To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 15-12-2009, 13:43

simon172 napisał/a:
nie scan disk, tylko secure digital .. i jak na razie 32GB na kartach SD to max, ale są już zapowiedzi SDXC o pojemności do dwóch Tera bajtów.

Pozdrawiam

Dzięki za poprawkę..... Oczywiście miałem na myśli Secure Digital a myślałem o firmie Scan Disc :wink:
Ztym formatem SDXC to będzie ciekawe co będzie to obsługiwało...... 2TB to jak na moje wyobrażenie ogromna pojemność w tak małym formacie :shock:

Pozdr.

simon172 - 15-12-2009, 14:40

myślałeś o firmie San Disc.. http://www.sandisk.com/homepage
joker_wmb - 26-12-2009, 09:21

a co myślicie o tym urządzeniu? wiem, ze pojawiały sie tu podobne, ale może ktoś miał już do czynienia akurat z tym? warto kupic? cena jest tutaj stosunkowo niska w porównaniu z innymi podobnymi :doubt:

http://cgi.ebay.co.uk/2-d...=item3a562a9e46

wronke - 29-12-2009, 21:15

navi gra jak koledzy wyzej zachwalali
jest jeden obszar jeszcze przeze mnie nie odkryty.
mianowicie wkladam USB lub micro sd (mSD 8giga smiga ) i klikam na USB (na glownym menu pokazujacym wszystkie opcje - source display).
- pojawia sie taki ekranik
Kod:
http://img189.imageshack.us/img189/7435/1aplayer.jpg

czyli PICTURE OFF for your salfty vel safety

na tym poziomie mp3 czy dvd juz gra - slychac, ale spodziewalbym sie jeszcze zobaczyc pliki... a tu jest jakies zabezpieczenie. nie ma znaczenia ze akurat parkuje :)

- >mozna to obejsc klikajac set up/ dvd (pod warunkiem ze nie ma plyty DVD/CD w srodku) i pojawia mi sie 'file explorer' screen ponizej
Kod:
http://img189.imageshack.us/img189/7374/2aplayer.jpg

ale w takiej opcji nie ma 'repeat, loop, A_B,

Chcialbym zobaczyc pliki zaraz po wybraniu USB (z menu glownego - source display) - wiecie jak to zrobic?

Mozliwe ze rozwiazanie jest w 'pilocie' ale pilota w trakcie jazdy to nie mam 'jaj' zeby uzywac.

i drugi temat:
jak gra radio i klikacie na NAVI, to jest jakis kruczek zeby od razu wrocic z NAVI do Radia. Klikajac Source (z kierownicy lub panelu) - lecimy do ipoda, dvd, cd , aux i dopiero do RADIa? co bywa odrobine uciazliwe.. i tu ponownie - moze da sie z pilota, ale ....

Dobre rady zawsze w cenie
pozdr.
p

jedniu - 29-12-2009, 23:26

Witam. Jeśli chodzi chodzi o drugi temat ,to u mnie jest tak ,że jak nacisnę ponownie przycisk NAVI to stacja wraca do ustawienia które było przed włączeniem navigacji np. było radio to wraca do radia jeśli DVD to to DVD tak na przemian ,nie przemiata wszystkiego tak jak SUORCE. Mam tą stację dopiero kilka dni i sam jeszcze rozpracowuję i będę miał kilka pytań ale czekam aż się uzbiera więcej.
Pozdrawiam

mitsu00 - 29-12-2009, 23:27

Apropo braku obrazu to musisz najpierw uziemic kabelek oznaczony PARKING i będzie GIT.

