To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Piszczy pasek od Alternatora.

Krzyzak - 22-03-2012, 16:42

KaWu napisał/a:
jak nie było w sklepie pasków i musialem wziąć jakieś niemieckie za 20-30 zł
u mnie nowy contitech skrzypiał - trzeszczał a nie piszczał :)
Hugo - 22-03-2012, 18:46

KaWu pocieszyłeś mnie :mrgreen: Krzyzak, w sklepie polecają mi tylko Gates-a i Contitech-a. Wg nich najlepsze paski na świecie :mrgreen: Boże. A na słowo "Bando" wybuchają śmiechem...
jAZZMAN - 22-03-2012, 19:54

Hmmm....
http://najczesci.pl/czesc...klinowy_5pk1090

Coś takiego?

Andrew - 22-03-2012, 19:58

Hugo napisał/a:
A na słowo "Bando" wybuchają śmiechem...

A czemu? Czyżby to była zła firma :roll: ? Ostatnio w pracy w kserze zaobserwowałem minipaseczki Bando, ksero ofkors Japan :wink:

marcinzam - 22-03-2012, 20:49

Hugo napisał/a:
KaWu pocieszyłeś mnie :mrgreen: Krzyzak, w sklepie polecają mi tylko Gates-a i Contitech-a. Wg nich najlepsze paski na świecie :mrgreen: Boże. A na słowo "Bando" wybuchają śmiechem...

pewnie trafiłeś na sklep z częściami do vw audi :D , chociaż nie powiem u mnie Gates na alternatorze wytrzymał ponad 20 tyś i zaczął dopiero piszczeć

Hugo - 23-03-2012, 08:22

jAZZMAN napisał/a:
http://najczesci.pl/czesc...klinowy_5pk1090

Coś takiego?
Tak, ale ten jest pewnie do auta bez klimatyzacji.
andrew84 napisał/a:
A czemu? Czyżby to była zła firma ?
Pewnie nie, ale wiesz jak jest.
marcinzam napisał/a:
pewnie trafiłeś na sklep z częściami do vw audi
Niby sklep z częściami do wszystkich aut, ale wiadomo, o części do vw/audi możesz się wypieprzyć :mrgreen:
Co do pasków wiecie co sobie myślę, że może japońskie są inne, tzn. mają inne rowki itd. i europejskie paski nie sprawdzają się na japońskich kółkach? Ktoś coś wie o tym?

Krzyzak - 23-03-2012, 08:45

Hugo napisał/a:
w sklepie polecają mi tylko Gates-a i Contitech-a
może nakupowali i teraz sprzedać nie mogą...

andrew84 napisał/a:
Czyżby to była zła firma :roll: ?

już pisałem - w toyotach idą na pierwszy montaż; to bdb paski

Hugo - 23-03-2012, 08:49

Krzyzak napisał/a:
może nakupowali i teraz sprzedać nie mogą...
Co ciekawe na sklepie mieli DAYCO od wyboru do koloru. Ja od wspomagania będę miał taki: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=71768
www.detali.ru podaje do mojego pasek 5PK1330, dam radę zamontować 1325?

Andrew - 23-03-2012, 08:51

Podciągnąłem u siebie pasek znów i jest jak na razie ok. Ale już 4 raz podciągałem...
KaWu - 23-03-2012, 10:03

Hugo napisał/a:
Ja od wspomagania będę miał taki:

:supz:

Hugo napisał/a:
dam radę zamontować 1325?

Tak.

Hugo - 23-03-2012, 11:25

KaWu, chyba będzie GIT, co?
m6riano - 23-03-2012, 23:23

Hugo napisał/a:
chyba będzie GIT, co?

a nawet GTI...;-)

jAZZMAN - 25-03-2012, 11:52

Naładowałem akumulator (po godzinie słuchania radia miałem poważny problem z odpaleniem) i pasek piszczy jak piszczał. Udam się po weekendzie do mechanika aby zmienił mi koło pasowe alternatora. Poinformuję o wyniku

[ Dodano: 03-04-2012, 18:56 ]
Podciągnąłem nieco pasek i jest dużo lepiej.

Arturro-86 - 18-09-2012, 10:27

tomarek1 napisał/a:
Witam.
U mnie za takie "popiskiwanie" odpowiedzialne było koło pasowe,szczególnie rano na zimnym i na mieście gdy obroty nie miały więcej jak około 2,200 obrotów.Pomogła regeneracja koła.
Że winę miało koło pasowe było widać po pracy samego koła,wyraźnie biło na boki.
Pozdrawiam.
Tomek

Wybaczcie Panowie, że piszę w temacie dotyczącym alternatora, aczkolwiek nigdzie nie znalazłem jakichś konkretnych informacji... najwyraźniej moje koło pasowe uległo rozwulkanizowaniu, widoczne są spore bicia, dodatkowo spadł pasek napędzający klimę i pompę wspomagania. :evil:

Szukam jakiegoś zakładu, gdzie takie koło można zregenerować - dzwoniłem do "TEDGUM", ale oni mają najbliższy termin dopiero na 12 października... nie uśmiecha mi się tyle czekać. Dostępność nowego jak i ich ceny to niezły kosmos, a używka też nie daje pewności :cry:
Jeśli znacie namiary na jakieś zakłady, które zajmują się taką robotą - bardzo proszę o informacje, będę bardzo wdzięczny :p

jacekxx - 18-09-2012, 13:37

W tym temacie masz wszystko opisane http://forum.mitsumaniaki...o+pasowe+wa%B3u
Ja kupiłem nowe z allegro ale przed założeniem należy powiększyc niektóre otwory bo są troszeczkę za małe.