To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Kupno Sigmy

Tomek - 08-07-2011, 15:38

popieram - grunt to zdrowa - jak najmniej bita - buda
i zawiecha - ktora potrafi kosztowac, zwlaszcza, jesli trzeba wymienic wszystko na raz

angelos - 08-07-2011, 16:32

Jezeli sie ma dobry silnik i skrzynie na przekladke to oczywiscie ze tak. Jak wspomniałem nizej jezeli sama konstrukcja(szkielet) samochodu nie jest uszkodzona, jedynie elementy blacharskie, to taniej wyjdzie zrobienie kilku elementów blacharskich niz wymiana silnika i skrzyni wraz z remontem + robocizna.

Oprócz tego ze z lukszem sciagalismy skrzynie 4 razy (gdyz sa roznice miedzy rocznikami i wersjami) i robilismy pare innych rzeczy to w sumie nie mam pojecia.

wojtas - 08-07-2011, 17:14

Panowie wszystko idzie zrobić, zarówno blachę jak i silnik, czy też wnętrze. Tylko trzeba zadać sobie pytanie: Czy jest sens? Pieniądze zainwestowane w naprawy, są już pieniędzmi straconymi. Przy ewentualnej odsprzedaży, nikogo nie będzie interesować ile zainwestowaliśmy. Jestem zdania że, osoby kupujące Sigmy nie wiedzą co czynią, albo są takimi maniakami jak My. :rolleyes:
VirMan - 08-07-2011, 19:52

To ja dopiero teraz kolegę poznaję! :] pozdrawiam ciepło ale dalej twierdzę ,ze łatwiej mechanikę zrobić ze skutkiem bardzo dobrym niz blachę którą niestety trzeba artystycznie rzeźbić aby efekt pożądany uzyskać ;) no i to autko kosztuje swoje też jak ma wyglądać inaczej niż wieśwagen do toczenia :)
zbyszek05 - 08-07-2011, 20:14

Ja też dodam swoje zdanie -Mazda1000 kup sobie coś za racjonalne pienążki np. rower - sportowy jak mu depniesz to też gały wyjdą z wrażenia :finga: co tu się podniecać - napewno 12 V nie jest samochodem sportowym jak i 24 V jednak gdy przyrównasz stosunek masy do mocy samochodu to demon przyspieszenia to nie będzie i każdy golf 3 gti albo bmw z 150 konnym silnikiem utrze ci nosa na światłach jak i kazde 100 - konne tdi które jest zawirusowane - Chcesz dobry samochód - proste dołóż te 2300zł. i zrób swój samochód porządnie a nie zastanawiasz się nad kolejnym autem które trzeba doinwestować o jakieś 5000zł.
Kupując takie auto bez zaplecza gotówki prosisz się sam o kłopoty a twoje posty zostaną bez odpowiedzi.Nie obraź się ale szału nie ma w ogłoszeniach a to co się pojawi jest krytykowane zarówno czy to auto za 2000tys. czy za 10000 tys zł. Zauważyłem że nawet jakiś mitsumaniak sprzedaje sigmę na allegro ....co prawda nie za 2300 ale ...

http://otomoto.pl/mitsubishi-sigma-C19639839.html

Samochód jakim jest sigma - jest już na wymarciu ,nawet u zachodnich sąsiadów go brakuje - sam szukam drugiego egzemplarza - kombi - 3000 gt Sl z manualną skrzynką i mając grosz stosowny by kupić takowe autko nie znalazłem dla siebie ładnego egzemplarza
ech- ale się rozpisałem.

mazda10000 - 09-07-2011, 18:52

No wiesz z całym szacunkiem Zbyszku, ale ja bylem wychowany na Polonezie, Maluchu, itp. i dla mnie auto ma wystarczającą ilość mocy, a porównywanie go do Golfa czy czegoś podobnego no to tak jakby porównywać garnitur do dresu. A w razie wypadku zawsze mam organy na przeszczep ze swojej, którą z chęcią bym zrobił bo bardzo ją polubiłem przez ten czas jak ją mam, ale koszty zrobienia blacharki są mniej więcej takie jak koszt tej wiśniowej Sigmy, a efekt końcowy może być różny ( chodzi mi o efekt po zrobieniu tej blacharki)
wojtas - 10-07-2011, 14:16

Prawdopodobnie autko zostało sprzedane, dzisiejsze oględziny zostały odwołane.
mazda10000 - 10-07-2011, 20:28

Ja je kupiłem
VirMan - 10-07-2011, 20:32

mazda10000, true - to nie do tego służy (choć w mercu 500sl by się fajnie brało wszystkie golfy :P ) pozatym jak dla mnie również wystarcza :)
wojtas - 15-07-2011, 21:15

Co tam się będę rozpisywał zobaczcie sami:

Na razie tyle bo się spieszę do pracy :twisted:

VirMan - 15-07-2011, 23:04

gdzie taki ? :D grill sobei gość sprawił - kupiłbym taki jakby ktoś sprzedawał ;)
lukasz12 - 16-07-2011, 16:03

Z tego co mówił (bo byłem oglądać to kombi) to wyciągnął z rozwalonej 24V
angelos - 16-07-2011, 19:19

mnie tez się podoba nowszy grill , chociaż spotkałem się ze stwierdzeniem ze starszy dodaja charakteru sigmie, pewnie kwestia gustu.

Ewentualnie taki patent zaczerpnięty od naszych wschodnich sąsiadów :)

wojtas - 17-07-2011, 14:36

Ja mam mieszane uczucia co do nowego grilla. Z jednej strony odmładza sigmę, a z drugiej odbiera cały urok. Lakierowanie pod kolor nadwozia... na zdjęciu wygląda nie najgorzej. Ciekawy pomysł, można zaoszczędzić sporo pieniążków a efekt podobny.
VirMan - 17-07-2011, 20:22

Mnie podobają się szczególnie lampy z nowego grilla - są zdecydowanie bardziej fajne,kocurowate, pazurzaste itd :)