[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
Arczi89 - 27-10-2013, 00:07
Małymi kroczkami do przodu
Mam już założone dystanse MDF + zestaw odseparowany Helix Dark Blue 62.1
Krok następny dorwać maty w dobrej cenie i położyć okablowanie pod wzmacniacz
W między czasie pytanie do was. Bardziej w celu potwierdzenia.
1. Najważniejsze czy bogatsze wersje radia (6CD) mają różnicę w odsłuchu w stosunku do tego podstawowego z INFORM-a?
Lepsze filtry?
Mocniejsze?
Gdzieś czytałem że podobno jest różnica ale chciałbym to potwierdzić zanim kupię
I nie wiem czy zyskałbym jedynie zmieniarkę czy może poprawie jakość
2. Czy głośniki przód/ tył mają takie samo mocowanie ?
3. Jest sens przełożyć przód na tył dopóki nie zmontuje całego grania ?
wiewioor - 27-10-2013, 14:09
bart210 napisał/a: | Obym się mylił z moimi wypowiedziami i żeby wszystko ładnie grało. Czekamy na krótką relację z testów. |
tyku napisał/a: | Ja to raczej posłuchał bym rady bart210 i odpuścił sobie takie kombinacje, ale życzę powodzenia. |
grzesiopol napisał/a: | wiewioor, to powodzenia w nagłaśnianiu, jeżeli ci się uda bez rozbierania i składania samochodu to zrób próbny rozruch i daj znać jak to będzie chodzić. |
Jestem po pierwszych testach po podłączeniu instalacji. Pierwsze wrażenia? Całkiem pozytywne. Przy standardowym radioodtwarzaczu 1CD – oraz własnej instalacji słyszałem że będą spore zakłócenia przez filtry, konwertery i podłączenie przez hi-input level. Przy ściszonym radiu słychać szum, a raczej zakłócenie. Jest ono słyszalne jedynie w bagażniku. Kabina zostaje cicha. Ponadto nie jest ono potęgowane przez zgłośnienie radia więc przy cichym słuchaniu muzyki nie ma mowy o słyszalności jakichkolwiek zniekształceń. Mój efekt, który chciałem osiągnąć – mam go w 100%. Chciałem poprawić dół. Ponadto standardowe głośniki zostały odciążone od niskich częstotliwości przez co również nie charczą. Przy odsłuchu na testowych płytach EASCA wiem że kolejnym etapem będzie wygłuszenie drzwi oraz niektórych elementów. Na temat samego odczucia niskich częstotliwości nie będę się rozpisywał bo to zależy od głośnika i innych elementów.
W każdym razie wszystkim, którzy chcą zainstalować nie oryginalny subwoofer wraz z wzmacniaczem – polecam. Nie odbyło się bez kliku problemów, a czas poświęcony przy realizacji mocno przekroczył czas zaplanowany ale ogólny efekt dla mnie jest naprawdę dobry. Miałem już kilka dobrych instalacji samochodowych i wiem że ta obecna nie jest rewelacyjna, i sporo w niej defektów, ale dla moich potrzeb w zupełności wystarczająca.
Obawiałem się kilku rzeczy: słyszalnych szumów i zniekształceń. Pisałem wyżej.
Również obawiałem się samej jakości niskich częstotliwości.
bart210 napisał/a: | Podpinanie się pod sygnał high level ma sens pod warunkiem, że wszystkie "polepszacze" dźwięku, podbicia, korektory zostaną w radiu wyłączone. W przeciwnym razie efekt może być mizerny. Jedno wielkie buczenie i dudnienie nie mające nic wspólnego z niskimi tonami. |
Przy odpowiednim wysterowaniu wzmacniacza, tj. zminimalizowaniu boost`a, subsonic`a nie mam takich odczuć ażeby było jedno buczenie.
Finalne wysterowanie wzmacniacza zajmie mi pewnie jeszcze kilka dobrych dni, ale i tak już jest OK.
Chciałbym podziękować użytkownikom : bart210, grzesiopol za pomoc i wskazówki.
Osobne największe podziękowania na użytkownika: tokyo – za rady i wskazówki !!
Przy okazji budowy subwoofer`a, instalacji – wykonywałem na bieżąco zdjęcia więc komu potrzeba – zapraszam na foto-relację z instalacji systemu CA: http://forum.mitsumaniaki...1245574#1245574
.
grzesiopol - 28-10-2013, 15:51
Arczi89 napisał/a: | 1. Najważniejsze czy bogatsze wersje radia (6CD) mają różnicę w odsłuchu w stosunku do tego podstawowego z INFORM-a?
Lepsze filtry?
