[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tłoczek zacisku hamulcowego, zapiekający się hamulec
Jarcev - 30-11-2011, 21:39
ale ten metalowy oring idzie jakby pod uszczelke zeby ją rozpychał tak?
Thou - 30-11-2011, 21:42
Tak jakby.
Kurde, jednak mogłem zrobić kilka zdjęć podczas regeneracji, myślałem, że się nie przydadzą.
fj_mike - 30-11-2011, 21:47
Jarcev napisał/a: | ale ten metalowy oring idzie jakby pod uszczelke zeby ją rozpychał tak? |
Idzie na uszczelkę. Ona zawinie się wokół drucika.
Jarcev - 30-11-2011, 22:51
fj_mike napisał/a: | Jarcev napisał/a: | ale ten metalowy oring idzie jakby pod uszczelke zeby ją rozpychał tak? |
Idzie na uszczelkę. Ona zawinie się wokół drucika. |
tego mi własnie brakowało udało sie ale trzeba sciagnac załozyc nastepną po widze na niej zadrapanie z poprzednich prób wsadzenia jej pod spód , nauka kosztowała 34 zł
EDIT
Panowie bo składam własnie to i zauwazyłem ze ten oring gumowy od jednej strony jest płaski a z jednej konczy sie stożkiem , jak on wchodzi ?? stozkiem do góry czy do dołu??
fj_mike - 01-12-2011, 18:43
Jarcev napisał/a: | Panowie bo składam własnie to i zauwazyłem ze ten oring gumowy od jednej strony jest płaski a z jednej konczy sie stożkiem , jak on wchodzi ?? stozkiem do góry czy do dołu?? |
A jak to było w pudełku?
Włóż w obu pozycjach i zobacz jak siedzi lepiej
Jarcev - 01-12-2011, 23:01
a spojrzałem na starą i sie zasugerowałem a chyba sie skantowąła i dlatego ciekła, wszystko juz poskładane jutro zaleje płynu, odpowietrze i zobaczymy co bedzie. Jeden tłoczek chodził jakby luzniej i po podłączeniu wychodzi szybciej na luznym zacisku i mnie martwi.Jak wsadzałem bez uszczelki to śmigał normalnie jak ten drugi a z uszczelką jest minimalnie wiekszy opór, może sie jeszcze ułozy. Troche nareszcie pojezdze i sprawdze ponownie.
wonsz - 01-02-2012, 22:05
Gdzie kupić tą uszczelkę/gumę co jest na tłoczku?
polaff - 01-02-2012, 22:08
w sklepie motoryzacyjnym zestaw naprawczy zacisku za 30 pln kupisz
deejay - 01-02-2012, 22:10
wonsz napisał/a: | Gdzie kupić tą uszczelkę/gumę co jest na tłoczku? |
http://sklep.intercars.co...5b5c0f6e08c8703
wonsz - 02-02-2012, 05:06
Tylko którą wersję wybrać. Jaka jest średnica tłoczka w zacisku po lifcie?
/edit, ok znalazłem że 60mm.
arturj123 - 14-02-2012, 14:38
robertdg napisał/a: | ... komplet uszczelnień, czyli oring/i na tłoczek/ki, osłonę/y przeciwpyłowe, |
Koledzy mam pytanie odnośnie do tego co wchodzi w skład zestawu naprawczego. Tak jak napisał Robert są tam osłony przeciwpyłowe (to jest ta gumowa harmonijka, która chroni tłoczek - właśnie to ją chcę wymienić), o-ring (czyli ten metalowy "drucik" mocujący wewnątrz zacisku tę osłonę "harmonijkę"). Dodatkowo są jeszcze te dwie małe "harmonijki" na prowadnicach spełniające dość specyficzną rolę przy puszczaniu, odbijaniu hamulca.
Czy wymieniłem wszystkie elementy, które znajdę w zestawie naprawczym? Oczywiście pomijając ewentualnie tłoczek, prowadnice, metalowe blaszki.
tomusn - 14-02-2012, 15:51
jest drucik i i jest oring
drucik to zabezpieczenie a oring to uszczelnienie
arturj123 - 14-02-2012, 15:57
W takim razie, gdzie powinien znajdować się oring. Pytam, bo u siebie w zacisku nie widzę żadnego oringu
Sticker - 14-02-2012, 16:34
Oring jest w zacisku i uszczelnia tłoczek.
W zestawie jest jeszcze gumka na górną prowadnicę zacisku.
fj_mike - 14-02-2012, 19:50
arturj123, polecam przejrzeć manuala lub chociaż wrzuć swój numer VIN tu:
http://www.japancars.ru/cat/mitsubishi/
i obejrzyj dział "Breaks". Będziesz miał pewien podgląd na sytuację.
|
|
|