To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa

Marcin-Krak - 16-12-2006, 17:23

W co wolno panią dmuchać?
Czyli dlaczego zwolnili Okukę i nie tylko o tym - interesujące :mrgreen:
http://sport.interia.pl/w...-tylko,848255,6McDoune, - jeszcze dopisz że Włodarczyk to ma pewnie krakowskie korzenie :mrgreen:

McDoune - 16-12-2006, 17:31

Marcin-Krak napisał/a:
W co wolno panią dmuchać?
Czyli dlaczego zwolnili Okukę i nie tylko o tym - interesujące :mrgreen:
http://sport.interia.pl/w...-tylko,848255,6McDoune, - jeszcze dopisz że Włodarczyk to ma pewnie krakowskie korzenie :mrgreen:

niestety z tego co sprawdzałem nie ma, ala gra tak że by Wam pasował. Pewnie za kilka lat ściągnięcie go na emeryturę jak Stanka :wink:
Tak serio to wcale Wam tego nie życzę, choć z drugiej strony taki transfer to byłaby optymalna rzecz dla Legii i największe wzmocnienie od dawien dawna :mrgreen:

Marcin-Krak - 16-12-2006, 17:43

I się okaże że Włodarczyk będzie zbawcą Białej Gwiazdy :mrgreen:
Ciekawe jak będzie dalej ze Świetlicą ;)

sruba - 16-12-2006, 17:48

na świetlice przyjda dzieci i beda sie nudzic :lol:
chlopaki - i tak Was pogodzi Korona, albo Zaglebie :mrgreen:
ew. GKS jezeli nie sprzeda do lata Matusiaka...

harpagan - 16-12-2006, 17:57

McDoune napisał/a:

Gottwalda się pozbyli :mrgreen:
a Nędza to jakaś zmora jest :|

Tak wiem wiem i teraz jeszcze niech nedzy sie pozbeda i poza grzelakiem przyprowadza jakiegos konkretnego szczelca i bedzie w miare okej (przynajmniej z przodu)
Tyle ze to temat o Wisle ... :roll:

Marcin-Krak - 16-12-2006, 19:35

harpagan napisał/a:
Tyle ze to temat o Wisle ...

No tak - ale w końcu piszemy tu też o ich rywalach - a faktycznie Meteo - moze zmiana tematu lekka ;) :mrgreen:

sruba - 16-12-2006, 20:34

Meteo - "Wisła & Legia" w podtytule: "najdluzsza przyjazn w Polsce" :lol:
McDoune - 16-12-2006, 20:46

z ta przyjaźnią to może nie przesadzajmy, ale umówmy się myślącym kibicom niezależnie której drużyny powinno również zależeć na tym zeby rywale prezentowali w miarę niezły poziom (vide: tak ze trzy razy wyższy niż obecnie) bo wtedy jest szansa że cała liga zacznie do niego równac i może wreszcie cosik by w rozgrywkach eurpejskich ugrali. A tak w momencie gdy Wisła się osłabia, włodarze mojego ulubionego klubu dalej mogą spokojnie Włodarczyka w ataku wystawiać. Bo z całym szacunkiem, ale według mnie z Zagłebiem, Koroną I GKSBOTem będzie tak jak to było z Amiką, zawsze w czołowce. ale to jednak nie materiał na misztrza. Zresztą te drużyny też nie grają jakiegoś powalającego footballu :cry:
Tak więc kibicuję zawsze polskim drużyną w europejskich pucharach, w lidze Legii, ale chciałbym żeby wszystkie były jak najmocniejsze bo wtedy może ponownie chciałoby mi się na mecze chodzić, a tak to taki kapciowy kibic mędrek ze mnie :wink:

Marcin-Krak - 16-12-2006, 20:51

McDoune napisał/a:
Bo z całym szacunkiem, ale według mnie z Zagłebiem, Koroną I GKSBOTem będzie tak jak to było z Amiką, zawsze w czołowce. ale to jednak nie materiał na misztrza.

