Galant - Ogólne - Ile palą wasze Galanty?
ssemek85 - 25-10-2011, 09:53
Owczar napisał/a: |
Perpetum mobile, jak szybko jadę to produkuje paliwo Ludzie wierzą w różne dziwne rzeczy, nawet w to, że ktoś tam niby nad nami czuwa, a nikt go nie wiedział. Wybacz ja w takie bzdury jak tutaj wypisujesz, nie uwierzę. Na trasie szybkiego ruchu to jeszcze, ale jakie tam są drogi, wioski i miasta po drodze. Prędkość średnia jazdy po Wawie to 15km/h i nawet jak masz 200KM to nic więcej nie pojedziesz niż inni. |
Hmm ciekawe podejście jak mówie ze ludzie przekonuja sie sami to mówisz że perpetum mobile.. ciekawa sugestia nie rozmawiamy o jeździe po wawiw i 15km/h. tylko o jezdzie szybkiej.. powyzej 120... a przez sandomierz droga jest bardzo ładna krótki odcinek jest troche gorszy.. a ja nie mówie ze było przepisowo dużo śmigam po polsce i wiem ile mi spala i przy jakich predkościach.. wpierac ci nie musze kto chciał sie przekonac to sie przekonał. zasada prosta przegrany płaci za paliwo plus krata wybranego piwcia
[ Dodano: 25-10-2011, 09:59 ]
a w wawie bede w niedziele bo jade po jeździć MONSTERTRUCKIEM to moge sprawdzic ile mi pójdzie
Owczar - 25-10-2011, 10:01
ssemek85 napisał/a: | przykładowo lublin- zakopane przez Sandomierz.. 398km.. jechałem równe 4 h. co daje jekies srednie 99km/h.. |
Rajd Katalonii z tego roku. 26km odcinek Santa Marina. Oczywiście odcinek asfaltowy, długie proste. Galeria z tego dnia:
http://www.rajdy.v10.pl/G...leria,3274.html
Najlepszy czas 15:37,9. Na 26km. Czyli średnia prędkość około 101,3km/h!
Rajdowym samochodem WRC, a Ty piszesz, że Galantem po polskich drogach, przez wsie i miasta wykręcasz 99km/h.
ssemek85 napisał/a: | a pozatym słabsze silniki maja dużo wieksze spalanie przy przyspieszaniu... |
Tak, w ogóle to czy ja pisałem gdzieś o spalaniu Carismy przy przyśpieszaniu? Nie, to była stała prędkość, a auto pokonywało tylko opory ruchu bez zmiany pędu.
[ Dodano: 25-10-2011, 10:02 ]
ssemek85 napisał/a: | ciekawe podejście jak mówie ze ludzie przekonuja sie sami to mówisz że perpetum mobile.. ciekawa sugestia |
Ludzie wierzą w niewidzialne byty nawet, więc co to za argument. Podważ to co napisałem to pogadamy.
ssemek85 - 25-10-2011, 10:10
nie musze ja doskonale wiem ile pali i jak jechałem.. mozesz sie przekonac za taką stawke jak inni moze poprostu do inwestuj w porządne wtryski i dobre ustawienie bez urazy ale ludzie sami liczyli i sprawdzali czy mam do pełna... i było tak
[ Dodano: 25-10-2011, 10:11 ]
no to ta carisma ma niezły przepał
Owczar - 25-10-2011, 10:23
Widze, ze Twoim glownym i w zasadzie jedynym argumentem obronnym jest "bo tak" i inni mi wierza. Nie odnosisz sie do niczego co napisalem.
To, ze inni Ci wierza to jest zaden argument, bo ja w Twoje spalanie wierze, ale nie wierze w ten Twoj styl jazdy i predkosc srednia po polskiej drodze rzedu 99km/h.
Ja tutaj nie pisalem o moim galancie. Wiesz jak mam ustawiona instalacje i jakie komponenty?
ssemek85 - 25-10-2011, 10:28
nie mówie tez ze nie dostałem fotki z foto radaru.. jaki problem widzisz w osiagnieciu sredniej 99 samochodem który wyciąga 250. ja lubie jazde szybką dlatego jechałem w nocy
Owczar - 25-10-2011, 10:31
Powiem Ci, ze juz zalamuje rece... Czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja mocna strona. To sa wyliczenia teoretyczne dotyczace predkosci chwilowej auta klasy carismy. Chcesz szczegoly to pocztaj laborke o wyznaczaniu oporow ruchu na SiMRze.
