, ale ten jest pewnie do auta bez klimatyzacji. andrew84 napisał/a: | A czemu? Czyżby to była zła firma ? | Pewnie nie, ale wiesz jak jest. marcinzam napisał/a: | pewnie trafiłeś na sklep z częściami do vw audi | Niby sklep z częściami do wszystkich aut, ale wiadomo, o części do vw/audi możesz się wypieprzyć
Co do pasków wiecie co sobie myślę, że może japońskie są inne, tzn. mają inne rowki itd. i europejskie paski nie sprawdzają się na japońskich kółkach? Ktoś coś wie o tym?
Krzyzak - 23-03-2012, 08:45
Hugo napisał/a: | w sklepie polecają mi tylko Gates-a i Contitech-a | może nakupowali i teraz sprzedać nie mogą...
andrew84 napisał/a: | Czyżby to była zła firma ? |
już pisałem - w toyotach idą na pierwszy montaż; to bdb paski
Hugo - 23-03-2012, 08:49
Krzyzak napisał/a: | może nakupowali i teraz sprzedać nie mogą... | Co ciekawe na sklepie mieli DAYCO od wyboru do koloru. Ja od wspomagania będę miał taki: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=71768
www.detali.ru podaje do mojego pasek 5PK1330, dam radę zamontować 1325?
Andrew - 23-03-2012, 08:51
Podciągnąłem u siebie pasek znów i jest jak na razie ok. Ale już 4 raz podciągałem...
KaWu - 23-03-2012, 10:03
Hugo napisał/a: | Ja od wspomagania będę miał taki: |
Hugo napisał/a: | dam radę zamontować 1325? |
Tak.
Hugo - 23-03-2012, 11:25
KaWu, chyba będzie GIT, co?
m6riano - 23-03-2012, 23:23
Hugo napisał/a: | chyba będzie GIT, co? |
a nawet GTI...;-)
jAZZMAN - 25-03-2012, 11:52
Naładowałem akumulator (po godzinie słuchania radia miałem poważny problem z odpaleniem) i pasek piszczy jak piszczał. Udam się po weekendzie do mechanika aby zmienił mi koło pasowe alternatora. Poinformuję o wyniku
[ Dodano: 03-04-2012, 18:56 ]
Podciągnąłem nieco pasek i jest dużo lepiej.
Arturro-86 - 18-09-2012, 10:27
tomarek1 napisał/a: | Witam.
U mnie za takie "popiskiwanie" odpowiedzialne było koło pasowe,szczególnie rano na zimnym i na mieście gdy obroty nie miały więcej jak około 2,200 obrotów.Pomogła regeneracja koła.
Że winę miało koło pasowe było widać po pracy samego koła,wyraźnie biło na boki.
Pozdrawiam.
Tomek |
Wybaczcie Panowie, że piszę w temacie dotyczącym alternatora, aczkolwiek nigdzie nie znalazłem jakichś konkretnych informacji... najwyraźniej moje koło pasowe uległo rozwulkanizowaniu, widoczne są spore bicia, dodatkowo spadł pasek napędzający klimę i pompę wspomagania.
Szukam jakiegoś zakładu, gdzie takie koło można zregenerować - dzwoniłem do "TEDGUM", ale oni mają najbliższy termin dopiero na 12 października... nie uśmiecha mi się tyle czekać. Dostępność nowego jak i ich ceny to niezły kosmos, a używka też nie daje pewności
Jeśli znacie namiary na jakieś zakłady, które zajmują się taką robotą - bardzo proszę o informacje, będę bardzo wdzięczny
jacekxx - 18-09-2012, 13:37
W tym temacie masz wszystko opisane http://forum.mitsumaniaki...o+pasowe+wa%B3u
Ja kupiłem nowe z allegro ale przed założeniem należy powiększyc niektóre otwory bo są troszeczkę za małe.
|
|
|