To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Powitania nowych Outlanderowców

krzypolo - 06-05-2010, 21:30

mlody20 napisał/a:
Witam wszystkich od 4maja jestem posiadaczem outlandera 2,0 136km 2003r.

witamy........... :)

1gracz - 03-07-2010, 13:03

witam serdecznie
wiele informacji przeczytałem przed kupnem i bardzo mi pomogły
wielkie dzięki
od początku czerwca jestem szczęśliwym właścicielem Outlandera I 2005r. poj.2.4 automat
samochód ma przebieg 77000km przyjechał z Kanady
jestem zachwycony komfortem, trochę mniej spalaniem, ale wiedziałem na co się decyduję
pozdrawiam wszystkich forumowiczów i jedno małe pytanie na koniec
gdzie w lubelskim znajdę dobrego i w miarę taniego mechanika, który mi nie zepsuje mojego nowego nabytku?

bejo82 - 09-07-2010, 00:44

Witam! Od dzisiaj jestem posiadaczem Outka 2.0T 2006r. Aby nie zamęczać Was pytaniami, na które odpowiedź nie raz już padła spędziłem na studiowaniu postów łącznie z 10h. Dowiedziałem się sporo, ale to i tak za mało, a zależy mi na czasie. Autko jest po dzwonku, czeka mnie trochę pilnych zakupów. I tak:
1. czy części typu półoś, wahacz etc. różnią się między poszczególnymi wersjami
a)silnikowymi - 2.0, 2.4
b)rocznikowymi - 2003-2005, niedostrzegalny "lift" 2006
2. jak z pozostałymi różnicami
2. jaką instalację LPG polecacie - chętnie jeździłbym na samej benie, ale finanse nie pozwalają - znajomy zakład instaluje BRC, ale niezbyt wierzę w ich wiedzę i umiejętność zestrojenia, pojechałbym do Jako (podobno niezły jest w te klocki), ale nie wiem, czy warto tłuc się z Poznania do Wawy.

Będę niezmiernie wdzięczny za wszelką pomoc.

Anonymous - 18-07-2010, 21:58

Witamy - Moja żona i ja . Od 2 tygodni śmigamy Outlanderem I gen (2.0) - z końca 2005 .
Aktualnie przebieg 70 tys, kupiony w PL - od właściciela . Jak na razie jesteśmy zadowoleni
z wyboru , dzieciaki również ;-)

Teraz przyszła pora sprzedać wysłużonego Colta :lol:

dali - 14-08-2010, 21:19

Witam wszystkich użytkowników forum :doubt:
Michal1977 - 15-08-2010, 21:52
Temat postu: Czołem.
Witam.Pierwszy post na forum, tak więc króciutko o sobie. Miejsce zamieszkania Poznań, wiek 34lata, zainteresowań wiele ostatnio RC. Dotychczasowe przygody z motoryzacją to Fordy i Peugeoty. Przejechane około 1000k km.

Ostatnie jeździdełko Peugeot Partner 1,6 90KM. Trzy i pół roku od nowości 160.000 na liczniku. Auto naprawdę nie zawodne od nowści wymieniłem 2xtarcze raz łożyska przód i podkładkę pod wtryskiem koszt łącznie 2k zł.Jak go wczoraj sprzedawałem to gościu który go ode mnie kupował nie chciał mi wierzyć że nic więcej przy nim nie grzebałem.

Za dwa dni odbieram Outka 2.0 DiD wersja Intens + zakratowanie :-X . Przeglądając Wasze, forum odniosłem wrażenie że moje poprzednie auto, nie przymierzając, to jakby porównać merca do poldka.

Plastyki trzeszczą,sprzęgło się pali auto jedzie z prędkością o połowę niższą niż podaje producent, i to z wadliwym czipem sygnowanym przez firmę , która kojarzyła mi się do tej pory z czystym sportem.Z tej prędkości nie są w stanie zatrzymać go głośno szurające klocki(szczególnie prawego przedniego koła),a to wszystko przy ryku przypominającym ten ze startu F16 :badgrin: :wink:
Wiem to bo w trzy dni przeczytałem to co napisanie Wam zajęło trochę więcej czasu. Bardzo się cieszę że trafiłem na tą stronę, a przede wszystkim wśród ludzi którzy służą sobie życzliwą pomocą angażując swój czas, a nieraz i pieniądze.