Zakonczmy te jalowa dyskusje. Umowmy sie tak, ze Ty juz w tym temacie nie piszesz tych bzdur, bo potem ludzie zachodza w glowe co z ich autem jest nie tak, ze im duzo pali. Chcesz pisac o swoich wyczynach drogowych wyssanych notabene z palca, to zapraszam na onet. Tam dzieci z pewnoscia uwierza, a w dodatku wyraza zachwyt nt temat Twojego samochodu dorownujacego osiagami rajdowym WRC (chociaz co ja pisze, WRC pala jak smok), ze nie wspomne juz o umiejetnosciach prowadzeniu samochodu dorownujacego Loebowi
ssemek85 - 25-10-2011, 10:34
po co mam sie odnosic do wyliczen czy samochodów wrc.. to bez sensu nic wspólnego to nie ma.. ja wiem ze to wariactwo ale było pusto na drodze kompletnie dopiero przed zakopanym były jakiekolwiek samochody!! fotka z radaru mówi swoje to nie jest podrobione.. i akurat w terenie zabudowanym
[ Dodano: 25-10-2011, 10:43 ]
he he.. dobra.. no cóz nie wiem czemu miał bym kłamac. no ale na to pewnie tez masz swoja teorię.. jak brak ci argumentów to zaczynasz prawie ubliżać.. wolność słowa w polsce jest i jak ktos coś wie to mówi co do jazdy.. hmm.. mówi ci cos kurs jazdy szybkiej?
robiłem taki dwa razy.. jestem strazakiem i ratownikiem medycznym. dla mnie szybka reakcja jest czyms naturalny... fakt te dwie rzeczy to moje hobby bo lubie pomagac..
[ Dodano: 25-10-2011, 10:45 ]
nie mówie ze jestem mistrzem kierownicy bo daleko mi do tego ale jezdze wypadków unikam.. jest dobrze... oceniac może każdy najcześciej swoją miarą pozdro
Owczar - 25-10-2011, 11:08
Ale jak nie ma? Fizyki nie da sie oszukac. Na samochod dzialaja pewne sily, ktorych nie przeskoczysz. Aby je pokonac potrzebna jest energia, a ona sie z kosmosu nie bierze.
No wlasnie wiem, ze porownywanie WRC do galanta to jak dowcip, ale piszesz, ze na polskich, dziurawych, kretych drogach biegnacych przez wsie i miasta osiagasz wyniki na miare wynikow WRC na asfaltowych odcinkach. To, ze auto moze osiagnac 250km/h (i to tez na liczniku, bo rzeczywista bedzie kolo 230), nie znaczy, ze na takim odcinku uzyskasz srednia 100km/h. To tak nie dziala. A do tego spalanie na poziomie fiata sieny 1.6. Wiesz ile spala takie WRC zeby wykrecic taka srednia? ale juz nawet nie odnoszac sie do WRC bo to skrajny przyklad. Galant to duze auto i zeby je rozpedzic potrzeba mnostwo energii. Kazde hamowanie to jej strata. Zreszta nie chce mi sie juz tego tlumaczyc.
Napisales zebym sobie zainwestowal w instalke. Otoz zainwestowalem ale przy zakladaniu. Wtryski Hany, 2 reduktory, 2 FFL. 2 listwy spiete z kompensacja, nawierty przy wtryskach benzyny, wielozawor extra i miedz 8mm, a to wszystko ustawione po korektach LTFT. Na tym kreci sie do odcinki ze stabilnym cisnieniem i bez pierdniecia. Dlatego wybacz, ale w keihiny czy ig1 inwestowac nie bede.
Ja Cie nie obrazam. Podaje jakies argumenty, a Ty w kolko to samo. Chcialem podyskutowac. Ale sie nie dalo, bo inni Ci wierza i koniec tematu.
I jeszcze ten argument, ze fotka z radaru potwierdza, ze lubisz szybko jezdzic. Moja siostra tez dostala fotke, a jezdzi wolno i ostroznie....
Wiem co to kurs jazdy szybkiej, ale co z tego jak to nie zadziala w Polsce bo nie ma gdzie jezdzic tak jak piszesz.
