To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Światła dzienne

irekkczek - 22-05-2011, 19:24

Tomii napisał/a:
idealne miejsce na ledy w Galancie, czy to Hella?

nie to nie Hella.
Kupione na allegro:

http://allegro.pl/swiatla...1607340530.html

jedyny problem miałem z modułem, który jest w zestawie, ponieważ przez niego LEDy tylko mrugnęły i nie świeciły i musiałem na 2 przekaźnikach sam robić układ do automatycznego zapalania i gaszenia ledów.

Psikus - 22-05-2011, 21:31

Miejsce idealne,ale teraz nie ma przeciwmgłowych
m6riano - 22-05-2011, 21:46

irekkczek napisał/a:
to może ja zaprezentuję swoją "wiochę" na aucie

żadna tam wiocha...najs;-)

deejay - 22-05-2011, 22:19

irekkczek napisał/a:
Co do przepisów to pytałem fachowców z drogówki przy kontroli mojego autka i powiedzieli, że owy przepis świecenia tylnych pozycyjnych razem z dziennymi istnieje po to, że najpierw w Polsce pojawił się przepis mówiący o tym, że muszą się świecić tylne pozycyjne razem z dziennymi i zaczęły się wtedy problemy z samochodami nowymi z salonu, które miały dzienne bez tylnych pozycyjnych i właśnie po tym dopisano, że dopuszcza się używanie tylnych z dziennymi, także oba wyjścia są dozwolone. pozdrawiam

osobiscie moje dzienne są podłączone razem z przednimi i tylnymi pozycjami , przeglady przechodzi bez problemu :wink:

KamilR10 - 02-07-2011, 17:19

Ostatnio wpadlem na pomysl umieszczenia swiatel do jazdy dziennej w takim miejscu:
(Zaznaczone na czerwono)

Co o tam myslicie?:)

Hubeeert - 02-07-2011, 17:33

Cała ta histeria ze światłami do jazdy dziennej i wsadzanie na siłę do samochodów starych takich gównianych diodowych światełek tak naprawdę sprawia, że samochody skądinąd ładne takie jak Galant EA wyglądają jak choinki obwieszone światełkami bez ładu, składu i jakiegokolwiek zastanowienia.

KamilR10 masz ładny samochód, sądzę że będzie wyglądał jak Eva Longoria z diodą w tyłku.

Tomii - 02-07-2011, 19:37

Hubeeert napisał/a:
Cała ta histeria ze światłami do jazdy dziennej i wsadzanie na siłę do samochodów starych takich gównianych diodowych światełek tak naprawdę sprawia, że samochody skądinąd ładne takie jak Galant EA wyglądają jak choinki obwieszone światełkami bez ładu, składu i jakiegokolwiek zastanowienia.

KamilR10 masz ładny samochód, sądzę że będzie wyglądał jak Eva Longoria z diodą w tyłku.

Hubeeert, dzienne ledy nie zakłada się po to żeby wyglądały ale po to by nie świecić mijania w dzień.

Hubeeert - 03-07-2011, 11:13

Tomii napisał/a:
Hubeeert, dzienne ledy nie zakłada się po to żeby wyglądały ale po to by nie świecić mijania w dzień.
A jaki jest tego powód? Jest jakikolwiek?
Tomii - 03-07-2011, 11:24

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=60

że juz nie wspomne o łożeniu na producentów żarówek i przez nawet minimalnie większe spalanie utrzymywanie rządzących darmozjadów którzy to właśnie pod siebie wymyślili ten przepis "żeby zmniejszyć deficyt budżetowy" ,
w tym wypadku, tak, wolę dać zarobić producentowi świateł dziennych.

Hubeeert - 03-07-2011, 11:36

Hehehehehe
Zadałeś sobie pytanie ile czasu upłynie zanim po wydaniu pieniędzy na lampki, których twój samochód nie potrzebuje zaczniesz faktycznie osczędzać pieniądze na benzynie i żarówkach?

Potęga marketingu :D wcisnąć ludziom coś czego nie potrzebują :lol:

Tomii - 03-07-2011, 11:44

Hubeeert napisał/a:
Hehehehehe
Zadałeś sobie pytanie ile czasu upłynie zanim po wydaniu pieniędzy na lampki, których twój samochód nie potrzebuje zaczniesz faktycznie osczędzać pieniądze na benzynie i żarówkach?

Potęga marketingu :D wcisnąć ludziom coś czego nie potrzebują :lol:

tak jak napisałem, w tym wypadku wolę tak zrobić jak zrobiłem - inaczej, uznałem że jest mi to potrzebne, koszt w sumie niewielki - 3 pary dobrych żarówek H7 :)

Hugo - 03-07-2011, 11:50

Tomii ile km przejeżdżasz rocznie?
Hubeeert - 03-07-2011, 12:31

ja odpadam z dalszej dyskusji :-)
m6riano - 03-07-2011, 19:34

Ja rzadko jeżdżę w dzień...ale i tak sobie je zamonce...;-)
Tomii - 04-07-2011, 16:48

Hubeeert napisał/a:
ja odpadam z dalszej dyskusji :-)

no Hubeeert ja też, mnie nikt nie przekona do jazdy na światłach mijania w dzień przy ładnej pogodzie (bo nie do tego te lampy są stworzone) a Ciebie i wielu innych użytkowników tego forum również nikt nie przekona do zamontowania dziennych.
Hugo, przebieg nie ma tu dla mnie żadnego znaczenia.

[ Dodano: 04-07-2011, 16:54 ]
KamilR10 napisał/a:
Ostatnio wpadlem na pomysl umieszczenia swiatel do jazdy dziennej w takim miejscu:
Co o tam myslicie?:)

myślę że ok, tylko znajdź takie z homologacją, Hella ma model LEDDAYFLEX z możliwością kształtowania tylko nie wiem czy tam wejdą pod szkło i są dosyć drogie.
Osobiście wolałbym zamontować okrągłe w miejsce halogenów.