Nasze Miśki - Miśki KaWu
sveno - 26-01-2012, 22:55
KaWu napisał/a: | Ale nie łapią się 2 koła więc raczej nici z tego. | nie rozumiem? dostałeś w koło, więc kąty PK się poprzestawiały, bo coś tam się przestawiło i tyle, ja bym na Twoim miejscu spróbował, jak się nie uda to trudno, ale jeżeli rzeczoznawca potraktuje zmiane geometrii jako szkodę to może być z tego fajna kasa
KaWu - 28-01-2012, 21:37
Wczoraj przy przebiegu 230264 km wskoczyły poniższe rzeczy:
- filtr fazy lotnej
FIltr fazy lotnej
- filtr fazy ciekłej (na fotce jest stary)
Zdjęcia
- no i nowe świece zapłonowe
Zdjęcia
Stare już swoje pojeździły
Zdjęcia
Przedwczoraj wreszcie wskoczyła nowa plecionka wydechu.
stary alfer napisał/a: | Poka, poka. |
Ktoś chciał zdjęcie ocieplonego reduktora
Zdjęcia
Przy okazji podpiąłem się z kompem i sprawdziłem ustawienia lpg.
Hany nadal ładnie trzymają parametry i nie trzeba nic regulować.
Na starych świecach było i tak ok. – ale na tych widać, że nie ma w ogóle rozrzutu punktów na mapie. Dodam, że jest to na fabrycznych jeszcze przewodach WN i cewkach.
KaWu - 31-01-2012, 21:34
radek79 napisał/a: | dużo nie wycenią |
O dziwo, mimo malo pochlebnych opinii o PTU, dzis mija 7 dzien od stluczki a tu patrze i sa pieniadze juz na koncie
Przelali 833 zl. Niestety kalkulacji wyceny mi nie przeslali ale nie popuszczam.
Tomek - 31-01-2012, 21:44
widzę, że stłuczkę miałeś w ten sam dzień co ja
u mnie uszkodzenia jeszcze mniejsze
tyle, że u mnie sprawa potrwa jeszcze 2-4 tygodnie
dziś byłem na policji złożyć zeznania
fj_mike - 31-01-2012, 21:46
tomek84 napisał/a: | dziś byłem na policji złożyć zeznania |
W urodziny targali Cię na komendę
Tomek - 31-01-2012, 21:48
fj_mike napisał/a: | tomek84 napisał/a: | dziś byłem na policji złożyć zeznania |
W urodziny targali Cię na komendę |
w sumie nie targali
zadzwoniłem wczoraj do gościa prowadzącego, żeby go lekko zmotywować
no i mi powiedział, żebym przyszedł kiedyś
a dziś miałem wolne przedpołudnie, było mi na rękę
stary alfer - 31-01-2012, 21:57
KaWu napisał/a: | Niestety kalkulacji wyceny mi nie przeslali |
Zadzwoń do likwidatora. Doślą mailem. Łaski nie robią.
KaWu napisał/a: | Przelali 833 zl |
KaWu, jak na moje oko skromnie...
Za zadrapanie na zderzaku dostałem tyle z PZU. Nie mogę w tej chwili znaleźć fotki, ale u mnie naprawdę kosmetyka, której dodatkowo nie widać.
Nie odpuszczaj im.
KaWu - 31-01-2012, 22:09
stary alfer napisał/a: | Zadzwoń do likwidatora. Doślą mailem. Łaski nie robią. |
Póki co napisałem e-mail. Tutaj chciałem podziękować Seichan za pomoc w jego "sformułowaniu".
Seichan - 01-02-2012, 07:56
Proszę bardzo
KaWu - 01-02-2012, 12:28
stary alfer napisał/a: | Za zadrapanie na zderzaku dostałem tyle z PZU |
U mnie chyba nie zaliczyli zderzaka
Albo coś źle czytam.
Może ktoś rzuci okiem:
Anonymous - 01-02-2012, 12:43
no jak ja czytam to nie polakierowali Ci zderzaka a i cena roboczogodzin 65 zł też jest śmieszna, no i do tego same czasy ściągnięcia i założenia elementów, jak ten rzeczoznawca taki mądry niech zdemontuje i założy zderzak w galancie w 30 minut.. ...
Seichan - 01-02-2012, 13:06
W ogóle nie ujęli do naprawy zderzaka. Tylko naprawę i lakierowanie ściany tylnej lewej.
Zderzak ujęty jest w wycenie wyłącznie jako element do zdjęcia i założenia na potrzeby de/montażu uszkodzonego elementu.
Plus to co wskazał Derpin.
Dla potrzeb kalkulacji naprawy określają stawkę za 1 rbg na poziomie 55-65 zł. Natomiast w przypadku szkody całkowitej, aby wykazać, że naprawa jest ekonomicznie nieuzasadniona i aby maksymalnie podnieść koszt naprawy, stawka za 1 rbg wynosi 135 zł.
De fakto zakłady lakiernicze liczą sobie min. 110-130 zł za 1 rbg, w zależności od regionu.
Anonymous - 01-02-2012, 13:35
Seichan, rozmawiałem ostatnio z byłym likwidatorem, i mówił mi że jeżeli ludzie upominają się o gotówkę w wysokości 120-130 zł za 1 rbg to nigdy tego nie dostali od niego, cena jaka była do przyjęcia w wypadku odwołania od wyliczenia rozliczenia gotówkowego to ok 90-100 zł za 1 rbg, powyżej tej kwoty zazwyczaj przeciągali ile się dało, bądź stawali okoniem że oni też mogą iść do sądu...
Seichan - 01-02-2012, 13:57
Ano właśnie... Nie czepiałabym się stawek za 1 rbg, gdyby nie to, że widziałam stawki za 1 rbg przy wycenach sporządzanych przy szkodzie całkowitej.
robertdg - 01-02-2012, 19:43
Nikt nie wymontuje i zamontuje szyby bocznej za 110zł - żaden zakład szklarski mający odpowiednią wiedzę w temacie nawet nie kiwnie palcem przy tej cenie
|
|
|