Jestes ratownikiem i strazakiem? To teraz juz w ogole zalamuje rece. Na pewno napatrzyles sie na skutki wypadkow spowodowanych przez brawure i predkosc niedostoswana do warunkow, a sam zasuwasz przez wsie i miasta na zlamanie karku.
Prosze o odrobine wyobrazni, to nic nie kosztuje. Zdajesz sobie sprawe co sie stanie jak przy tych 250 cos wtargnie na droge? Twoj mozg nie zdazy sie nawet dogadac z noga, zeby wcisnela hamulec. Nie podwazajac juz Twoich umiejetnosci szybkiego reagowania. Unikasz wypadkow? A myslisz, ze Ci ktorym sie trafiaja wypadki ich nie unikaja?
A tak w ogole to zapoznaj sie z regulaminem forum odnosnie pisania o lamaniu przepisow.
ssemek85 - 25-10-2011, 12:23
no tu masz rację.. ja nie mówie ze jestem ideałem.. zajmuje sie tym w wolnym czasie, kursy zrobiłem zeby móc pomóc na drodze czy w domu.. ale ideałem nikt nie jest, jezdze szybko lubie to i cóż... co do predkości to jesli chodzi o wypadki to 16 do 26% w zależności od sezonu jest spowodowane nadmierną predkością.. pozostałe 74% nie.. i prawie 70 % przez osoby po 30 roku życia...
Szwagroz - 25-10-2011, 12:32
hehe dobre statystyki, porównanie że 70% wypadków powodują ludzie po 30 roku życia, to tak jak powiedzieć że 70% facetów łysieje po 20 roku zycia, troche złe proporcje, ilu jest kierowców miedzy 18 a 30, a ile między 30 do powiedzmy 80??
ssemek85 - 25-10-2011, 14:06
no biorąc pod uwage starzenie sie społeczeństwa, nisz demograficzny. no to proporcja nie jest ciekawa. ale czy jest jakas statystyka porównawcza to nie wiem.. obstawiam jakies 7 do 1
[ Dodano: 25-10-2011, 14:14 ]
[quote="Owczar"]
Napisales zebym sobie zainwestowal w instalke. Otoz zainwestowalem ale przy zakladaniu. Wtryski Hany, 2 reduktory, 2 FFL. 2 listwy spiete z kompensacja, nawierty przy wtryskach benzyny, wielozawor extra i miedz 8mm, a to wszystko ustawione po korektach LTFT. Na tym kreci sie do odcinki ze stabilnym cisnieniem i bez pierdniecia...
ok.. cofam inwestowanie w instalkę zestaw jest godny podziwu.. mój różni sie tym ze mam pojedyncze wtryski, bez listwy. tez Hany oczywiście.. i na jednym reduktorze!! usuniete mam tylko zawory nadmiernego wypływu
Hugo - 25-10-2011, 16:24
Owczar napisał/a: | Z której niby strony? | Nawet na wstecznym będzie miał gorszy.
KaWu - 25-10-2011, 18:27
ssemek85 napisał/a: | ... przekonałem już tuzin osób o tym ile pali mój Gal!! mam na to dobry sposób.. zakładam sie ze pojedziemy w wybrane przez niego miejsce i z powrotem.. w jak najkrótszym czasie. zerujemy licznik tankujemy do pełna po powrocie lejemy znów do pełna.. wracamy dzielimy.. ja zawsze zakładam sie ze nie spale 14/100 i nigdy nie przegrałem |
Zebys byl pewny, musialbys tankowac 2 baki (lpg i Pb), wtedy mozna mowic o srednim spalaniu.
ssemek85 napisał/a: | jaki problem widzisz w osiagnieciu sredniej 99 samochodem który wyciąga 250. ja lubie jazde szybką dlatego jechałem w nocy |
...a powiedz Ty mi jeszcze: jaki masz rozmiar opon
ssemek85 - 25-10-2011, 18:40
opon? zależy których.. 195/65/ r15 lub 215/50 r17 91V
gołąb - 25-10-2011, 20:43
te 99 km/h jest możliwe po polsce.....ale łamiesz wszystkie możliwe normy jeśli chodzi o przepisy....Ale mając do tego takie małe spalanie
|
|
|