Outlander II GEN Techniczne - klimatyzacja
wysmok - 13-08-2010, 09:26
Tu się całkowicie zgadzam. Nawiew/klima to w OII niestety największa porażka tego auta. Czasem mam wrażenie, że klima uzyskuje własną świadomość. Zimą na ustawieniu temperatury na X grzeje aż miło, natomiast latem na tym samym X-ie pi*dzi zimnem. Może to jest jakoś sprzężone z czujnikiem temp. zewnętrznej, ale mimo wszystko chciałbym żeby samochód robił to, co ja chcę, a nie moje ustawienia sobie, a efekty sobie...
cardorosso - 13-08-2010, 10:09
w lato trzeba jezdzić na 24 stopnie wieczorem
13zbyszek13 - 13-08-2010, 20:29
cardorosso napisał/a: | w lato trzeba jezdzić na 24 stopnie wieczorem |
ja jeżdżę na 22 stopnie i AUTO jest Ok.
cardorosso - 13-08-2010, 21:18
to jest wszystko wina tego czujnika nasłonecznienia bo jeżeli jest wieczór to klima automatycznie mniej dmucha niż przy tej samej temp w dzień a tutaj dmucha franca tak samo
Zbyszek widać twardy jesteś i lubisz mrozy
mitsu00 - 13-08-2010, 21:28
cardorosso napisał/a: | to jest wszystko wina tego czujnika nasłonecznienia bo jeżeli jest wieczór to klima automatycznie mniej dmucha niż przy tej samej temp w dzień a tutaj dmucha franca tak samo
Zbyszek widać twardy jesteś i lubisz mrozy |
A nie jest to czasem tak że buda w OII jest większa/wyższa niż np w osobowce i dlatego dmucha więcej żeby utrzymać stałą temp. jak na zewnątrz jest 30 albo więcej? Ja, jak mi wieje za bardza, to po prostu zmieniam kierunek nawiewu ustawiając kratki na bok i jest GIT. Nie marznę.
cardorosso - 13-08-2010, 21:42
no raczej OII od iksa 5 czy q7 nie jest wiekszy a tam nie ma takich problemów podobnie w mulitivanie t5
mitsu00 - 13-08-2010, 21:44
cardorosso napisał/a: | no raczej OII od iksa 5 czy q7 nie jest wiekszy a tam nie ma takich problemów |
Zgoda, ale tam tez są kratki nawiewu w słupkach i jest to bardziej wydajne rozwiązanie
wysmok - 13-08-2010, 22:47
Ja nie odczułem zwiększającej się siły nadmuchu, tylko dziwne działanie ustawień temperatury (ustawienia AUTO prawie nigdy nie używam), no i wtłaczane powietrze do środka, pomimo wyłączonego nawiewu. Po prostu poszli na łatwiznę i wyłączany jest jedynie wiatrak, bez zamykania wlotów powietrza, a to, jak już wcześniej pisałem, "rozwiązanie", które pamiętam jeszcze z Trabanta, co w tej klasie samochodu (nie mówiąc już o przepaści w technologii Trabant vs. obecne samochody) jest po prostu porażką na maksa.
cardorosso - 14-08-2010, 11:03
wysmok napisał/a: | Ja nie odczułem zwiększającej się siły nadmuchu, tylko dziwne działanie ustawień temperatury (ustawienia AUTO prawie nigdy nie używam), no i wtłaczane powietrze do środka, pomimo wyłączonego nawiewu. Po prostu poszli na łatwiznę i wyłączany jest jedynie wiatrak, bez zamykania wlotów powietrza, a to, jak już wcześniej pisałem, "rozwiązanie", które pamiętam jeszcze z Trabanta, co w tej klasie samochodu (nie mówiąc już o przepaści w technologii Trabant vs. obecne samochody) jest po prostu porażką na maksa. | Cały ten samochód to porażka spójrz na czujniki otwartych drzwi jak One wyglądają jak w fiacie seicento dawno już nie montuję się takich w samochodach tylko czujniki są w samym zamku do tego na kompie nie masz info np o przedniej masce otwartej czy wlewie paliwa który jest na sznurek jak w daewoo nexia , więcej jak 80 tys to dziadostwo nie powinno kosztować bo konstrukcyjnie jest na poziomie Daci Dustera .
KowaliK - 14-08-2010, 12:05
cardorosso napisał/a: | no raczej OII od iksa 5 czy q7 nie jest wiekszy a tam nie ma takich problemów podobnie w mulitivanie t5 |
W sumie to np. w Q7 jak odpalisz auto i ustawisz sobie daną temperaturę to najpierw jest brutalny huragan a po kilkudziesięciu sekundach, kiedy wnętrze osiągnie daną temp. już tylko utrzymuje temperaturę.
13zbyszek13 - 14-08-2010, 20:59
cardorosso napisał/a: | Daci Dustera . |
To dlaczego sobie jej nie zakupiłeś ?
sla - 14-08-2010, 21:33
Bo liczył, że jakość samochodu jest adekwatna do jego ceny.
cardorosso - 14-08-2010, 22:30
sla napisał/a: | Bo liczył, że jakość samochodu jest adekwatna do jego ceny. | dokładnie ,poza tym Dustera jeszcze wtedy nie było
13zbyszek13 - 15-08-2010, 09:10
sla napisał/a: | Bo liczył, że jakość samochodu jest adekwatna do jego ceny. |
zdania jak zwykle są podzielone , ja jestem zadowolony ze swojego wyboru.
cardorosso - 15-08-2010, 16:13
Jesteś zadowolony bo wydałeś kasę i nie zauważasz wad tego auta czy jesteś zadowolony bo poprzednie auta były jeszcze gorsze od Outlandera ??
|
|
|