Galant VR4 E88A 92-96 - poszukuję gala 4x4
rosomak1983 - 25-02-2011, 20:47
Wojciech Bogacz, ja sie ra dodzwoniłem jeszcze na wakacjach i miałem sie umówic na ogladanie. I oczywscie nie udało sie
Wojciech Bogacz - 25-02-2011, 23:39
Wyraźnie więc można stwierdzić, że osoba sprzedająca jest niepoważna... Ja też byłem raz umówiony (jakoś na jesieni) ale wypadło, że to ja nie mogłem dojechać od tej pory cisza - nie udało się ani razu dodzwonić. Dziwne to jest, bo ktoś by mógł oddzwonić do mnie widząc, że co kilka dni próbuję.
Niemniej jednak po rozmowie z mechanikiem stwierdziliśmy, że skoro samochód bierze wodę to nie ma jednoznacznej możliwości swierdzenia co się dzieje z silnikiem -czy to uszczelka jakaś czy może już uszkodzenie bloku silnika.
Czuję więc, że dam sobie z nim spokój raczej - nie wiadomo co w nim siedzi. Na części pewnie ideał, ale zasadniczo spore ryzyko...
gres - 28-02-2011, 14:31
"Skoro mu bierze wode, to albo siedzą trujniki gdzieś od wody o ile gaz ma chłodzony wodą, albo chłodnica, albo siedzi już uszczelka pod głowicą którąś. "
raczej grzany
Węże od wody przy instalacjach lpg wiecznie puszczają jak nie jeden to drugi, zwłaszcza w zimie kiedy guma twardnieje.
Wojtek bierz mojego póki rozrządu nie zrobiłem
Wojciech Bogacz - 28-02-2011, 15:16
gres napisał/a: | "Skoro mu bierze wode, to albo siedzą trujniki gdzieś od wody o ile gaz ma chłodzony wodą, albo chłodnica, albo siedzi już uszczelka pod głowicą którąś. "
raczej grzany
Węże od wody przy instalacjach lpg wiecznie puszczają jak nie jeden to drugi, zwłaszcza w zimie kiedy guma twardnieje. |
A czemu akurat na LPG gorzej pękają niż na benzynie ?
gres napisał/a: | Wojtek bierz mojego póki rozrządu nie zrobiłem |
Kusiciel jeden Kto wie - mam jednak chwilowe zauroczenie 3000GT ale może mi przejdzie bo na VR-4 kasy nie uzbieram prędko, a napęd wyłącznie na przednią oś wydaje mi się cokolwiek niezadowalający... Tylko ten wygląd....
gres - 01-03-2011, 11:31
hehe ostrzegałem o 3000 gt
do benzyny praktycznie nie masz węży - jedynie od chłodnicy do silnika i spowrotem gruby wąż bez trójników a do ogrzewania gazu idą takie dupiaste małe wężyki w dodatku przez trójniki. One nie tyle pękają co się usztywniają na - 10 i tracą szzelność na opaskach.
W yariskach L kach mamy to samo
Wojciech Bogacz - 01-03-2011, 15:21
Teraz to jestem mądrzejszy (dzięki Gres ) - skoro dołożyli gumy więcej i to pewnie takiej sobie jakości to wiadomo - więcej do psucia się.
Dziś jeszcze z ciekawości pytałem mechanika (akurat nie tego co mam go za płotem ) co też może być z silnikiem nie tak, jeżeli znika woda z chłodnicy.
Powiedział, że jak nie węże i nie chłodnica, to albo blok uszkodzony (będzie widać gdzie się robi mokry), albo nagrzewnica będzie do zmiany (wtedy będą szyby parować tak, że nie da się jechać....). Jeżeli żadne z tych, to znaczy, że uszczelka któraś jest do zmiany.
Pewnie ktoś co się zna, coś by do tego dodał, ale jak na razie moje wyobrażenie o takim rodzaju awarii tak wygląda. Piszę to w odniesieniu do tego sprzętu w Wieliczce - chociaż i tak nadal nie jestem przekonany, czy w ogóle warto jechać oglądać to auto...
rosomak1983 - 01-03-2011, 15:45
Wojciech Bogacz, a dodzwoniłes sie?
Wojciech Bogacz - 02-03-2011, 01:57
rosomak1983 napisał/a: | Wojciech Bogacz, a dodzwoniłes sie? |
Tylko raz - niestety innymi razami nie. Opieram się jednak na rozmowie z właścicielem (tej co się udało dodzwonić) a także relacjach Frosta, który ponoć auto oglądał.
Dodzwonić się zawsze jednak mogę jeszcze spróbować - trochę to irytujące, jak ktoś podaje numer telefonu a potem ignoruje wszelkie połączenia ale cóż...
Frost - 02-03-2011, 10:28
Wojciech Bogacz, dla sprostowania - auto oglądałem tak jak inni - na fotkach, nie było mnie tam osobiście bo maiłbym za daleko Ze wszystkich zebranych informacji można wnioskować:
- właściciel to debil
- nie ma tragedii z tym Galem, w najgorszym razie będą uszczelki do wymiany pod głowicami i tyle, a to nie tragedia
Wojciech Bogacz - 02-03-2011, 12:54
Frost napisał/a: | ...dla sprostowania - auto oglądałem tak jak inni - na fotkach, nie było mnie tam osobiście bo maiłbym za daleko |
Rozumiem - dzięki za tą informację
Cytat: | Ze wszystkich zebranych informacji można wnioskować:
- właściciel to debil
- nie ma tragedii z tym Galem, w najgorszym razie będą uszczelki do wymiany pod głowicami i tyle, a to nie tragedia |
Wygląda więc, że o ile pierwsza informacja jest mało optymistyczna to druga już bardziej
Będę jeszcze próbował się dodzwonić - może się uda. Raz się udało to może się i drugi raz poszczęści hehe.
Dzięki jeszcze raz za uwagi - będę działał
rosomak1983 - 03-03-2011, 15:42
Wojciech Bogacz napisał/a: | . Raz się udało to może się i drugi raz poszczęści hehe. |
mc - 18-03-2011, 15:18
Chyba gresa na allegro http://moto.allegro.pl/mi...1512762778.html
mitsu_pl - 18-03-2011, 15:34
hmmm, w dziale sprzedam na forum nie widziałem ogłoszenia...
Frost - 18-03-2011, 16:15
Grześka, Grześka, on juz od dawna informował że chce sprzedać po zimie
Wszyc - 18-03-2011, 20:04
Jeszcze trochę jak się nic nie zmieni to ja mój dam na części i kupie te E88A gresa haha
nie dobra obiecałem żadnych mitsu więcej
|
|
|