No jednak nie zgodziłbym się z Tobą bo zarówno Korona jak i GKS grają moim - ale chyba nie tylko - najefektowniejszy futbol w tym momencie w oranżerii, no i jeszcze Lech Poznań- jakby pominac ich grę w obronie ;)

McDoune - 16-12-2006, 20:56

widowiskowy może i tak, zwłaszcza Bot, na prawdę mi się podoba, ale czy to jest jakiś super wysoki poziom ???

Cytat:
no i jeszcze Lech Poznań- jakby pominac ich grę w obronie

Dobra drużyna tylko ma kiepską obronę, czyli umowmy się w dzisiejszych czasach kiepska drużyna... Obecnie trzeba mieć wszystkie formacje na w miarę równm poziomie, chyba ze się ma taki atak jak miał Real :twisted:

Marcin-Krak - 16-12-2006, 21:01

McDoune napisał/a:
Obecnie trzeba mieć wszystkie formacje na w miarę równm poziomie, chyba ze się ma taki atak jak miał Real

Od razu real - a Wisła za czasów Franka i Żurawia ?? W lidze często w pojedynkę mecze wygrywali.

McDoune - 16-12-2006, 21:08

Marcin-Krak napisał/a:
McDoune napisał/a:
Obecnie trzeba mieć wszystkie formacje na w miarę równm poziomie, chyba ze się ma taki atak jak miał Real

Od razu real - a Wisła za czasów Franka i Żurawia ?? W lidze często w pojedynkę mecze wygrywali.

no nieźli byli :evil: ale oni mieli też niezłe wsparcie w pomocy i w obronie.
Według mnie tak wzorowo zbudowaną drużyną była Legia z przed 12 lat, kiedy doszła do 1/4 LM :mrgreen: Był w tej drużynie bardzo dobry i charyzmatyczny bramkarz (Szczęsny) solidna obrona z Zieliński, pomoc z Piszem i chyba po rza pierwszy w naszej polskiej piłce tak pracującymi na całej długości boiska skrzydłowymi Bednarzem i Lewandowskim i mocny atak z Gumisiem :mrgreen: . ponadto był Rysiu Staniek który pełnił rolę obecnie Nedzy tyle że w pomocy, ale jemu przynajmniej ten jeden sezon w miarę wyszedł i nawet strzelił śmieszną bramkę Rosenborgowi. Ech to były czasy, aż się chciało na mecze chodzić :)

Marcin-Krak - 16-12-2006, 21:14

McDoune, - wtedy to ja się dopiero pomału zaczynałem piłką interesować - więc znam to tylko z opowiadań starych górali :twisted: - ale masz racje - jakoś nikt nie jest w stanie powtórzyć tego co zrobiła Legia i Widzew. Po prostu inni poszli do przodu - głównie z kasą- a my za murzynami jesteśmy nawet :(
McDoune - 16-12-2006, 21:18

Marcin-Krak napisał/a:
McDoune, - wtedy to ja się dopiero pomału zaczynałem piłką interesować - więc znam to tylko z opowiadań starych górali :twisted: - ale masz racje - jakoś nikt nie jest w stanie powtórzyć tego co zrobiła Legia i Widzew. Po prostu inni poszli do przodu - głównie z kasą- a my za murzynami jesteśmy nawet :(

i wspominamy co było 10, 30 lat temu... :cry:
Ciekawe czy za 15 lat z okazji kolejnej edycji ligii mistrzów będa pokazywac archiwalne mecze Legii tak jak wczasie ostetniego Euro czy Mundialu pokazywali mecze Orłow Górskiego :cry: :evil:

Marcin-Krak - 16-12-2006, 22:03

McDoune napisał/a:
Ciekawe czy za 15 lat z okazji kolejnej edycji ligii mistrzów będa pokazywac archiwalne mecze Legii tak jak wczasie ostetniego Euro czy Mundialu pokazywali mecze Orłow Górskiego

Oj boję się że tak - jakoś nie widać szans na poprawę :(
Choć wierzę że Don Leo będzie dla piłki tym, kim Lozano dla siatkówki :)