[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Jarzma, zaciski hamulcowe, piasta - problemy,naprawa,części.
wiewioor - 26-01-2017, 07:39
RalfPi napisał/a: | Druga opcja to kamyk w bieżniku. | albo gwóźdź lub coś metalowego, dlatego do sprawdzenia na początek opona z każdej strony.
kosaisierp1988 napisał/a: | łożysko | łożysko zacznie szumieć i to przy skręcaniu gdy odciążysz koło.
kosaisierp1988 napisał/a: | chyba amorek | Też bym nie obstawiał, tym bardziej, że jedziesz po równej nawierzchni.
RalfPi napisał/a: | klocek + rdza na tarczy? | Oczywiście można sprawdzić. Sprawdź również, czy masz metalowe wkładki (nasady) do klocka w jarzmo (choć wtedy bardziej przy hamowaniu byłby stukot). Ponadto można ściągnąć tarczo-bęben i wyczyścić wszelki syf od hamulca ręcznego.
bastek - 26-01-2017, 09:25
U mnie wyszla krzywa felga...
lobuzek - 26-01-2017, 10:19
Łożysko nie puka, tylko szumi. Stawiam na coś w bieżniku opony, ewentualnie krzywą felgę. Zobacz, czy nie masz na felgach zwałów przymarzniętego błota, śniegu i innego dziadostwa.
rej - 26-01-2017, 10:41
Jeżeli jest to mocno wkurzające, to podjechałbym na ścieżkę. 20 zł a przynajmniej wiedziałbym co i jak.
kosaisierp1988 - 26-01-2017, 17:02
chyba już załatwione puki co nie stuka.
Z samego rana wstałem Zdoiłem koła tylne, brecha w dłoń szukam luzów na tulejach - nic. Same felgi ok ( rano wpadłem na pomysł że może pasek z odważnikami w połowie się odkleił i zanim siła odśrodkowa by go unieruchomiła na feldze to puka pod wpływem grawitacji ale nie to z obu stron ok, bieżniki na oponie ok. edit Ale jak kolega wspomniał wcześniej "wiewioor" rozbierz tarczo bęben - pojechałem do mechanika bo tarczo - bębnów nie rozbierałem wcześniej ( tarcze tak , bębny tak ale oba naraz nie - jak potem się okazało to tak samo... )
Wyjazd do mechanika był po porównaniu obu stron i ustaleniu że jedna strona ( lewa - pukająca ) na zimno ciężko obrócić kołem, prawe koło paluszkiem się okręca. mechanik zdoił wszystko ( tarcze i klocki wymieniane w kwietniu - 10 kkm temu ) nic złego mu się nie rzuciło w oczy "stwierdził prawie nówka" poza tym iż ta prowadnica lub szyna od zacisku sucha jak wiór - ta co odpowiada za odejście klocka od tarczy po hamowaniu lekko nasmarował - i nic więcej nie stwierdził kołem wcześniej ciężko kręcącym się bez problemu zakręcił nastawił jeszcze ucho na silnik za prośbą też ok i tyle... ale mimo to pukanie puki co ustało, pomimo że na trasie 300km 2 czy 3 razy je słyszałem wcześniej.
pozdro
komajaro - 31-01-2017, 03:24
Tez takie cos (lub bardzo podobne) mialem w swoim.
Na ladnej, gladkiej drodze, przy niewielkiej predkosci, zeby szumu nie bylo, delikatnie hamowalem i okresowe pukanie dochodzilo z tylu (wieksza predkosc, wieksza czestosc stukania).
Po wielu czyszczeniach, wymianie tarcz+klocki w dwoch roznych ASO, regulacji recznego - otrzymalem odpowiedz, ze tak to juz jest, bo costam zacisk jest plywajacy czy inne bzdety.
Dziwne, ze przez iles tam lat nie bylo tego efektu, a jak sie cos zuzylo z wiekiem to nalezalo by to wymienic - problem chyba polega na tym, ze ci ludzie nie wiedza co to. Rozkreci, skasuje, ok przez 3 dni i problem wraca.
Dodatkowo przy niewielkich predkosciach jak szybko pociagne za reczny, to slysze jakby gluche stukanie w beben. Zarowno jadac do przodu jak i do tylu.
