Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)
Tomek - 01-04-2011, 10:30
Derpin napisał/a: | ale bez dokręcanej przejściówki, jak się chce to można zmieścić cały bez kombinowania i szukania potem tej przejściówki przy tankowaniu |
zapodaj fotki, bo taka opcje widziałem raz ale wyglądało to b. kiepsko
Anonymous - 01-04-2011, 17:31
i uszkodzona felga
robertdg - 01-04-2011, 18:04
Wspólczuje uszkodzonej felgi, pochwal się ich parametrami, bo jak tak patrze, to wydaje mi się, że z 7.5cala szerokości maja jak nie lepiej
Anonymous - 01-04-2011, 18:26
Robert szerokość 8" et35 felga minimalnie wystaje ale podoba mi się ten efekt, opona 215 jest za wąska i rant ochronny nie spełnia swojej funkcji ale przy tej feldze i tak na nic by się przydał bo ramiona wystają dużo poza rant, aha oczywiście nic nie obciera i wszystko leży tak jak trzeba muszę tylko oskrobać i pomalować te zardzewiałe czoło tarczy na czarno żeby nie rzucało się tak w oczy ...
przy okazji gdyby miał ktoś metalowe osłony przednich tarcz w idealnym stanie to chętnie przygarnę za jakieś rozsądne pieniążki moje niestety już w rozsypce...
robertdg - 01-04-2011, 18:28
Już na samym początku miałem pisac o 8 calach, bo opona naciągnięta jak baranie genitalia
Anonymous - 01-04-2011, 18:34
naciągnąć jak naciągnąć ale ściągnąć starą oponę bez uszkodzenia felgi albo cięcia samej opony w takiej opcji to prawdziwa sztuka
ogólnie jak na chińczyka (bo te PDW to niestety też tylko podróba jakiegoś znanego wzoru) to póki co sobie chwalę kilka mocniejszych dziur już przez nieuwagę zaliczyłem, oczywiście po kostce brukowej więcej jak 30 nie jeżdżę ale żadnego bicia czy uszkodzeń na razie nie mam nie raz tylko jak wąż latam między studzienkami
Hugo - 01-04-2011, 20:10
Derpin napisał/a: | zmieniłem płyn hamulcowy, auto wreszcie hamuje i tak jak w przypadku Hugo ustały delikatne wibracje których przyczyny nie mogłem zdiagnozować | No popatrz, kolejny zadowolony z wymiany płynu hamulcowego w EA. Ciekawe to jest, w żadnym aucie nie myślałem nawet o zmianie płynu hamulcowego, bo w żadnym nie było drgań. Ach te EA... Derpin napisał/a: | Robert szerokość 8" et35 | Ło matko, a jakie opony? Ja założyłem dzisiaj na moje felgi 7,5 cala, ET 38 opony Good Year Eagle F1 w rozmiarze 225/45 R17 i jak jechałem sam to nie tarło z tyły, ale jak patrzyłem na oponę i rant błotnika tylnego to raczej jak ktoś usiądzie z tyłu to tarcie pewne. Wtedy to dopiero nadkola polecą Derpin napisał/a: | przy okazji gdyby miał ktoś metalowe osłony przednich tarcz w idealnym stanie | Nie istnieje takie coś do EA. Chyba, że nowe w ASO.
Anonymous - 01-04-2011, 20:27
Hugo napisał/a: | Ło matko, a jakie opony? |
215/45/17 czyli tak jak zaleca mitsubishi ale tarła żadnego nie mam wszystko idealnie leży nawet przy pełnym załadunku, chociaż ja nie mam jeszcze eibach'a, ale myślę że powinno być też bezproblemowo
co do osłon to teoretycznie koło 100 za sztukę wg ruskiego katalogu... trochę przesada jak za taki śmieć kupować czy jeździć z tymi oskubanymi resztkami które mam ?
rosomak1983 - 01-04-2011, 20:27
Hugo napisał/a: | Ciekawe to jest, w żadnym aucie nie myślałem nawet o zmianie płynu hamulcowego |
ja myslalem ze plyn zmienia sie co jakis czas dla bezpieczeństwa (bo wraz z chłonieciem wilgoci traci własciwosci). A nie ze tylko ja drga hehe dobre.
Wlew gazu zrobiony bardzo fajnie!!!
Hugo - 01-04-2011, 20:30
rosomak1983 napisał/a: | ja myslalem ze plyn zmienia sie co jakis czas dla bezpieczeństwa (bo wraz z chłonieciem wilgoci traci własciwosci). A nie ze tylko ja drga | Hehe, ale w każdym aucie tak samo traci swoje właściwości, prawda? Miałem wiele aut, a tylko Gal dygotał, jak prawie każdemu. Dziwne, nie? rosomak1983 napisał/a: | hehe dobre | Nie wiem, nie piłem Bez urazy...
Anonymous - 01-04-2011, 20:40
rosomak1983, chyba nie zrozumiałeś, wytłumaczę prościej przy okazji wymiany płynu zauważyliśmy z Hugo, że w galancie mogą ustać pewne wibracje podczas hamowania którego przyczyny nie mogliśmy ustalić, płyn nie był zmieniany dlatego że drgało lecz z powodu :
rosomak1983 napisał/a: | co jakis czas dla bezpieczeństwa |
rosomak1983 napisał/a: | Wlew gazu zrobiony bardzo fajnie!!! |
miało być bez przejściówki, niektórzy mówili że w galancie się nie da, jak widać jak się chce to można, a poza tym nie lubię wozić w aucie kolejnego śmiecia który będzie dzwonić na wertepach, a co tankowanie będzie trzeba z nim latać szybko bo już stoi i czeka ładna Pani z pistoletem
Anonymous - 01-04-2011, 20:46
Derpin napisał/a: | miało być bez przejściówki, niektórzy mówili że w galancie się nie da, jak widać jak się chce to można, a poza tym nie lubię wozić w aucie kolejnego śmiecia który będzie dzwonić na wertepach, a co tankowanie będzie trzeba z nim latać szybko bo już stoi i czeka ładna Pani z pistoletem |
A tam się nie da. Mam identycznie rozwiązaną kwestię wlewu gazu.
Anonymous - 01-04-2011, 20:47
kuzi napisał/a: | A tam się nie da. Mam identycznie rozwiązaną kwestię wlewu gazu. |
to może w sedanie się nie da? nie wiem tam przypadkiem klapka nie jest mniejsza ?
rosomak1983 - 01-04-2011, 20:56
Derpin napisał/a: | przy okazji wymiany płynu zauważyliśmy z Hugo, że w galancie mogą ustać pewne wibracje podczas hamowania którego przyczyny nie mogliśmy ustalić, płyn nie był zmieniany dlatego że drgało lecz z powodu : |
Przeczytaj jeszcze raz to zdanie i przemysl jak ono logicznie brzmi.
Hugo napisał/a: | Ciekawe to jest, w żadnym aucie nie myślałem nawet o zmianie płynu hamulcowego, bo w żadnym nie było drgań. Ach te EA... |
pitbu77 - 01-04-2011, 22:19
Derpin napisał/a: | wlew oczywiście pod klapką ale bez dokręcanej przejściówki, jak się chce to można zmieścić cały bez kombinowania i szukania potem tej przejściówki przy tankowaniu, |
Oczywiście, że się da. Ja tak mam od dwóch lat Oj oj oj, ktoś tu nie czytał wątku o instalacjach LPG...
|
|
|