Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
ApAcHoS - 11-02-2010, 19:02
Przywiązany jesteś do swojego Miśka nie ma co
emzet - 16-02-2010, 19:32
Wszyc pełen szacun dla Ciebie Na "starcie" miałeś dużo gorzej niż ja....
rosomak1983 - 16-02-2010, 19:56
UWAGA!!! moze lepiej nie czytac tego tematu zbyt czesto .... To moze byc zarazliwe
Wszyc - 17-02-2010, 19:49
Rosomak na Ciebie za późno Ty już masz fioła i odpicowujesz na stan fabryczny każdą część swojego auta
Wszyc - 01-03-2010, 12:33
Po miesiącu u blacharza dziś idę zobaczyć swojego Miśka i gadać o pieniądzach wiec lepiej jakieś tabletki na uspokojenie sobie wezmę itp. i dowiem się kiedy auto będzie do odbioru aż się boje ale stęskniłem się już za miśkiem strasznie i nie mogę się doczekać kiedy znów sobie pojeżdżę nim
Mam ogromną nadzieje że dużo ponad przewidziany budżet cena nie wyjedzie
edit
ufff... cena nie wysoka okazało się zmieszczę się w budżecie
kamilek - 02-03-2010, 12:50
Foto foto foto!!!
Wszyc - 02-03-2010, 13:10
autko w następnym tygodniu powinno być gotowe więc wtedy dopiero foto w lato coś czuję że będzie częściej u blacharza jak blacharz za taaakie naprawy 750zł wziął to będę mu częściej tyłek zawracał hehe tylko lakierowanie połowy auta trochę wyniesie
Wszyc - 09-03-2010, 13:58
Jednak robota się przedłuży i auto powinno być gotowe na sobotę parę elementów nie będzie lakierowane bo obecnie nie mam pieniędzy wiec np. obrypany tylny zderzak zostanie trochę zachodu będzie z lakierowaniem bo dużo części miśka ma inny odcień widać już kilkanaście razy go lakierowano...
Pozostanie do roboty
- zrobienie kompresji
- rozrząd
- wymiana dolotu
- wymiana wydechu
- nowe poduchy silnika
- naprawa układu chłodzenia
- wymiana łoża alternatora bo jest krzywe i rwie paski
bo z dieslem muszę zaprzyjaźnić się na dłużej czyli na okres studiów i w tym czasie też postaram się kompletować nową jednostkę napędową do miśka
Dodatkowe plany na lato to:
- naprawa central zamka (nie działa na tylne prawe drzwi)
- sterowanie centralem z pilota
- założenie autoalarmu
- pomyśleć nad climatronikiem
- montaż ledów w środku
- będę też myśleć nad dodatkowymi wskaźnikami bo lepsza kontrola nad obecnym stanem silnika by się przydała tylko problem z montażem będzie bo to wszystko musi mieć ręce i nogi to nie wyścigówka że sobie walne w słupku czy na desce rozdzielczej to musi wyglądać estetycznie
Postaram się pod koniec tygodnia jakieś fotki walnąć
Wszyc - 12-03-2010, 18:48
Galant odebrany jutro postaram się o foto relacje
Nie jest pomalowany cały wiec różnice w lakierze są duże bo zawsze to nowy wygląda świeżej ale na lato postaram się domalować pozostałe elementy
Wszyc - 13-03-2010, 10:00
Nie mogę skołować aparatu tyle co z komórki dało rade jak będzie lepsza pogoda jakiś aparat to dorobię więcej fotek
w końcu się trochę błyszczy i ten zderzak od V6 mi przypadł do gustu jeszcze tylko progi na lato pomyśle by znów wróciły spryskiwacze reflektorów
robertdg - 13-03-2010, 15:45
Wszyc, to napewno Twoje auta
Wszyc - 13-03-2010, 15:50
A z kąt ta wątpliwość Robert? Mitsumaniaki z pomorza potwierdzą
no chyba że masz na myśli że tak ładnie wyszedł to wtedy bardzo dziękuje
robertdg - 13-03-2010, 16:01
Wszyc, to drugie
Wszyc - 13-03-2010, 16:22
Miło słyszeć jeszcze dużo pracy przy Misiu ale najważniejsze rzeczy już są na lato pierścienie na tłokach nowe wstawić i elektryką powalczyć hamulce z tyłu zrobić i koniec na dzień dzisiejszy jeżeli chodzi o naprawy większe
fj_mike - 13-03-2010, 17:02
No mucha nie siada. Moje gratulacje
|
|
|