Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego
Tomii - 25-10-2011, 20:37
deejay napisał/a: | sveno napisał/a: | ten typ tak ma |
Moim zdaniem do sprawdzenia pożądnie układ hamulcowy tylnej osi , począwszy od przewodów elastycznych , kończąć na zaciskach i pracy samego tłoczka w zacisku |
tylko tłoczków z tyłu nie sprawdzałem ale wracają więc chyba się nie zacierają, przewody nowe i elastyczne i metalowe, prowadnice też dobrze pracują.
aha, wracając do trzaskających hamulców z przodu to niestety nawet ten środek CRC o którym pisałem wcześniej nic nie pomógł hamulce w tym aucie to niestety jedna wielka porażka!
Hugo - 26-10-2011, 08:26
Tomii napisał/a: | hamulce w tym aucie to niestety jedna wielka porażka! | Niestety. I nie tylko hamulce...
Tomii - 26-10-2011, 10:29
Hugo napisał/a: | Tomii napisał/a: | hamulce w tym aucie to niestety jedna wielka porażka! | Niestety. I nie tylko hamulce... |
a ja takie prezenty mu sprawiam np założyłem wczoraj "mgłowe" dysze spryskiwaczy z Focusa MKIII, w porównaniu do standardowych rozpraszają płyn na całą szybę w postaci takiej mgiełki, wycieraczki nie mają wtedy suchego startu i w rezultacie powinny lepiej czyścić szybę.
tomrom - 26-10-2011, 11:28
Tomii napisał/a: | a ja takie prezenty mu sprawiam np założyłem wczoraj "mgłowe" dysze spryskiwaczy z Focusa MKIII, w porównaniu do standardowych rozpraszają płyn na całą szybę w postaci takiej mgiełki, wycieraczki nie mają wtedy suchego startu i w rezultacie powinny lepiej czyścić szybę. |
A jak przebiegł montaż? Tzn. chodzi mi o to czy jest p&p, czy coś trzeba kombinować?
Hugo - 26-10-2011, 15:14
Tomii napisał/a: | założyłem wczoraj "mgłowe" dysze spryskiwaczy | Ja już dawno założyłem, ale z Citroena C3. Sprawują sie świetnie. Montaż p&p.
Tomii - 26-10-2011, 15:50
Hugo napisał/a: | Tomii napisał/a: | założyłem wczoraj "mgłowe" dysze spryskiwaczy | Ja już dawno założyłem, ale z Citroena C3. Sprawują sie świetnie. Montaż p&p. |
Hugo to czemu wcześniej nie napisałeś że z cytrynki p&p, tak to musiałem niestety trochę rzeźbić (nożyk, pilnik i weszły )
jeszcze muszę je podkleić chyba najlepiej silikonem bo troszkę odchodzą z przodu i będzie super.
Hugo - 26-10-2011, 18:55
Tomii napisał/a: | Hugo to czemu wcześniej nie napisałeś że z cytrynki p&p, tak to musiałem niestety trochę rzeźbić | Był o tym temat. Nie mój, ale swego czasu sporo o tym było pisane. Pasują w ori otwory, ale po kilku zamknieciach maski lubiły sie nieco "unosić". Podkleiłem na Super Glue i spokój.
Tomii - 27-10-2011, 17:12
Hugo napisał/a: | Tomii napisał/a: | Hugo to czemu wcześniej nie napisałeś że z cytrynki p&p, tak to musiałem niestety trochę rzeźbić | Był o tym temat. Nie mój, ale swego czasu sporo o tym było pisane. Pasują w ori otwory, ale po kilku zamknieciach maski lubiły sie nieco "unosić". Podkleiłem na Super Glue i spokój. |
a ja myślałem że jestem prekursorem
Tomii - 26-11-2011, 22:42
Łinter edyszyn
robertdg - 27-11-2011, 09:48
Pomaluj progi pod kolor
Tomii - 27-11-2011, 10:18
robertdg napisał/a: | Pomaluj progi pod kolor |
Robercie może na wiosnę będą ze sporta
sveno - 27-11-2011, 10:33
Tomii napisał/a: | wiosnę będą ze sporta |
A teraz dopiero się przypatrzyłem, że Ty masz jakieś inne halogeny???
Tomii - 27-11-2011, 10:45
sveno napisał/a: |
A teraz dopiero się przypatrzyłem, że Ty masz jakieś inne halogeny??? |
Legnum VR4
Torp12 - 27-11-2011, 14:28
Tomii napisał/a: |
Legnum VR4 |
Od legnuma do sporta??:) Napisz cos wiecej:) P&P? I gdzie takowe dostales;)
Anonymous - 27-11-2011, 14:57
Są p&p. Zderzak ze Sport Edition i przedliftowego Galanta/Legnuma VR4 jest IDENTYCZNY.
|
|
|