Forum ogólne - CB RADIO
cns80 - 10-03-2008, 14:30
Chooper napisał/a: | bo tak, to nawet butelki z napojem mieć nie możesz ani nawigacji niefabrycznej obsługiwać, bo też Ci zajmuje rękę. | Była już kiedyś taka interpretacja podawana przez Policję że nie wolno:
- jeść,
- pić,
- palić.
Juiceman - 10-03-2008, 17:26
A teraz coraz częściej karetki i policja maja prócz radiotelefonu, cb? Dziś kierowca karetki nawet prosil o zrobienia miejsca na pewnej ulicy, Ci co mieli CB ustapili miejsca, a ten skrecil nagle heh....
Ponadto nikt normalny, z policji nie bedzie karac - no chyba ze sie trafi nadgorliwy mlody jelop, ktory chce sie wykazac...
Anonymous - 10-03-2008, 19:21
Cytat: | Ponadto nikt normalny, z policji nie bedzie karac - no chyba ze sie trafi nadgorliwy mlody jelop, ktory chce sie wykazac... |
no właśnie... Oby tych drugich jak najmniej...
Anonymous - 10-03-2008, 19:24
witam,
nie mogę doszukać się odpowiedzi na następująe pytanie:
mam Mitsu na gwarancji (roczny dzieciak ), czy CB muszę założyć w ASO?
jeśli nie, to gdzie mogę to dobrze zrobić w Gdańsku?
chodzi mi o ładne poprowadzenie kabli gdzieś w ukryciu i ew. rozważenie założenia anteny na stałe, a nie na magnes - czy można to zrobić bez utraty gwarancji poza ASO?
z góry dziękuję za pomoc.
Chooper - 10-03-2008, 19:24
Juiceman napisał/a: | policja maja prócz radiotelefonu, cb |
dokładnie, przecież oni sami z tego korzystają
Anonymous - 13-03-2008, 12:31
Chooper napisał/a: | dokładnie, przecież oni sami z tego korzystają |
korzystają, korzystają ale nie Ci którzy są za kierownicą
korzysta "operator" z fotela pasażera
i jeśli korzysta kierowca, to jego patrolowy "partner" może mu z czystym sumieniem wypisać mandat
albo skierować sprawę do sądu grodzkiego jak odmówi przyjęcia oczywiście
Juiceman - 13-03-2008, 18:45
Jeśli będzie chciał wracać z buta to oczywiście może mu wpisać mandat
Anonymous - 13-03-2008, 21:06
[quote="saphire"]i tak właśnie w hiszpanii ustawowo zabroniona jest nawigacja [/qu ote] troche mnie to dziwi po co zabronili bo przecierz oni tylko przed przed bykami zpierd...... a kto by w takim momecie mial jeszcze czas patrzec na nawigacje
saphire - 14-03-2008, 09:30
na dodatek chyba jeszcze pod prąd nałogowo jeżdżą bo i nakaz tam jest mieć DWA trójkąty w aucie - by jeden z przodu a drugi z tyłu stawiać jak się wóz zepsuje
Anonymous - 31-03-2008, 20:40
cb vs. prawo
Matejko - 25-04-2008, 10:04 Temat postu: cb-radio Dopadlo i mnie, a ze nie ma zadnego tematu o cb proponuje sie wymieniac tutaj doswiadczeniami, moze jakimis anegdotkami z konwersacji, jakie radia mamy, czy zakladalismy jakies filtry itp.
Zaczne od radia:
Midland Alan 78+
antena ml-145
bat na magnesie, montowany na klapie bagaznika
W radiu sie zdziwilem brakiem szumow, i innych zaklocen z ta antena, do momentu kiedy nie odpalilem auta - niestety przenosza sie jakies zaklocenia chyba z alternatora, ze troszke buczy.
Mial ktos taka przypadlosc - co zrobiliscie? sam na poczatek musze sprobowac zlapac mase do zasilania gdzies prosto z karoserii - ciekawe czy pomoze?
JCH - 25-04-2008, 11:42
Matejko napisał/a: | a ze nie ma zadnego tematu | Jak nie ma jak jest! Scalać, scalać, scalać ......
cns80 - 25-04-2008, 12:01
JCH napisał/a: | Jak nie ma jak jest! | Hehe Powstrzymałem się od pouczania moderatora , a tu proszę.
Przynajmniej równi szarżą
Matejko - 25-04-2008, 12:10
dzie ?? bo szukalem a wyszukiwarki nic!!
mozecie mnie skarcic !!
[ Dodano: 25-04-2008, 12:15 ]
oo znalazlem, ale tu dziwne ze pisalem cb radio i mi wyszukiwarka nic, ani ani
[ Dodano: 25-04-2008, 12:17 ]
"hopoczki" zglosilem wasze posty coby moderator zadzialal
zwolin - 26-04-2008, 23:30
Matejko napisał/a: | Mial ktos taka przypadlosc - co zrobiliscie? sam na poczatek musze sprobowac zlapac mase do zasilania gdzies prosto z karoserii - ciekawe czy pomoze? |
Na początek sprawdź, czy śmieci wchodzą po zasilaniu, czy przez antenę (tzn odkręć antenę, włącz silnik i sprawdź czy buczy). Jak buczy to ok, bo syf wchodzi po zasilaniu i dobry filtr powinien dać radę (ew możesz metodą kolejnych eliminacji znaleźć to co sieje zakłóceniami i toto odkłócić lub wyrzucić ).
Jak nie buczy bez anteny to d...a, bo śmieci wchodzą po antenie i łatwiej będzie zmienić radio niż pozbyć się problemu. Można oczywiście poszukiwać długo i namiętnie źródła zakłóceń, ale może być bardzo ciężko.
Ja po alanie 78 i 48 przesiadłem się na takie radio co go niby nie ma w sprzedaży i muszę powiedzieć, że różnica jest kolosalna. Alany mają poprostu superczuły odbiornik i jak jest ok to jest to ogromna zaleta, ale jak coś ci zacznie siać w samochodzie to alan pierwszy cię o tym poinformuje.
|
|
|