[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nakladka / koncowka tlumika.
jaca87 - 18-10-2013, 09:01
Z tego co teraz zauważyłem. to co zaproponowałem to oryginalna końcówka z Mitsubishi czy wiecie jaką ona ma długość, jeszcze znalazłem coś takiego i to ona ma 250mm
piker napisał/a: | jaca87, nakładka którą proponujesz jest całkiem fajna. Sam szukam czegoś takiego. Ale mam pytanie, masz wersję z poprzecznie czy wzdłużnie ustawionym tłumikiem końcowym? Bo otrzymałem informację, że po zmianach jest inna średnica końcówki. I zastanawiam się czy u mnie też by pasowała... |
Mam tłumik wzdłużnie ustawiony (2008) i z tego co wyczytałem jego średnica wynosi 55 mm ?
Lucas123w - 18-10-2013, 11:02
jaca87 napisał/a: | Mam tłumik wzdłużnie ustawiony (2008) i z tego co wyczytałem jego średnica wynosi 55 mm ? |
Wzdłużnie to jest tylko końcówka, tłumik jest montowany poprzecznie. Dopiero od modeli 2012 jest inny tłumik montowany wzdłuż, po prawej stronie.
jaca87, chyba że masz jakąś specjalną wersje
jaca87 - 18-10-2013, 11:22
Lucas123w napisał/a: | jaca87 napisał/a: | Mam tłumik wzdłużnie ustawiony (2008) i z tego co wyczytałem jego średnica wynosi 55 mm ? |
Wzdłużnie to jest tylko końcówka, tłumik jest montowany poprzecznie. Dopiero od modeli 2012 jest inny tłumik montowany wzdłuż, po prawej stronie.
jaca87, chyba że masz jakąś specjalną wersje |
Masz rację tłumik jest poprzeczny.
prosto - 18-10-2013, 11:51
a ja bym proponował jak napisałem wyżej: czyli jechac do najblizszego warrsztatu zajmującego sie tylko ukladami wydechowymi, i powinni miec kilkanascie koncowek do wyboru, i jak sie dobrze dogada pewnie zamontują na mmiejscu w cenie bo to pare minut roboty dla nich. a przynajmniej jest pewnosc ze wszystko bedzie pasowac, jest mozliwosc przypasowania roznych koncowek i wybrania tej ktora sie najbardziej spodoba a i cena - jak w moim przypadku 50zł za koncówke wraz z montazem jest wg mnie bardzo dobra
.swat. - 20-10-2013, 16:52
Do Lancera można dostać, zamiast okrągłych, także owalne dedykowane nakładki Ultera. Uważam, że do sylwetki pasują lepiej niż okrągłe, ale jest to tylko moje subiektywna opinia.
jaca87 - 21-10-2013, 09:13
.swat. napisał/a: | Do Lancera można dostać, zamiast okrągłych, także owalne dedykowane nakładki Ultera. Uważam, że do sylwetki pasują lepiej niż okrągłe, ale jest to tylko moje subiektywna opinia. |
Nie widziałem takich, w sklepie Ultera jest tylko ten model co pokazywałem wyżej.
.swat. - 21-10-2013, 18:48
Mam właśnie taki, oto link :
http://new.ulter.com.pl/o...cer-ix/536#2721
Uwex - 22-10-2013, 08:01
jaca87- też mam owalny, jak .swat. i też, moim zdaniem, wygląda lepiej niż okrągły.
jaca87 - 22-10-2013, 15:51
Uwex napisał/a: | jaca87- też mam owalny, jak .swat. i też, moim zdaniem, wygląda lepiej niż okrągły. |
Jak by ktoś widział gdzie kupić taki owalny to proszę niech da znać ja w internecie nie znalazłem.
.swat. - 22-10-2013, 16:01
Skontaktuj się z ich sklepem mailowo. Miła Pani podeśle ci stosowny link
jaca87 - 25-10-2013, 08:40
Pani twierdzi że końcówki mają tylko okrągłe, całe tłumiki są z końcówkami owalnymi. :/
Uwex - 26-10-2013, 09:15
jaca87 - jak kupiłem w sklepie moto u mnie nakładkę z kwasówki - prod. słowackiej,
taka sytuacja Owalna, lekko ścięta ukośnie na końcu.
A co do tej Ultera- skoro oferują cały tłumik z taką końcówką , to dziwne ,że nie ma jej w ofercie .
.swat. - 27-10-2013, 14:17
jaca87 napisał/a: | Pani twierdzi że końcówki mają tylko okrągłe, całe tłumiki są z końcówkami owalnymi. :/ | To Pani nie wie co mają, albo już nie mają.... Ja takową zamontowałem w ich serwisie w 3City. Pojechałem aby zamontować okrągłą, ale pokazali mi owalną, i ta spodobała mi się bardziej. Jeśli chcesz to może skontaktuj się z tym serwisem (MAT-RA z Gdańska ) i zapytaj czy takie mają? Możesz wspomnieć o gościu z czarnego Lancera, który u nich montował. Mają sklep internetowy, więc pewnie z wysyłką w Polskę nie będzie problemu. Pozdrowienia.
newjunior - 20-02-2014, 21:05
Witam kupiłem taką końcówkę tłumika
końcówkę tłumika
A pisze tego posta, bo nie wiem jak mocno dokręcać, żeby niczego nie zepsuć, jakieś sugestie? śruba na klucz 10 rozmiar
Lojezu91 - 20-02-2014, 23:42
Kozystajac z tematu... Mam trzy pytania;
1 - montujac tlumnik ultera z 2 wydechami ( http://new.ulter.com.pl/o...cer-ix/536#2721 ) mozna przerobic tylni zderzak tak by pasowala koncowka? (nie znam sie na przerobkach dlatego pytam)...
2. Mam tez ochote kupic / zamontowac cos takiego, http://www.youtube.com/watch?v=OoX50BIzL7A czy orientuje ktos sie czy taka zabawka sie oplaca i czy znajde jakis oddzial greddy / lub cos na styl takiego dizajnu w Polsce?
3. Czy czesci z evo pasuja do zwyklego Lancer'a? mam na mysli wydechy.
|
|
|