[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zderzak przedni w galancie EA [FAQ]
szatan750 - 20-06-2013, 12:00
Jest luzny na nieorginalnej belce ? Belke sie odkreca czy wspawuje?
[ Dodano: 20-06-2013, 12:03 ]
Mysle o zakupie tego zderzaka
http://allegro.pl/zderzak...3266741981.html
a mam obecnie
http://allegro.pl/zderzak...3317919421.html
swinks_UK - 20-06-2013, 12:06
szatan750 napisał/a: | Jest luzny na nieorginalnej belce ? Belke sie odkreca czy wspawuje?
|
Nie jest luźny.
Po prostu belka "lepiej" wypełnia przestrzeń pod zderzakiem. W praktyce sprawa niezauważalna, dla niektórych mentalnie problem nie do przejścia, te kilka cm luzu.
Spokojnie możesz zakładać. Swego czasu zakładałem do swego ex-GDI zderzak z Avance, było git.
szatan750 - 20-06-2013, 12:07
jeszcze mysle od sport zalozyc
http://allegro.pl/mitsubi...3333271513.html
tylko nie wiem czy halogeny podejda od podstawowej wersji
[ Dodano: 20-06-2013, 12:15 ]
na zdjeciu ten sport nie ma na dole palstiku na srodku niby musi byc jakis tam stelarz niech ktos wytlumaczy pokaze zdjecia bo nie widzialem tego na oczy
misjonarz. - 20-06-2013, 12:21
jeżeli chcesz kupić ze sporta, to tylko komplet z halogenami i zaślepkami, bo halogenów, zaślepek i kratek możesz już nie dostać. W tym przypadku lepiej poszukać zderzak avance.
Co do belki to tak jak pisał swinks_UK, ja po roku przełożyłem, bo trafiła mi się okazja, i tylko dla tego.
Twoje halogeny raczej nie podejdą do nowszych zderzaków
Bartek - 20-06-2013, 16:21
Halogeny nie są zamienne między żadnymi wersjami. Belkę wg. mnie trzeba wymienić nie ze względów wizualnych, a z takich, że dotknięcie czegokolwiek pustym zderzakiem skończy się jego zmasakrowaniem.
Belka do prelifta (do '99) i elegance jest identyczna, belki do sporta i avance są inne
szatan750 - 20-06-2013, 21:29
Wiec chyba zostaje mi zakup po zderzaka po lifcie ale wolalbym miec sport ale to za drogi interes . A co myslicie czy wkladac orginal zderzak czyli podstawowa wersje czy po liftowy . Mój zderzak jest zmasakrowany mocno. Do tego mam bok uderzony. Galant jest tak mocnym autem że przy zderzeniu z 40 kmh z drzewem pogial tylko banana i drazek kierowniczy nawet felga aluminiowa nie pekla wyszla ez zadnego szwanku jest idelnie prosta przyjela drzewo z tej predkosci . . Nie zmienie tego auta za nic
misjonarz. - 20-06-2013, 21:51
ze sporta jest najładniejszy, ale poza kosztem drugi minus to halogeny. najgorsze w całej serii EA. ja zainwestowałem w avance.
szatan750 - 20-06-2013, 22:04
Avance ma halogeny duze ? I ma przedzielona kratke ?
A elegance i lift jakie roznice ? Ma ktos foty pogladowe. Bo na allegro źle sa opisane te zderzaki
misjonarz. - 20-06-2013, 22:19
wejdź na historię mojego auta, kliknij na zdjęcie dodane w twmacie i w galerii która się otworzy będą avance, sport i elegance (polift) oraz parę innych autek
Qbaku - 23-06-2013, 14:36
Witam,
Czy ktoś orientuje się z jakiego plastiku jest wykonany zderzak? Jakiego spoiwa trzeba użyć do jego spawania?
milo - 23-06-2013, 19:09
Qbaku napisał/a: | Czy ktoś orientuje się z jakiego plastiku jest wykonany zderzak? Jakiego spoiwa trzeba użyć do jego spawania? |
Na każdym zderzaku plastiku od wewnątrz powinno pisać oznaczenie nie pamiętam dokładnie ale chyba ABS lub PP
Qbaku - 23-06-2013, 23:05
Dziś zdemontowałem zderzak..Na wewnętrznej stronie wzdłuż całej dolnej krawędzi nadrukowane jest PP E/S.
PP to polipropylen, ale to drugie oznaczenie nie mam pojęcie co może oznaczać. Czy ktoś już się z tym spotkał. Czy jako spoiwo wystarczy zwykły drut do spawania PP?
artufcb - 17-09-2013, 12:33
witajcie, potrzebuję spinek, na których trzyma się grill w EA2A. Ostatnio go demontowałem i kilka mi się połamało, kilka powypadało gdzieś wgłąb samochodu i zostały mi dwie, na razie trzyma się na opaski plastikowe, których nie widać, ale chciałbym zachować oryginalność. Miałby ktoś za piwo?
W najbliższym czasie będę go malował, bo jest już lakier zdarty i mam pytanie. Oryginalnie znaczek Mitsubishi jest srebrny? Czy mój jest tak wypłowiały już? Jakby to wyglądało na czerwono, próbował ktoś?
komarsnk - 17-09-2013, 12:55
artufcb napisał/a: | witajcie, potrzebuję spinek, na których trzyma się grill w EA2A. [...] Miałby ktoś za piwo? |
O Kolego Towar mocno deficytowy więc wątpię czy "za piwo" da radę...
artufcb - 17-09-2013, 13:06
nie wiesz o jakim piwie mówię (° ͜ʖ ͡°)
|
|
|