To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czterołapa pantera

macieekg - 30-12-2010, 16:34

Green są półkę niżej niż Red więc także nie wymagają rozgrzania.

Rozgrzewania wymagają Yellow i Blue stuff ale to są już klocki tylko do sportu.

rosomak1983 - 30-12-2010, 18:30

macieekg napisał/a:
Green są półkę niżej niż Red więc także nie wymagają rozgrzania.

o to dobrze bo te klocki red stuff i tarcze niemal newki wiec mam klocków na zapas 8) greeny kupiem bo byla dobra cena, a obawialem sie ze redy moga na codzien nie byc odpowiednie...

macieekg - 30-12-2010, 20:27

Kolega sirobur w swoim colcie GTi ma zamontowane 4x Frezowane i nacinane tarcze (nie mikody :P ) oraz klocki Red stuff. Hamowanie ma po prostu mega.
Podobno impreza sti 98' może się schować :D
Normalnie jeździ na tym zestawie na co dzień po mieście.

rosomak1983 - 30-12-2010, 21:14

macieekg napisał/a:
Frezowane i nacinane tarcze

takie własnie sa EBC turbo gloves :wink:
macieekg napisał/a:
oraz klocki Red stuff. Hamowanie ma po prostu mega.

no juz nie moge sie doczekac!!!

Anonymous - 31-12-2010, 18:15

rosomak1983 napisał/a:
mam do tego tarcze EBC turbo gloves w bdb stanie (jakos gratis z eclipsa co przytargalem :P , po małym przebieg i to nawet red stuff uzywany

osobiście nigdy nie zamontowałbym u siebie hamulców pochodzących ze złomu/używanego auta nazywaj jak chcesz. hamulce to bezpieczeństwo a używane nie gwarantują nam 100% pewności bo nie wiemy jak to było wcześniej używane. niedługo Twoim tropem pewnie pójdą kolejni i w poszukiwaniu tanich hebli zaczną odwiedzać złomowiska... :roll: :roll:

Wszyc - 31-12-2010, 18:24

Derpin napisał/a:
osobiście nigdy nie zamontowałbym u siebie hamulców pochodzących ze złomu/używanego auta nazywaj jak chcesz. hamulce to bezpieczeństwo a używane nie gwarantują nam 100% pewności bo nie wiemy jak to było wcześniej używane. niedługo Twoim tropem pewnie pójdą kolejni i w poszukiwaniu tanich hebli zaczną odwiedzać złomowiska... :roll: :roll:

Derpin bez urazy ale w ogóle nie ogarniam czego się czepiasz :P
Jak tarcze są w dobrym stanie a to widać i klocki są w dobrym stanie a to widać to nie widzę przeciwwskazań żadnych jedyne co to trzeba dać im się znów dotrzeć bo są na innej piaście i na inny zacisk założone więc muszą się ułożyć klocki znów do tarczy :P

Anonymous - 31-12-2010, 18:30

Wszyc napisał/a:

Derpin bez urazy ale w ogóle nie ogarniam czego się czepiasz :P

sam sobie odpowiadasz:

Wszyc napisał/a:
bo są na innej piaście i na inny zacisk założone

nie czepiam się wyraziłem tylko swoje skromne zdanie :wink:

Wszyc - 31-12-2010, 18:37

Derpin napisał/a:

nie czepiam się wyraziłem tylko swoje skromne zdanie :wink:

No ok wybacz jestem przewrażliwiony przez to forum bo ludzie lubią tu robić problemy z niczego :)
jeżeli chodzi o zdanie tylko to ja też bym nie założył używanych bo ja lubię mieć wszystko nowe ale nie widzę żadnych przeciwwskazań przeciw takiemu działaniu jeżeli oczywiście wszystkie te części nie wykazują oznak zbyt dużego zużycia :)

Anonymous - 31-12-2010, 18:59

Wszyc napisał/a:
jeżeli chodzi o zdanie tylko to ja też bym nie założył używanych bo ja lubię mieć wszystko nowe

mi nie chodzi o chęć posiadanie wszystkiego nowego, po prostu uważam że są rzeczy które nie odpowiadają za bezpieczeństwo i mogę je kupić używane jak się popsują i są rzeczy które jednak w razie si mają mnie zatrzymać a nie daj boże rozsypać się...