Ostatecznie olalem to, bo nie ma sensu jedzic do ASO wiekszosci, chyba ze auto na gwarancji, bo robia nieraz gorzej jak pan zenek z podworkowego garazu.
mkm - 31-01-2017, 14:24
Przy rytmicznych "puknięciach" na tyle pierwsze co obowiązkowo sprawdzamy to dokręcenie koła
komajaro - 31-01-2017, 14:41
To raczej nie powinno byc przyczyna, bo kola zostaly zmienione na zimowe, a problem pozostal. Klucza dynamometrycznego nie posiadam, wiec moge jedynie na chama dokrecic, ale wole tego nie robic. Wymiana kol miala miejsce w ASO.
mkm - 31-01-2017, 14:52
komajaro napisał/a: | wiec moge jedynie na chama dokrecic, |
NIE!
Nie twierdzę, że u Ciebie jest to przyczyna, ale klucze pneumatyczne sieją spustoszenia.
W Toyocie po zmianie kół muszę kontrolować dokręcenie po 500km. Połowa wymaga dociągnięcia do zalecanego momentu.
Prawdopodobnie podczas którejś wymiany siła na pneumacie była za duża i teraz opcje są dwie 1.nakrętki (około30zł szt)
2.kontrola stanu dokręcenia
lobuzek - 31-01-2017, 15:08
Mało kto ustawia na kluczu pneumatycznym właściwy moment obrotowy. Jak dowalą ~200 Nm to już się robi problem.
.swat. - 06-04-2017, 18:22
Od czasu do czasu, gdzieś tak co rok mam mały problem z tylną tarczą, gdyż blokuje mi się tylny prawy zacisk. Mechanik coś tam postuka, przeczyści, podmucha i na jakiś czas jest dobrze, ale obawiam się że trzeba będzie w końcu zrobić to kompleksowo. Są ponoć jakieś zestawy naprawcze za kilkaset złotych.
hubus - 07-04-2017, 08:19
.swat. napisał/a: | Od czasu do czasu, gdzieś tak co rok mam mały problem z tylną tarczą, gdyż blokuje mi się tylny prawy zacisk. Mechanik coś tam postuka, przeczyści, podmucha i na jakiś czas jest dobrze, ale obawiam się że trzeba będzie w końcu zrobić to kompleksowo. Są ponoć jakieś zestawy naprawcze za kilkaset złotych. |
Ja wczoraj wymieniłem tłoczek i gumki. Też w prawym... dziwne że zawsze ten. 3 dni temu mechanik też przeczyścił, ale wystarczyło na jeden dzień. Zestawów jest pełno na allegro.
karolczq - 08-06-2017, 14:35
Ja mam mały problem bo lewy tylny zacisk się nie zaciska i nie wiem co może być tego przyczyną... Zastanawiam się, czy można to zrobić za pomocą takich zestawów (widziałem jakieś już od 30zł)?
RalfPi - 08-06-2017, 17:03
.swat. napisał/a: | Od czasu do czasu, gdzieś tak co rok mam mały problem z tylną tarczą, gdyż blokuje mi się tylny prawy zacisk. Mechanik coś tam postuka, przeczyści, podmucha i na jakiś czas jest dobrze, ale obawiam się że trzeba będzie w końcu zrobić to kompleksowo. Są ponoć jakieś zestawy naprawcze za kilkaset złotych. |
Kiedyś mi się "zapiekł" hamulec i mi mechanik powiedział, że trzeba więcej używać hamulca (tzn. dać mu porządnie popracować).
filip555 - 06-07-2017, 11:00 Temat postu: Jarzma do hamulców tył Witam.
Muszę zamówić jarzma do tylnich hamulców i tutaj pytanie czy mogą być zamienniki?
Mam dwie propozycje:
http://allegro.pl/jarzmo-...6853429259.html
http://www.hdmot.pl/p1206...8-4605a210.html
Które z powyższych były by lepsze i trwalsze? Czy może macie jeszcze z innej fimy na polecenie?
Auto - Lancer 2010 Sedan 1.8 143km
|
|
|