Nasze Miśki - EA5A z warmii
bieniak - 15-12-2010, 17:28
no to Panowie zbieramy nowe bebechy do samochodu:):
białe kierunki na błotniki koszt 25zł za 2 sztuki(nowe)
lakiery pełen komplet tutaj koszt znacznie wyższy
na dniach oponki do alusków przyjdą i jeszcze kilka gadżetów
wizja jest taka
albo
sorki za jakośc ale może odzwierciedli mój pomysł na wiosne
bieniak - 23-12-2010, 20:42
no to panowie dotarły nowe gadżety:)
kierunki
Jako że miałem amorki przód 78% KYB tył 82%bilstein to założyłem sobie sprężyny -45
komplecik trochę się pokarcerował przy składaniu ale jest ok teraz czeka na wiosnę
już jest komplet lakierów
zostaje czarna maska grill(prawdopodobnie nieco przerobiony) wnętrze przedniego zderzaka tak jak na pierwszym zdj
no i teraz tylko zostaje ustalić wolne i można działać
bieniak - 16-01-2011, 18:50
no to panowie prace rozpoczęte:
narazie wszystko solidnie wyszlifowane i zapodkładowane
po ostatnich śniegach doszło składanie przedniego zderzaka ale już też zrobiony
zapewniali mnie że kolor wyjdzie taki
wiec powinno Ciekawie to wyglądać
Wszyc - 16-01-2011, 18:54
ile ma Cie wynieść taka zabawa? bo ja też będę musiał pomyśleć nad malowaniem bo mam 5 odcieni na aucie
bieniak - 16-01-2011, 19:16
robocizny nie liczę bo własna
klar tu biorę bańki 5l komplet 300zł
lakier jak poszukasz to znajdziesz dobrej jakości baze 150zł litr(czasami cenią nawet po 300z mieszalnika a za ten co ja mam 490 dlatego lepiej szukać gotowca) /ja wziąłem 3 z lekkim zapasem licze
podkład 30zł
rozcieńczalnik około 70zł(nitro sie nie nada
papiery ścierne
szpachle itp to juz nie liczę
wiele rzeczy miałem ale materialy na jednno auto to koszt od 700-do nawet 3tyś zależne od koloru itp.
robertdg - 16-01-2011, 20:40
bieniak, Zamiast ujmować wagi, to dodajesz
bieniak - 16-01-2011, 20:56
gdzie dodajesz
jak wszystko jechane do ori podkladu.ale bedzie cos innego:)
robertdg - 16-01-2011, 21:01
bieniak napisał/a: | jak wszystko jechane do ori podkladu | to co granulacją 40 drzesz
bieniak - 16-01-2011, 23:21
nie czemu wystarczyło 100 i 120:) a potem coraz drobniejszy i naprawde wiele z niego zeszło:)
bieniak - 16-01-2011, 23:22
efekt bedzie za kilka dni:) mysle czy odrazu zawieszenie zakładać czy poczekać aż bedzie cieplej
robertdg - 16-01-2011, 23:36
bieniak napisał/a: | naprawde wiele z niego zeszło:) | Najwięcej na profilach/rantach Dobra już Cę nie drażnie Szykuj zawias
bieniak - 17-01-2011, 00:04
hehe nie drażnisz:):)jak by mój gal był chociaż namiastką twojego to też bym go ni ruszał:)a tak widzisz:)będzie dobrze:) trochę się boje teraz zakładać bo na obecnym przedni zderzak rozwaliłem wyjeżdżając z pod domu.wiec z tym może poczekam jeszcze:D)wkońcu to raptem jedno popołudnie i zmienione:)
robertdg - 17-01-2011, 10:57
Wiesz, wychodze z założenia, że lepiej zrobić raz a porządnie (bez podtekstów ) a przyznam, że mój sąsiad miał kiedyś czerwoną sportową mazde, bodaj była to MX7, no i nie podobał mu się kolor, więc zawiózł do fachmanów, którzy mu to całe auto przemalowali, no nie powiem z daleka wyglądało świetnie, z bliska mogło być lepiej ale po niespełna roku czasu nagle z drzwi kierowcy odfrunął dosć spory płat lakieru, miałem go w ręce (ja go nie urwałem ) aha dodam, że odpadl do tego stopnia, że była na wierzchu oryginalna czerwona barwa, aby nie skłamać podkładu było tam troche, zaledwie ułamek tego co bazy lakierniczej, no nie chciałbym skłamać, ale miernik grubości by zaszalał na nowym lakierze, a ja sie zastanawiałem jak sobie panowie radzili z zaciekami przy tak licznej liczbie warstw lakieru, grubośc płacika to około 2 max 3mm, więc jak na moje oko dość sporo, tymbardziej że miernik grubości lakieru podaje w mikrometrach, zastanawiam sie, jak to wszystko mogło się trzymać kupy, aha, lakier odleciał w gorący dzień lata, a auto było malowane w okresie jesiennym.
SiM - 17-01-2011, 11:03
robertdg napisał/a: | a ja sie zastanawiałem jak sobie panowie radzili z zaciekami przy tak licznej liczbie warstw lakieru, grubośc płacika to około 2 max 3mm |
po prostu "przelali" cały element i stąd tak gruba warstwa lakieru - co było powodem jej odpadnięcia bo przy tej grubości nie była w stanie pracować razem z blachą.
robertdg - 17-01-2011, 11:15
Sypać wode, lać piasek, nie żałować materiału
SiM, znaczy, mnie dziwi technika nakładania lakieru, chyba na 3 zmiany nakładali lakier, aby osiągnąć taką grubość, no celem było chyba raczej nie żałowanie materialu
|
|
|