Mocniejsze? | Raczej jakość jest taka sama, różnią się tylko zmieniarką, może tylko różnica będzie w przypadku starszego i młodszego wiekiem takiego radia. W młodszym mogli dać nowsze/lepsze części. Raczej nie opłacałoby się MM tworzyć sprzętu który nie byłby kompatybilny ze wszystkimi, trochę za duże koszty. Oczywiście to jest tylko moje zdanie.
Arczi89 napisał/a: | 2. Czy głośniki przód/ tył mają takie samo mocowanie ? | co prawda nie miałem okazji rozbierać boczków ale oba przód i tył mają po 16cm więc raczej nie powinno być problemu, z rysunków wynika, że obudowy są takie same. Zobacz Workshopa od strony 54A-621. (strona 54A-628 na dole jest <<A>> REMOVAL OF FRONT DOOR SPEAKER AND REAR DOOR SPEAKER i jeden rysunek)
Arczi89 napisał/a: | 3. Jest sens przełożyć przód na tył dopóki nie zmontuje całego grania ? | A czego chcesz przekładać przód na tył, przecież w standardowym zestawie głośniki są chyba takie same.
Arczi89 - 28-10-2013, 17:51
W astrze na przód dawali mocniejsze głośniki niż na tyle i tak jakoś z rozmachu pomyślałem, żeby przełożyć.
Nie mniej jednak jak są takie same to nie ma sensu.
Co do radia to np Opel zlecał 2 podwykonawcą radia CDR 500 i jedno miało więcej WAT
Dlatego tak pytam czy czegoś nie wiadomo
No nic to na razie działam na tym co mam dzięki
grzesiopol - 28-10-2013, 21:29
Wiedziałem, że gdzieś czytałem (trzeba czytać i to uważnie) - Arczi89, głośniki są te same 35W i 4 Ohmy, jest to na stronie 6 tego tematu i w Workshopie strona 54A-621.
tyku - 29-10-2013, 10:25
grzesiopol, Nie wprowadzaj ludzi w błąd
Głośniki oryginalne są 15W - 4Ω + tweetery 3W
grzesiopol - 29-10-2013, 18:02
tyku, Nie wprowadzam, dopisze dokładniej - zgodnie ze specyfikacją:
Front i Rear door speaker 35W Allowable input power (tzw. P.M.P.O) i 15W Rated input power (tzw RMS) a dla tweeterów odpowiednio 25W i 3W.
jeżeli wprowadziłem kogoś w błąd to sorki, na pewno nie celowo ale przez przeoczenie i prędkość. Ale i tak chyba wszyscy wiedzą, że ten PMPO to czysta fikcja.
Jak ktoś zajrzał do Workshopa na wskazaną stronę to zobaczył, że tak jest.
tyku - 29-10-2013, 18:26
grzesiopol napisał/a: | Nie wprowadzam, dopisze dokładniej | - a ja jeszcze raz wrzucę fotkę z parametrami głośników :
grzesiopol - 29-10-2013, 18:50
Tą sama co na stronie 6
grzesiopol napisał/a: | Wiedziałem, że gdzieś czytałem (trzeba czytać i to uważnie) - Arczi89, głośniki są te same 35W i 4 Ohmy, jest to na stronie 6 tego tematu i w Workshopie strona 54A-621. | nie dość, że czytać to i pisać uważnie.
Arczi89 - 13-11-2013, 21:01
Szukałem dzisiaj przewodu który by posłużył za sygnał REMOTE i niestety poległem
We wtyczce C106 pin 34 (różowy) niby łączy wzmacniacz antenowy z radiem ale odpada
We Wtyczce C104 pin 7 lub 17 (17 nie ma wcale) a na 7 nie ma napięć pojawiających się i znikających z włączeniem radia.
Od panelu też nie ma takiej linii.
Radio raczej komunikuje się z innymi urządzeniami niż sygnalizuje włączenie niestety.
Chyba że ktoś znalazł przewód który ma +12V po włączeniu radia dopiero.
Będzie trzeba chyba podłączyć się pod zasilanie i zrobić pstryczek na wszelki wypadek
tokyo - 13-11-2013, 23:47
Witam
Czesc systemow w miskach jest na stale podlaczona pod zasilanie a odpalaja za pomoca magistrali danych. Przyklad stare systemy glosnomowiace - czytaja CAN.