Na pocieszenie (siebie) czytając opinie o francuzach to moje poprzednie auto przy tym przebiegu jakie miało powinno się już 3,5raza się skończyć, a jeździło do końca. I to jak!

Przyjmiecie mnie do waszej paki?

Pozdrawiam.

ps: auto kupiłem po przeczytaniu forum i po trzech dłuuugich jazdach testowych i godzinach targowania się o dodatkowe wyposażenie.

KowaliK - 16-08-2010, 17:32

Nie pękaj, będzie dobrze. Witamy. :D
tommay - 16-08-2010, 19:28

Witam,

wracam po ponad rocznej nieobecności... Jak zobaczycie Outka z podkładką mitsumaniaki.com... to właśnie ja..

ps. w Mitsu Polody w Poznaniu wszyscy Mitsumaniacy mają rabat 5% na robociznę jak co. polecam ten serwis...

pablo_n - 18-08-2010, 21:56

W przyszłym tygodniu stanę się właścicielem Outka. Mieszkam w Poznaniu - autko kupiłem w Polody - po poczytaniu waszych narzekań...

Pozdrawiam
Paweł

tommay - 19-08-2010, 21:49

pytałeś o rabat dla Mitsumaniaków?
pablo_n - 21-08-2010, 15:36

tommay napisał/a:
pytałeś o rabat dla Mitsumaniaków?

Fuck nie ... cholera myślałem ze tylko na serwis....

tommay - 21-08-2010, 21:20

spoko, spoko. tak mi się tylko powiedziało. masz rację, rabat tylko na serwis...

a co do kupowania nowych aut, to jedynie targowanie dywaników i takich tam gadżetów dodatkowych wchodzi w grę niestety...

choć uwaga:
kolega zapytał o nową octavię w poznaniu i grudziądzu, i różnica w cenie samego auta wyniosła 7k zł, oczywiście ta sama wersja,, to daje do myślenia i skłania do sprawdzenia cena w kilku salonach, a nóż coś takiego wydarzy się również w Mitsu..

anyway, dobra decyzja co do Outlandera, nie będziesz żałował ... ;-)

[ Dodano: 21-08-2010, 21:23 ]
Michal1977 napisał/a:

Za dwa dni odbieram Outka 2.0 DiD wersja Intens + zakratowanie :-X . .

wiesz, że możesz jeździć max 80 km/h :-) w końcu to ciężarówka... he he...

Michal1977 - 21-08-2010, 22:15

Tommay napisał

wiesz, że możesz jeździć max 80 km/h :-) w końcu to ciężarówka... he he...

chyba nie do końca.Ciężarowy do 3,5t. traktowany jest jak osobówka. Tak mi się zdaje.
Do 2,5t. można parkować na chodniku(sprawdzone po rozmowie z niebieskim).

pozdrawiam

edit. co do rabatów to troszkę można Dilera pomęczyć u mnie do ceny Intens+ dopłaciłem około 2k a w zamian dostałem:

alarm
koła 16 alu+zimówki
chlapacze komplet t+p
kuweta
dywaniki
rabat producenta
przegląd 0 -chociaż nie za bardzo wiem co to takiego
+ 5%rabat części robocizna w czasie trwania gwarancji.(miałem małą ryskę na szybie)

pozdrawiam

tommay - 22-08-2010, 14:54

Michal1977 napisał/a:
chyba nie do końca.Ciężarowy do 3,5t. traktowany jest jak osobówka. Tak mi się zdaje.

oj nie byłbym tego taki pewien. Mojego brata, który jechał Renault Kangoo 5 osobowym z kratką, złośliwy pogranicznik skierował na odprawę dla samochodów ciężarowych odmawiając odprawy jak dla osobówek. To samo chyba dotyczy ograniczeń prędkości, samochód ciężarowy ma inne, a osobowy inne.. Kodeks trochę znam ale nie praktykuję...

skaut - 31-08-2010, 14:27

Witam,
Teraz już oficjalnie. Od wczoraj jestem posiadaczem Outlandera 2,2 DiD, automat, wersja Intense +.
Po ciężkiej burzy mózgów w wątku:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53849
Pragnę podziękować wszystkim którzy wyrazili swoją opinię.
Mam wielką nadzieję, że nie zniknę z tego forum. Mam również nadzieję, że za rok na zlocie Mitsumaniaków będę obecny ciałem nie tylko duchem.
Pozdrawiam
Tomek