Nasze Miśki - Mitsubishi Coltoclipse C59A `91 by Xsystoff
jerzyk1 - 06-10-2012, 01:25
Po zakupie colta auto trafilo na warsztat.
Panewki do wymiany ale jak sie okazalo z wal byl juz mocno dojechany ze w gre wchodzila wymiana calego walu, wstawilismy nowe panewki i mialo byc z cyklu
"2 tygodnie pojezdzi pozniej sie zobaczy co dalej"
Auto pozostawione na dotarcie na godzine zgaslo po 5 minutach.
odpalilismy i znowu panewki chuczaly.
Decyzja nowy silnik stary do zajechania, i tak tez sie stalo
http://www.youtube.com/wa...J0&feature=plcp
Wyciagnelismy silnik, po ogledzinach prawdopodobna przyczyna rozsypania sie silnika j byl brak malego paska rozrzadu (tego od balansu ) byl tylko ten głowny i wal mogł dostawac w dupke
po sciagnieciu glowicy okazal sie oto taki widok: (zdjecie robione zdjeta głowica ze sory za jakość)
chyba czegos brakuje?
Przyszedl nowy silnik, wymienione zostalo:
- rozrzad kompletny z napinaczami i pompa wody
- sprzeglo - lozysko na skrzyni juz wysiadalo a nie bylo tego slychac przez przelot
- wysprzeglik bo sie gdzies zgubil przy wyciaganiu silnika
- kable i świece
- nowy olej w skrzyni
- nowy olej w silniku
Silnik wsadzony, po malych problemach (czyt. nie podlaczona jedna wtyczka) silnik zagadal <radocha>
i tyle bylo z radosci bo posypal sie przewod olejowy idacy do chlodnicy oleju
Jutro dorobimy kabel i mysle ze auto o wlasnych silach opusci warsztat.
Caly czas jednak trwa poszukiwanie 4g63t bo to jest glowny plan na to auto :hyhy:
rosomak1983 - 06-10-2012, 15:11
nie wiem jaki był sens zajerzdac stary silnik...(poza wałem i panewkami reszta czesci mogła sie jeszcze do czegos nadac) no ale spoko, przynajmniej dla mnie przyjemnosc to nie jest zadna ani zadna sensacja. Zamiast tego wolałbym zdjecia nowego silnika czy filmiki. Albo foto ze składania nowego silnika. W kazdym razie powodzenia.
jerzyk1 - 06-10-2012, 21:52
Własnie wrocilem po 12 godzinnej koncowej walce z coltem, auto nie jezdzi.... auto edit Wstepne testy do 100km/h na mokrym 6 sekund i na 4 trakcje gubil. W porownaniu z poprzednim silnikiem, niebo a ziemia
Silnik nie kopci ( na filmiku nizej olej z wydechu musial sie wypalic po wczesniejszym silniku),rowno pracuje i fajnie sie wkreca.
Jedyny filmik jaki mam:
KLIK
Jutro moze cos wiecej sie ukreci.
EDIT:Wulgaryzm.
volve - 07-10-2012, 16:59
Miło widzieć znajomego Colcika Pojawiaj się czasem na spotach
|
|
|