Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike
robertdg - 02-08-2010, 19:30
fj_mike napisał/a: | robertdg, dostałem te gumeczki na prowadnice
Dzięki za radę. | Cieszyć sie, montować i śmigać Życze cierpliwości przy montażu nowych uszczelnień tłoczków i samych tłoczków z uszczelnieniami
fj_mike - 02-08-2010, 19:31
robertdg napisał/a: | Życze cierpliwości |
No mam nadzieję, że nie zabraknie
robertdg - 02-08-2010, 19:45
fj_mike, z gumą to jest tak, że trzeba ja dobrze naciagnąć ale bez podtekstów, najwygodniej robi się to w 2 osoby, ale na upartego i w jedną da się zrobić, tylko trzeba miec zwinne palce
tucci - 02-08-2010, 20:39
Cos wiem o naciaganiu gumek na....
Chwile sie na pewno bedziesz meczyl i padna takie i owakie slowka
Hugo - 02-08-2010, 23:53
tucci napisał/a: | Cos wiem o naciaganiu gumek na....
Chwile sie na pewno bedziesz meczyl i padna takie i owakie slowka | Tak się grzebiesz, więc co robi wtedy kobieta?
Wszyc - 03-08-2010, 11:23
Hugo napisał/a: | Tak się grzebiesz, więc co robi wtedy kobieta? |
robertdg napisał/a: | najwygodniej robi się to w 2 osob |
Masz odpowiedź
Ja tam z żadną gumką nie miałem problemu po pomalowaniu wszystko zmontowałem sam w chwilkę
Robert będziesz częściej zmieniał gumki dojdziesz do wprawy
robertdg - 03-08-2010, 20:56
Wszyc napisał/a: | Robert będziesz częściej zmieniał gumki dojdziesz do wprawy | Wolę bez, a pozatym, dwutloczkowe zaciski nie obsługuje sie tak prostu jak jednotłoczkowe
fj_mike - 03-08-2010, 22:25
Tiaaaa, bez podtekstów
fj_mike - 06-08-2010, 09:04
Mam w końcu trochę czasu na update.
Zestaw naprawczy na zaciski przednie się opóźnił o jeden dzień więc wziąłem się jednak za malowanie zacisków. Kolor: pietruszkowo-smutny
W środę założyłem nowe uszczelki. Poszło gładko.
Powstał mały problem z prowadnicą "lock-pin". Po założeniu na niej uszczelki, nie pracowało to tak pięknie. Dotyczyło to aż trzech zacisków. Mówi się trudno, obejdę się bez.
Tłoczki jak i komory tłoczków posmarowałem specjalną pastą ATE którą dorwałem od znajomego.
Później tylko założenie i odpowietrzanie.
Jak to teraz hamuje Całkowicie zniknęło bicie jak było wcześniej w trakcie hamowania.
Z braki czasu w domu leży do założenia jeszcze:
- kompletny rozrząd
- końcówki drążków wraz z drążkami prostymi i osłony
- płyta pod silnik
Te prace mam zaplanowane na 31sierpnia i 1 września.
Dodatkowo mój nadworny mechanik będzie miał dla mnie trochę chlorokauczuku, wiec pryśniemy misia dodatkowo.
Oto zdjęcia aktualnej konserwy podwozia

Facet który robił mi konserwację podwozia musiał wyciąć kawałek podłogi w bagażniku. Blacha nad tłumikiem końcowym była mocno skorodowana. Osłona termiczna w rozsypce. Muszę nabyć jakąś używkę i wymienić.
Aktualne zdjęcia misia:

robertdg - 06-08-2010, 09:31
fj_mike napisał/a: | Dodatkowo mój nadworny mechanik będzie miał dla mnie trochę chlorokauczuku, wiec pryśniemy misia dodatkowo. | Ehm..... hardcorowiec jesteś
A zaciski wyglądają w tej barwie jak zabawki dla niemowląt, nie mówie, że mi sie nie podoba, ale takie oczobitny kolor.
fj_mike napisał/a: | Powstał mały problem z prowadnicą "lock-pin". Po założeniu na niej uszczelki, nie pracowało to tak pięknie. Dotyczyło to aż trzech zacisków. Mówi się trudno, obejdę się bez. | Za szybko wymiękłeś
fj_mike - 06-08-2010, 09:49
robertdg napisał/a: | Za szybko wymiękłeś |
Powalczę z tym trochę później. Nie muszę przynajmniej wszystkiego znowu zrzucać
Dziqs87 - 15-08-2010, 23:29
Gratulacje, mam gala z '97, wyglada idento, kolor jedynie ciemna zielen. Ale w cieniu wyglada jak czarny, sasiedzi dopiero po lilku miesiacach sie zorientowali, ze to nie czarny. A pytanie tylko - co to za podgrzewanie elektryczne silnika?? pierwsze slysze o czyms takim, pozdrawiam Dziqs
fj_mike - 16-08-2010, 06:02
Dziqs87 napisał/a: | co to za podgrzewanie elektryczne silnika?? |
Poczytaj tutaj
http://www.defa.com/heating.php3?lang=11
janeq - 24-08-2010, 14:20
No ładny Galancik, a spojrzenia przechodniów bezcenne Bezawaryjnego użytkowania życzę
Pozdro
tucci - 24-08-2010, 20:47
Co tu taki SILENT, nic sie nie dzieje przed zlotem, zadnych gadzetow....nic a nic
Do roboty...jeszcze kilka dni zostalo, mozna je nalezycie spozytkowac
|
|
|