W nowych jest juz kabelek do odpalania sprawdze czy tam jest napiecie czy magistrala i dam znac
Arczi89 - 14-11-2013, 17:53
Jeżeli nie masz czasu to np możesz napisać numer pinu/kostki a ja postaram się sprawdzić w wolnej chwili
grzesiopol - 14-11-2013, 23:12
Arczi89,
Pytanie - może głupie ale warto zapytać - patrzysz napięcia na kostkach odłączonych od radia czy kostki sa podłączone do radia i dopiero wtedy sprawdzasz na nich napięcie? Wg. mnie napięcie powinno pojawić się na pinie dopiero po włączeniu radia przyciskiem. Czyli musisz uzbroić sie w miernik lub próbnik i po kolei sprawdzać piny i jak znajdziesz napięcie na danym pinie po włączeniu radia przyciskiem to będzie to to coś właściwego. Proponuje miernik znajdziesz wtedy sygnał wychadzący z radia a wtedy (to gdzieś wyczytałem) możesz podłączyć dodatkowy przekaźnik sterujący właczaniem Remote wzmacniacza.
A zobacz pin 21 (żółty) i 34 (różowy - ty chyba ten napisałeś we wtyczce 106) we wtyczce 104, pierwszy idzie do jakiegoś przekaźnika ACC Relay (ale to chyba jest wchodzące) a drugi do wzmacniacza antenowego.
Jeżeli tego napięcia nie ma to znaczy, że sygnał do wzmacniacza podawany jest przez CAN, a radio nie daje sygnału tzw. Remote.
Z ostatniej chwili, przejrzałem jeszcze raz workshopa i i na stronie 54A-379 wyraźnie widać, że Rockford jest sterowany pinami 7 i 17 wychodzącymi z radia (jest to w dalszym opisie problemów) z tego co tam jest napisane sprawdzenie tego obwodu polega na "Check the communication line for open circuit and short circuit" ale o co chodzi tego nie wiem .
Pin 7 wchodzi do wtyczki 25 (wzmacniacza) tej z zasilaniem a pin 17 do wtyczki 26 tej z głośnikami.
To tyle wyczytania ze schematów. Idąc dalej za śladem remote trafiłem na stronę the12volt.com gdzie opisane są dniazda 104 i 106 radia Mitsu. Z tego by wynikało, że pin 7 i 17 odpowiadają za włączenie wzmacniacza (Factory Amp Turn-on pink or blue + radio, white 18 pin plug, pin 17 or 7 ), pin 14 chyba jest zasilaniem dla anteny (Power Antenna pink + radio, white 20 pin plug, pin 14 ).
A na forum evolution http://forums.evolutionm.net/5727474-post13.html wyczytałem, że: Note THIS VEHICLE USES CAN DATA SYSTEM TO TURN THE AMPLIFIER ON, a w poście poniżej jest które piny czym sterują.
Jak będę miał chwilę czasu więcej to popatrze jeszcze za podłąceniami a na razie to tyle, może coś sie przyda.
Arczi89 - 14-11-2013, 23:21
Dzięki za zainteresowanie
Oczywiście sprawdzałem na podłączonym radiu oraz panelu (włączałem przyciskiem i wyłączałem radio).
Zajmuję się elektroniką/informatyką tak więc Multimetr nie jest mi obcy
Pinu 17 nie mam wcale. Pin 7 nic nie wniósł do sprawy.
Najwyżej w sobotę na spokojnie jeszcze przejrzę wszystkie piny.
Jak nie to pozostaje + po stacyjce i pstryczek gdzieś koło podłokietnika
Oczywiście 34 pin był we wtyczce C-104
moja pomyłka zamieniłem je pisząc na forum
mazin - 14-11-2013, 23:59
Arczi89 napisał/a: | Dzięki za zainteresowanie
Oczywiście sprawdzałem na podłączonym radiu oraz panelu (włączałem przyciskiem i wyłączałem radio).
Zajmuję się elektroniką/informatyką tak więc Multimetr nie jest mi obcy
Pinu 17 nie mam wcale. Pin 7 nic nie wniósł do sprawy.
Najwyżej w sobotę na spokojnie jeszcze przejrzę wszystkie piny.
Jak nie to pozostaje + po stacyjce i pstryczek gdzieś koło podłokietnika |
Jes w kostce pin podający napięcie po włączeniu radia, przynajmniej w moim lancerze. Niestety, nie pamiętam który, ale mój wzmacniacz (nie rockford) właśnie tak jest włączany. Szukaj go w kostce wychodzącej bezośrednio z radia (niestety oznaczenia C104 itp. nic mi już nie mówią, grzebałem tam ze trzy lata temu
Jeżeli w Twoim go nie ma, to zawsze możesz podpiąć do pomarańczowego kabelka, czyli podświetlenia -wzmacniacz będzie się włączał razem ze światłami.
Popatrz też tutaj
|
|
|