To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka

Andrew - 26-03-2010, 19:37

robertdg myłem u znajomego i 2 kilometry przyjechałem na 2 garach :D Wyschnie do rana i będzie chodził, ale i tak już myślałem o nowych kablach. Świece zmienione w ubiegłe wakacje na nowe NGK, poza tym nowa kopułka, palec i cewka. Pozostają jeszcze przewody. Niebawem zamówię sobie.
Umyłem colta pod maską, bo strasznie to wyglądało wszystko. Na zdjęciu zresztą było widać... Nie wszystko czarne zeszło, wychodzi na to, że to jakaś konserwacja. Mieliśmy założyć końcówkę rotacyjną, ale by pewnie lakier zdarło :mrgreen:
Jutro jadę gala umyję. Nadkola, spód i silnik-chodź nie jest zbyt brudny. Spod głowicy się trochę poci, ale niech tam :)

robertdg - 26-03-2010, 19:39

andrew84 napisał/a:
Jutro jadę gala umyję. Nadkola, spód i silnik-chodź nie jest zbyt brudny. Spod głowicy się trochę poci, ale niech tam :)
Tylko go dobrze wysusz zanim zaprowadzisz do blacharza :-)
Andrew - 26-03-2010, 19:43

robertdg napisał/a:
Tylko go dobrze wysusz zanim zaprowadzisz do blacharza
Nie wiem czy przed świętami wyjdzie coś mu ciągle wypada. Ale w końcu się doczekam :mrgreen:
Andrew - 27-03-2010, 11:36

No i dziś nie miła niespodzianka :( Colt zachorował.
Poszła uszczelka pod głowicą... Płyn idzie w wydech.
Autko stoi u mechanika. Części zamówione, przy okazji będzie wymieniona pompa wody i przewody zapłonowe.
To nam zrobił miś niespodziankę na święta :?

Andrew - 27-03-2010, 19:34

Ale jeden z pozytywów założyłem końcówkę do gala :mrgreen: Chociaż tyle.
Swoją drogą uszczelka w colcie padła nagle. Objawem była m.in. biała para z tłumika, no i znikanie płynu z chłodnicy. Zamówione części w granicach 260PLN.

robertdg - 27-03-2010, 19:47

No i tak Colt wyprzedził Galanta, choć Galuś nie moze sie doczekac na swoja kolej, daj fote zamontowanej koncówki
Andrew - 27-03-2010, 19:56

robertdg napisał/a:
No i tak Colt wyprzedził Galanta
mechanik też się śmiał :) A fotkę jutro zrobię i wrzucę. Mnie się podoba, skromnie i fajnie. Nic nie kombinowane, podgiąłem tylko rurę końcową lekko do góry i końcówkę założyłem. A colt nam trochę popsuł plany. Jutro miały być zakupy, a tak inwestycja :) Ale może się będzie nadal odwdzięczał po naprawie. Już jest pełnoletni ma 18 lat :D
robertdg - 27-03-2010, 20:15

andrew84 napisał/a:
Już jest pełnoletni ma 18 lat :D
No to teraz musisz mu postawic porządna flaszke, płynu chłodniczego :mrgreen:
Andrew - 27-03-2010, 20:20

robertdg napisał/a:
No to teraz musisz mu postawic porządna flaszke, płynu chłodniczego :mrgreen:
Dostanie nowiutki płyn no i żeby się cieszył jeszcze bardziej flaszkę nowego oleju :twisted:
Andrew - 28-03-2010, 12:52

Kilka wiosennych fotek galanta:

Końcówka:

robertdg - 28-03-2010, 13:19

A coż to za wgniecionko nad prawym oczkiem :?: Zacnie się prezentuje na tych kólkach, ale jeżeli mozesz zrób wiecej zdjec tej koncówki, z boku, z mniej wiecej wysokosci zderzaka.
Andrew - 28-03-2010, 20:34

robertdg napisał/a:
A coż to za wgniecionko nad prawym oczkiem :?:
A z takim felerem już kupiłem.
A zdjęć porobię w wolnej chwili :)

Hugo - 30-03-2010, 08:25

andrew84 napisał/a:
2 kilometry przyjechałem na 2 garach
andrew84 napisał/a:
Poszła uszczelka pod głowicą... Płyn idzie w wydech.
To masz za swoje. Ja kiedyś przez to prawie doprowadziłem do spalenia auta.
Andrew - 30-03-2010, 22:09

Przyszły dziś części do colta. Uszczelka pod głowicę Takoma, szpilki głowicy Elring, przewody zapłonowe Seiwa, pompa wody Aisin. Miś czeka na wymianę...
wojtas - 31-03-2010, 08:04

Ciekawa historia zakupu. Co do uszczelki, widzę profesjonalne podejście. Nie każdy kupuje nowe szpilki. Duże grono osób lekceważy ten zakup, a potem się dziwią. Trzymaj tak dalej.