Nasze Miśki - Elegance by Deejay
deejay - 14-09-2010, 21:53
Tomii napisał/a: | bo z tego co widzę to teraz one chyba nie świecą do przodu tylko na boki. |
właśnie szukałem takich aby były pod kątem , te akurat są pod kątem 12 stopni i świecą prawie idealnie na wprost
Tomii - 14-09-2010, 22:03
no to ok, ale wg mnie światła te najlepiej by pasowały w miejsca 2-kratki niżej np tak:
deejay - 14-09-2010, 22:08
tak wiem , ale starałem się trzymać wg. przepisów
londolut - 14-09-2010, 22:58
Mnie też montaż tych LED`ów trochę nie pasuje. Dokładnie tutaj (szkoda, że nachodzi na halogen):
Krzyzak - 15-09-2010, 12:59
Adi_3kGT napisał/a: | Podzielam zdanie FCK , choć myśle ze w Audi jakos to wygląda jako Ori ale w innych autach , szczególnie w Passatach , Golfach itp to totalna poracha , wystarczy wjechać na jakąś wioske i widzimy rożnego rodzaju UFO-led |
ja niestety podzielam zdanie kolegi...
nawet w audi mi się to nie podoba - dużo ładniej wyglądają postojówki czy dzienne w BMW, gdzie jest to fajna, ciągła linia a nie jakieś punkciki...
wiochą bym tego nie nazwał, bo sam mieszkam na wsi - jednak wyglądają takie światła wg mnie kiepsko
nawet nie mam na myśli wykonania u Bartka, lecz takie ogólne przemyślenia
Tomii - 15-09-2010, 16:39
a tam gadacie jak światła dzienne są zamontowane odpowiednio, najlepiej w miejsca fabryczne np po halogenach to wyglądają naprawdę dobrze, oczywiście tylko wtedy jak lampy świecą z odpowiednią siłą i na biało a nie ledwo co na niebiesko jakieś tam diody (pseudo dzienne).
Po drugie abstrahując czy to ładnie wygląda czy nie, niech mi ktoś powie jaki sens jest jeżdzić na światłach mijania w dzień które w ogóle nie są do tego przeznaczone i świecić przy okazji wszystkie żarówki wnętrza auta (zegary,klimatronik,przyciski, podświetlenia itd)
deejay - 15-09-2010, 21:04
Tomii napisał/a: | a tam gadacie jak światła dzienne są zamontowane odpowiednio, najlepiej w miejsca fabryczne np po halogenach to wyglądają naprawdę dobrze, oczywiście tylko wtedy jak lampy świecą z odpowiednią siłą i na biało a nie ledwo co na niebiesko jakieś tam diody (pseudo dzienne).
Po drugie abstrahując czy to ładnie wygląda czy nie, niech mi ktoś powie jaki sens jest jeżdzić na światłach mijania w dzień które w ogóle nie są do tego przeznaczone i świecić przy okazji wszystkie żarówki wnętrza auta (zegary,klimatronik,przyciski, podświetlenia itd) |
dokładnie tak jak kolega Tomii mówi , założyłem je ze wzgledów ekonomicznych a nie dla jakiegoś tam bajeru i lansowania sie
ps; jutro wstawie fotkę jak to swieci np. z 20 m
fj_mike - 15-09-2010, 21:39
londolut, niżej nie da się go założyć ponieważ jest trochę z szeroki (jeśli dobrze widzę na fotkach). To miejsce to najlepsze rozwiązanie. W zderzaku wyglądałby lepiej ale szkoda ciąć zderzak.
deejay - 15-09-2010, 21:45
dokładnie fj_mike , dzisiaj własnie mierzyłem i bedzie w tym miejscu co proponujecie na styk prawie nie wejdzie
Krzyzak - 16-09-2010, 07:20
Bartku - nikt nie kwestionuje przyczyny założenia
jedynie wyraziłem swoja opinię odnośnie designu i wstawiania diód jako postojówki czy światła dzienne - nawet fabrycznych
deejay - 16-09-2010, 20:31
Tomii napisał/a: | a tam gadacie jak światła dzienne są zamontowane odpowiednio, najlepiej w miejsca fabryczne np po halogenach to wyglądają naprawdę dobrze, oczywiście tylko wtedy jak lampy świecą z odpowiednią siłą i na biało a nie ledwo co na niebiesko jakieś tam diody (pseudo dzienne). |
tak to wygląda Tomii w dzień z odległości ok 9-10m.

tucci - 16-09-2010, 20:38
Dentka
Tomii - 16-09-2010, 20:45
deejay napisał/a: |
tak to wygląda Tomii w dzień z odległości ok 9-10m.
|
no ładnie dają po oczach tylko pomyśl jeszcze nad tym miejscem co proponowałem (nie powinno być za nisko) i będzie extra
deejay - 16-09-2010, 20:49
najpierw muszę znalezć nowe kratki i wtedy będzie poprawka
Tomii - 16-09-2010, 20:54
deejay napisał/a: | najpierw muszę znalezć nowe kratki i wtedy będzie poprawka |
i tak trzymaj, wiem że trochę bedzie więcej zabawy żeby to zamontować tak jak pisałem ale z efektu będziesz na pewno zadowolony. Aha i podłacz je tak żebyś nie musiał postoju załanczać.
|
|
|