Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa
Marcin-Krak - 16-12-2006, 17:23
W co wolno panią dmuchać?
Czyli dlaczego zwolnili Okukę i nie tylko o tym - interesujące
http://sport.interia.pl/w...-tylko,848255,6McDoune, - jeszcze dopisz że Włodarczyk to ma pewnie krakowskie korzenie
McDoune - 16-12-2006, 17:31
Marcin-Krak napisał/a: | W co wolno panią dmuchać?
Czyli dlaczego zwolnili Okukę i nie tylko o tym - interesujące
http://sport.interia.pl/w...-tylko,848255,6McDoune, - jeszcze dopisz że Włodarczyk to ma pewnie krakowskie korzenie |
niestety z tego co sprawdzałem nie ma, ala gra tak że by Wam pasował. Pewnie za kilka lat ściągnięcie go na emeryturę jak Stanka
Tak serio to wcale Wam tego nie życzę, choć z drugiej strony taki transfer to byłaby optymalna rzecz dla Legii i największe wzmocnienie od dawien dawna
Marcin-Krak - 16-12-2006, 17:43
I się okaże że Włodarczyk będzie zbawcą Białej Gwiazdy
Ciekawe jak będzie dalej ze Świetlicą
sruba - 16-12-2006, 17:48
na świetlice przyjda dzieci i beda sie nudzic
chlopaki - i tak Was pogodzi Korona, albo Zaglebie
ew. GKS jezeli nie sprzeda do lata Matusiaka...
harpagan - 16-12-2006, 17:57
McDoune napisał/a: |
Gottwalda się pozbyli
a Nędza to jakaś zmora jest |
Tak wiem wiem i teraz jeszcze niech nedzy sie pozbeda i poza grzelakiem przyprowadza jakiegos konkretnego szczelca i bedzie w miare okej (przynajmniej z przodu)
Tyle ze to temat o Wisle ...
Marcin-Krak - 16-12-2006, 19:35
harpagan napisał/a: | Tyle ze to temat o Wisle ... |
No tak - ale w końcu piszemy tu też o ich rywalach - a faktycznie Meteo - moze zmiana tematu lekka
sruba - 16-12-2006, 20:34
Meteo - "Wisła & Legia" w podtytule: "najdluzsza przyjazn w Polsce"
McDoune - 16-12-2006, 20:46
z ta przyjaźnią to może nie przesadzajmy, ale umówmy się myślącym kibicom niezależnie której drużyny powinno również zależeć na tym zeby rywale prezentowali w miarę niezły poziom (vide: tak ze trzy razy wyższy niż obecnie) bo wtedy jest szansa że cała liga zacznie do niego równac i może wreszcie cosik by w rozgrywkach eurpejskich ugrali. A tak w momencie gdy Wisła się osłabia, włodarze mojego ulubionego klubu dalej mogą spokojnie Włodarczyka w ataku wystawiać. Bo z całym szacunkiem, ale według mnie z Zagłebiem, Koroną I GKSBOTem będzie tak jak to było z Amiką, zawsze w czołowce. ale to jednak nie materiał na misztrza. Zresztą te drużyny też nie grają jakiegoś powalającego footballu
Tak więc kibicuję zawsze polskim drużyną w europejskich pucharach, w lidze Legii, ale chciałbym żeby wszystkie były jak najmocniejsze bo wtedy może ponownie chciałoby mi się na mecze chodzić, a tak to taki kapciowy kibic mędrek ze mnie
Marcin-Krak - 16-12-2006, 20:51
McDoune napisał/a: | Bo z całym szacunkiem, ale według mnie z Zagłebiem, Koroną I GKSBOTem będzie tak jak to było z Amiką, zawsze w czołowce. ale to jednak nie materiał na misztrza. |
No jednak nie zgodziłbym się z Tobą bo zarówno Korona jak i GKS grają moim - ale chyba nie tylko - najefektowniejszy futbol w tym momencie w oranżerii, no i jeszcze Lech Poznań- jakby pominac ich grę w obronie
McDoune - 16-12-2006, 20:56
widowiskowy może i tak, zwłaszcza Bot, na prawdę mi się podoba, ale czy to jest jakiś super wysoki poziom ???
Cytat: | no i jeszcze Lech Poznań- jakby pominac ich grę w obronie |
Dobra drużyna tylko ma kiepską obronę, czyli umowmy się w dzisiejszych czasach kiepska drużyna... Obecnie trzeba mieć wszystkie formacje na w miarę równm poziomie, chyba ze się ma taki atak jak miał Real
Marcin-Krak - 16-12-2006, 21:01
McDoune napisał/a: | Obecnie trzeba mieć wszystkie formacje na w miarę równm poziomie, chyba ze się ma taki atak jak miał Real |
Od razu real - a Wisła za czasów Franka i Żurawia ?? W lidze często w pojedynkę mecze wygrywali.
McDoune - 16-12-2006, 21:08
Marcin-Krak napisał/a: | McDoune napisał/a: | Obecnie trzeba mieć wszystkie formacje na w miarę równm poziomie, chyba ze się ma taki atak jak miał Real |
Od razu real - a Wisła za czasów Franka i Żurawia ?? W lidze często w pojedynkę mecze wygrywali. |
no nieźli byli ale oni mieli też niezłe wsparcie w pomocy i w obronie.
Według mnie tak wzorowo zbudowaną drużyną była Legia z przed 12 lat, kiedy doszła do 1/4 LM Był w tej drużynie bardzo dobry i charyzmatyczny bramkarz (Szczęsny) solidna obrona z Zieliński, pomoc z Piszem i chyba po rza pierwszy w naszej polskiej piłce tak pracującymi na całej długości boiska skrzydłowymi Bednarzem i Lewandowskim i mocny atak z Gumisiem . ponadto był Rysiu Staniek który pełnił rolę obecnie Nedzy tyle że w pomocy, ale jemu przynajmniej ten jeden sezon w miarę wyszedł i nawet strzelił śmieszną bramkę Rosenborgowi. Ech to były czasy, aż się chciało na mecze chodzić
Marcin-Krak - 16-12-2006, 21:14
McDoune, - wtedy to ja się dopiero pomału zaczynałem piłką interesować - więc znam to tylko z opowiadań starych górali - ale masz racje - jakoś nikt nie jest w stanie powtórzyć tego co zrobiła Legia i Widzew. Po prostu inni poszli do przodu - głównie z kasą- a my za murzynami jesteśmy nawet
McDoune - 16-12-2006, 21:18
Marcin-Krak napisał/a: | McDoune, - wtedy to ja się dopiero pomału zaczynałem piłką interesować - więc znam to tylko z opowiadań starych górali - ale masz racje - jakoś nikt nie jest w stanie powtórzyć tego co zrobiła Legia i Widzew. Po prostu inni poszli do przodu - głównie z kasą- a my za murzynami jesteśmy nawet |
i wspominamy co było 10, 30 lat temu...
Ciekawe czy za 15 lat z okazji kolejnej edycji ligii mistrzów będa pokazywac archiwalne mecze Legii tak jak wczasie ostetniego Euro czy Mundialu pokazywali mecze Orłow Górskiego
Marcin-Krak - 16-12-2006, 22:03
McDoune napisał/a: | Ciekawe czy za 15 lat z okazji kolejnej edycji ligii mistrzów będa pokazywac archiwalne mecze Legii tak jak wczasie ostetniego Euro czy Mundialu pokazywali mecze Orłow Górskiego |
Oj boję się że tak - jakoś nie widać szans na poprawę
Choć wierzę że Don Leo będzie dla piłki tym, kim Lozano dla siatkówki
|
|
|