Pozdr.

zetor120 - 30-12-2009, 10:34

Witam jestem tu nowy :)
Mam pytanie czy opłaca sie montować http://www.smart24.gazeta...DNX_8220BT.html bo kupuje nowego Outlandera 2010 i w salonie mi zaproponowali właśnie taki zestaw. Nie wiem co zrobić orginalnego na pewno nie kupie bo 13tys :( a oni mi zaproponaowali wlasnie taki za 8tyś (w tym zmacniacz KENWOOD-a i kamere coafania) i montaż ich.
Prosze o pomoc :) pozdro :wink:

13zbyszek13 - 30-12-2009, 11:47

Czesc kolego
Na temat stacji DNX 8220BT mogę powiedziec ze jest Ok.Miałem ją w poprzednim samochodzie , przejechała ze mną kawałek europy.Myslałem o zamontowaniu jej do swojego miska,lecz okazało sie że jest to spora i kosztowna ingerencja mało tego może nie działac tak dobrze jak rokfuld.Włożenie tej stacji wiąże sie ze zmianą wzmacniaczaj jak i głosników.W orginale sa 2 omowe a w keniu 4 omowe.Można je podobno zostawic ale nibedzie to super.

zetor120 - 30-12-2009, 20:52

Koleś ze salonu mówił ze w tej cenie jest zmacniacz :)
A o omach mi nie wiadomo. Głosniki te same zostają, napewno! :D
Ale ten sprzet jest warty 8tysi ??? :roll:

mitsu00 - 30-12-2009, 21:27

zetor120>>> za równowartość około 700 USD masz sprzęta który ja zainstalowałem u siebie i który potrafi więcej niż ten KENWOOD i wykorzystuje oryginalny system Rockforda. Sam teraz zdecyduj czy warto dokładać dodatkowe 6 tys. PLN za coś co potrafi mniej i ma mniejszy ekran :lol:

Pozdr.

13zbyszek13 - 31-12-2009, 09:49

Kenwood ja urzywany przez 1,5 roku sprzedałem za3,5 tysiaka,gorszy nie jest napewno od sprzetu kolegi mitsu00.Jest w nim wgrana mapa Garmin aktualizowałem ją przez kartę SD,BT z książką telefoniczną ,możliwosc wyboru głosowego,możliwosc odbioru i pisania SMS na ekranie/np.nokia 8230i/.Wielkosc ekranu dlamnie niejest ani wadą ani zaletą.Roznica jest taka że sprzęt kolegi mitsu00 wkłada sie w fabryczne miejsce ifabryczne kostki nie rozpruwasz rokfulda i działa z tym systemem,a kenwood wymaga według moich wiadomosci sporych i kosztownych zmian i niemasz rokwulda.Zanim sprzedałem swoją stacje zrobiłem wydaje mi sie dosyc dobre rozeznanie w temacie
zetor120 - 31-12-2009, 16:42

Teraz mam inny dylemat :(
Rozmawiałem ze znajomym (dobrym znajomym) i mówił ze lepiej sprowadzić 2-u letnia BMW X5 albo AUDI Q7 niż kupować OUTLANDERA.
On sprowadza maszyny rolnicze i kupuje sobie samochody (często zmienia)
I nie wiem co wybrać??? pozdro. :)

Hiszpan - 03-01-2010, 09:37

Przez pomyłkę część właściwych postów została usunięta. :doubt:
Poszło PW do admina.
Na pewno naprawi mój błąd. :oops:

Przepraszam za zamieszanie.

[ Dodano: 03-01-2010, 15:13 ]
Po konsultacjach z adminem i w związku z jakimś błędem niemożności przywrócenia postów wklejam kopie tych postów.

mitsu00 napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:
Kenwood ja urzywany przez 1,5 roku sprzedałem za3,5 tysiaka,gorszy nie jest napewno od sprzetu kolegi mitsu00.Jest w nim wgrana mapa Garmin aktualizowałem ją przez kartę SD,BT z książką telefoniczną ,możliwosc wyboru głosowego,możliwosc odbioru i pisania SMS na ekranie/np.nokia 8230i/.Wielkosc ekranu dlamnie niejest ani wadą ani zaletą.Roznica jest taka że sprzęt kolegi mitsu00 wkłada sie w fabryczne miejsce ifabryczne kostki nie rozpruwasz rokfulda i działa z tym systemem,a kenwood wymaga według moich wiadomosci sporych i kosztownych zmian i niemasz rokwulda.Zanim sprzedałem swoją stacje zrobiłem wydaje mi sie dosyc dobre rozeznanie w temacie

Kolego>>>> Chyba źle mnie zruzumiałeś :wink: Ja nie twierdzę że chińczyk jest lepszy od Kenwooda, tylko że za 1/4 ceny Kenwooda można mieć sprzęt funkcjonalnie porównywalny bez rozbierania połowy auta no i estetycznie wkomponowany w deskę rozdzielczą.....

