Nasze Miśki - Czarna bestia by tomek84
SiM - 29-09-2010, 17:51
tomek84 napisał/a: | i jak z tym uszkodzeniem??, bo oprócz tego, że jest wygięte to chyba pęknięta ta felga, nie?? |
raczej bez spawania się nie obejdzie :/
costa brawa - 29-09-2010, 18:34
te z uszkodzeniem tylko spawanie i komus kto profesionalnie naprawia felgi ... te pierwsze co dales walnij na czarno i bedzie malina na zime
i ET 35 przy 7 calach szerokosci jest ok
PS
to widze nie tylko ja przywalilem z mandatem ostatnio a za 5 lat mialem tylko za niezapiete pasy raz jezdze po calej polsce a mandat dostalem jeden w lutym pod firma u siebie a tydzien temu kilometr od domu naszczescie przez zime przetrzymam jakos i w lutym sie kasuje czesc
KaWu - 30-09-2010, 11:11
luckyluck napisał/a: | Może to dziwne ale mi się podoba auto na stalówkach. Oczywiście tylko w zimie i felgi muszą być czarne... |
Jestem tego samego zdania. Moje stalowki srebrne juz po ubieglej zimie byly niezle skorodowane i od dzisiaj juz beda czarne
Tomek - 02-10-2010, 14:21
już zdecydowałem, felgi zamówione, ale inne
jakie to zapodam jak przyjdą
Rafal_Szczecin - 02-10-2010, 16:20
zapodaj teraz !
Tomek - 02-10-2010, 17:11
Rafal_Szczecin napisał/a: | zapodaj teraz ! |
niech czekają
ale podpowiem, że nie będzie to nic nadzwyczajnego, ale dokładnie takie jakie planowałem zawsze
Tomek - 09-10-2010, 08:40
moje fele na zimę:
jeszcze tylko wentyle i nakrętki
Rafal_Szczecin - 09-10-2010, 09:31
ori galanta ! super wybor, ale wg mnie lepiej by wygladal na czarnych stalowkach
Krzyzak - 09-10-2010, 20:57
mam dokładnie takie same zimowe 15-tki
tylko bardziej zniszczone
luckyluck - 11-10-2010, 20:58
Felasie całkiem - całkiem. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że bardzo ładne...
Aczkolwiek podzielam zdanie Rafała.
Tomek - 03-01-2011, 20:00
dawno nie pisałem, bo ani czasu nie ma ani też nic sie nie dzieje
w najbliższą sobotę pojade na wymiane filtrów gazu, wymienie filtr powietrza
w poniedziałek olej + filtr, tym razem Motul x-cess 8100 5w40, ze względu na dostępność, bo w moich okolicach nie dostane Valvo w normalnych cenach, a na Motula mam dobrą miejscówke
Szykuje się do wymiany tarcz i klocków przód, ale taki misz-masz jest, że zdecydowałem, że ściągnę koło i zobacze co tam jest zamontowane, ale to dopiero w poniedziałek
odpukać, ale na szczęście oprócz maglownicy jakieś pół roku temu nic sie nie zepsuło i oby tak dalej
nie licząc akumulatora, który to już drugi raz mi padł w przeciągu 2 tygodni, a wszystkiemu winien jest "czujnik" otwratych drzwi, który po stronie kierowcy mi coś szwankuje, czasem łączy, czasem nie i trzeba go poruszać
no i tak dziś już drugi raz mi sie zapomniało i padł
kiedyś padł mi czujnik od strony pasażera, wymieniłem i działa
ten od kierowcy też musze wymienić, bo mam takich kilka w garażu, ale rzecz jasna nie ma czasu
a w marcu do wymiany cały zestaw hamulcowy na tył
wilukce - 03-01-2011, 22:44
No Tomku widzę, że dbasz o autko To dobrze, ja też się staram ile mogę, ale ta zima zawsze stoi na przeszkodzie Mnie to czeka jeszcze dużo pracy przy swoim, żeby wyglądał jak Twój, ale może kiedyś ... może Fajnie by było się kiedyś ustawić w Krk i oglądnąć sprzęty Ale to może bliżej wiosny Pozdrówka !!:-)
Tomek - 03-01-2011, 23:48
no pasowało by w końcu na spokojnie pooglądać
tylko jak bedzie cieplej, wiosna jest OK
Tomek - 09-01-2011, 15:33
wczoraj wymieniłem, filtr powietrza i zrobiłem przegląd instalacji gazowej z wymianą filtrów włącznie
po tych operacjach jakby żwawiej i płynniej idzie, ale moze to tylko autosugestia
Tomek - 11-01-2011, 23:03
to jeszcze napisze o wizycie u Leszka w poniedziałek
wymieniony olej na Motul 5w40, milo sie jezdzi, po 24 h nie ma co wybrzydzac, oby tak dalej
przeglad ogolny zrobiony, zakonczony jednym zdaniem: "tutaj zawieszenie jest w b. dobrym stanie"
główny cel wizyty to była zmiana hamulców z przodu, zamieniłem to na sprawdzenie co to za hamulce wogóle są, teraz już wiem, jutro będą zamówione
jakieś tam drobne ślady rdzy są pod spodem, to pójdzie do konserwy na wiosne
potem jeszcze lekko przetarta przepustnica, bo mi troche kleiła i do domu, dziś rano podregulowałem wolne obroty i jest pięknie
wymieniłem też rano czujnik otwartych drzwi od strony kierowcy, bo mi padł przez niego aku 2 razy
|
|
|