dobra nie robimy już Rossiemu OT :P

rosomak1983 - 31-12-2010, 19:00

ja pierdacze to prawie nowe tarcze klocka jest ok 70% :roll:
Gdyby to byly jakies zwykłe mikody czy inne szajskie to bym sobie tym głowy nie zawracał... ale taki komplet na przód to pare klas do przodu i cena 1000zł za nowe... do tego dokupiłem newki greena na zapas ale najpierw dojade te czerwone :wink:
Wszyc napisał/a:
na inny zacisk założone więc muszą się ułożyć klocki znów do tarczy :P

a kto powiedział ze nie przeloze sobie razem z calym zaciskiem ??? :wink:
Nawet wezyki hamulcowe przeloze bo sa nowe niemal,
Auto kupione od ucziwego typa wszystko mi gada teraz przez tel co i kiedy wymieniał :D
itp... fajnie bylo nabyc taki ,,złom'' heble za 1000, gwint za 4400, nowy rozrusznik za 700, felgi rial z oponami yokahoma... 17'' BBS-y masa nowych czesci koles rozbił i chciał sie pozbyc cała filozofia.

rosomak1983 - 31-12-2010, 19:01

Derpin, czy w swom aucie wymieniłes juz tarcze klocki i wezyki oraz plyn???
Anonymous - 31-12-2010, 19:27

rosomak1983 napisał/a:
Derpin, czy w swom aucie wymieniłes juz tarcze klocki i wezyki oraz plyn???

mój zestaw jeździ w tym aucie od początku i ma się dobrze :)

ale dla Twojej informacji zestaw hebli na przód leży już w domu i czeka na wymianę, a to tylko dlatego, że przód ma bicie mimo że okładzina klocka i tarcza jeszcze by pojeździła, jednak tarcze bez bicia hamują skuteczniej :) a zabawy w przetaczanie i szlifowanie klocka to nie dla mnie ;)

ale nie mówimy tu o wymianie po zakupie auta, tylko o montażu używanych elementów hamulcowych z innego auta do Twojego, więc nie wiem po co odpowiadasz w taki sposób na wyrażenie mojego zdania ?
wystarczyło napisać, że Twoim zdaniem hamulce ze szrotów są bezpieczne i zamiast chodzić do sklepów powinniśmy kupować je na złomowiskach wybierając te mniej zużyte... :wink:

rosomak1983 napisał/a:
masa nowych czesci koles rozbił i chciał sie pozbyc cała filozofia.

nowe części są w sklepie w pudełkach, coś założonego do auta już tej nazwy nie nosi.
a co jest prawie nowe w tym rozbitku można tylko gdybać, ale skoro koleś inwestował w takie graty to powinien znać ich wartość i za taki bezcen wraku nie oddać, bo przecież więcej dostałby za to gdyby sprzedał na części, tylko jakoś na allegro nie widzę żeby ktoś sprzedawał używane tarcze i klocki... :P

rosomak1983 - 31-12-2010, 19:32

Derpin napisał/a:
że Twoim zdaniem hamulce ze szrotów są bezpieczne i zamiast chodzić do sklepów powinniśmy kupować je na złomowiskach wybierając te mniej zużyte... :wink:

mysle ze mozna napewno cos znalesc ciekawego na szrocie ale ja w takich miejscach nie bywam, wole samemu kupic w całosci od osoby prywatnej w omawianym przyadku własiciela auta od 5 lat.

Jak załozymy to proponuje nagrac filmiki komu lepiej hamuja albo na spocie porownac :D

rosomak1983 - 31-12-2010, 19:35

Derpin napisał/a:
bo przecież więcej dostałby za to gdyby sprzedał na części,

nie kazdemu sie chce , ma warunki czy chociazby pomysl jak to zrobic, nie znasz realiów i tego jakie okazje sa.

Anonymous - 31-12-2010, 19:48

rosomak1983 napisał/a:
Jak załozymy to proponuje nagrac filmiki komu lepiej hamuja ale na spocie poroznac :D

porównać będziemy mogli jak będziemy mieli te same auta, o takiej samej masie, na identycznej oponie, ale z innymi zestawem hamulcowym.

rosomak1983 napisał/a:
nie kazdemu sie chce , ma warunki czy chociazby pomysl jak to zrobic,

tu się zgadzam w 100%

rosomak1983 napisał/a:
nie znasz realiów i tego jakie okazje sa.

oj tam zaraz nie znasz się :P tak to odpowiadałem w podstawówce jak się z kolegami kłóciliśmy ;)
okazje okazjami, ale trzeba też patrzeć na świat realnie, z tego co wiem już wiele motoryzacyjnych "okazji" przeszło przez Twoje ręce, a potem słuch po nich zaginął (chodzi o te kilka innych aut które opisałeś na forum a zaraz potem sprzedałeś), lecz aby już tak nie smęcić na koniec roku życzę Ci aby w tym nowym 2011 szczęście do okazji Cię nie opuszczało i dopisywało równie intensywnie :)