Pozdr.

13zbyszek13 napisał/a:

Kolego mitsu00
osobiście mi bardziej podoba sie Twój wybór ze względów estetycznych i funkcjonalnych/mozliwosc zainstalowania mapy takiej jaka mi odpowiada/,cenowo jest to tez bardziej ciekawe no i niepotrzebna ostra ingerencja w rokfulda.Pozdrawiam Zbyszek

wronke napisał/a:

mitsu00 napisał/a:
Apropo braku obrazu to musisz najpierw uziemic kabelek oznaczony PARKING i będzie GIT.
Mitsu,
pewnie to jest ta przyczyna.
probowalem zdjac panel (navi montowalem w aso) i nie udalo mi sie odpiac kabelek (ten z awarynymi, czujnikiem pasow etc) od panelu. jak na zdjeciu
http://img196.imageshack.us/img196/4397/3pict.jpg
Odkrecilem 3 srubki - i probowalem wyciagnac ta 'plytke' ? widzialem jeszcze dwa czerwone 'haczyki', jak je odegne to wyjdzie wszystko?
Nie chce pourywac :)

mitsu00 napisał/a:

wronke napisał/a:
Mitsu,
pewnie to jest ta przyczyna.
probowalem zdjac panel (navi montowalem w aso) i nie udalo mi sie odpiac kabelek (ten z awarynymi, czujnikiem pasow etc) od panelu. jak na zdjeciu
http://img196.imageshack.us/img196/4397/3pict.jpg
Odkrecilem 3 srubki - i probowalem wyciagnac ta 'plytke' ? widzialem jeszcze dwa czerwone 'haczyki', jak je odegne to wyjdzie wszystko?
Nie chce pourywac :)

Jedniu
z przyciskiem NAVI - dzieki za wskazowke - sprawdzilem - hula.

Tak jak pisałem ci na Pw, od spodu kostki jest czarny klips który trzeba wcisnąć i wysunąć kostkę. Nic na siłę. Tam niepotrzebna jest przemoc :mrgreen:

Pozdr.

[ Dodano: 01-01-2010, 22:42 ]

Aha, żeby wyjąć plytkę należy odkręcić trzy duże i 3 małe śrubki. Następnie ostrożnie wyjąć małą taśmę łączącą ten panel z panelem radia i analogicznie podłączyć z nowym panelem z monitorem (żeby dostać sie do konektora taśmy na panelu z monitorem, nalezy odkręcić kilka małych, czarnych śrubek na czarnym panelu zabezpieczającym, odgiąć go delikatnie i zamontować taśmę. potem wszystko analogicznie złożyć).

Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. :oops:
Zamiast "Wydziel wybrane posty" musiałem kliknąć "Wydziel od wybranego postu" :?
Jeżeli tylko adminowi uda się odzyskać Wasze posty zostaną one przywrócone a moje wypociny usunięte.

Pozdrawiam

rezon - 12-01-2010, 14:30

Wczoraj i ja odebrałem swoje chińskie 8" cudo. Prezentuje się super :mrgreen: . NIestety muszę na razie wstrzymać się z montażem z uwagi na przepychanki z ASO i nie mam możliwości sprawdzenia. Podziękowania dla SlaweK, :drinkers:
mazin - 13-01-2010, 00:00

Panowie , rozumiem, że "obadaliście" sprawę wyboru alternatywnej nawigacji do outlanderów dokładnie - czy ktoś z Was zetknął się z urządzeniem, które poza GPS, kamerą, bluetoothem itd. oferuje możliwość wrzucenia na twardziela (albo dysk flashowy - są już przecież nawet 64 GB - a może i większe, choć pewnie diabelsko drogie) plików multimedialnych? Wystarczyłoby mi w zasadzie 10-20 GB, ale mile widziana byłaby możliwość wymiany na większy w przyszłości. Przeczytałem cały wątek, połaziłem po różnych forach i usenecie, ale nie znalazłem chińskiego wynalazku z twardzielem. Podpowiedzcie coś proszę.