| 

| Nasze Miśki - Rekin z Lubelskiego

radek79 - 07-10-2012, 18:55

u góry zostały ściągnięte osłony ,u dołu kręciliśmy kluczem na przedłużce kołem pasowym ,znaki zgrywały się idealnie
 deejay - 07-10-2012, 19:04

| radek79 napisał/a: |  	  | ,znaki zgrywały się idealnie | 

Ale miałes rozebrane do tego miejsca i byłes pewny tej blaszki do czujnika połozenia wału
   Pytam dlatego bo kiedys miałem klienta z podobnymi objawami braku mocy , i co sie okazało ze blaszka oderwała sie od dolnej zębatki i obróciła do tyłu o ok 3 zeby . Sam sie w konia zrobiłem i tak ustawiłem na znaki pasek i dalej to samo
  , ale cos mnie tkneło i rozebrałem cały rozrzad i wtedy dolne koło zebate i blaszka nie tworzyły całości   Blaszka jak sie przesunie i tak jest w jakis sposób dociskana do wału , ale pewnosci nie masz ze jest na swoim miejscu , dlatego aby byc pewnym na 101% potrzebny jest demontaż koła zebatego .

radek79 - 07-10-2012, 19:12

| deejay napisał/a: |  	  | 
 Ale miałes rozebrane do tego miejsca i byłes pewny tej blaszki do czujnika połozenia wału
   | 
 dolnej osłony nie ściągaliśmy tylko z góry świeciliśmy latarką na blaszkę nie z wróciłem uwagi ,ale to by było przyczyną braku wolnych obrotów
 robertdg - 07-10-2012, 19:19

Zakładając że regulator ciśnienia paliwa jest sprawny
 Zmierz jeszcze sensor położenia wału korbowego, na drugim pinie (kabel zielono-czerwony) pomiędzy nim a masą podczas swobodnego obracania wałem ma być wytwarzane napięcie 0,4-4V, na biegu jałowym 1,5-2,5V
 deejay - 07-10-2012, 19:20

| radek79 napisał/a: |  	  | ale to by było przyczyną braku wolnych obrotów | 

Jezeli fazy rozrzadu sie nie zgrywaja , to wiadomo ze bedzie pracował bardzo nierówno i nawet bedzie gasł .
 Musisz byc pewny całej mechaniki zanim bedziesz obstawiał ECU za przyczynę .
 Czy kompresja była w miarę równa , czy były odchyłki 1-2 bar. na cylindrach ?
 radek79 - 07-10-2012, 19:35

| deejay napisał/a: |  	  | Jezeli fazy rozrzadu sie nie zgrywaja , to wiadomo ze bedzie pracował bardzo nierówno | 
 silnik po odpaleniu pracuje równo
  	  | deejay napisał/a: |  	  | Czy kompresja była w miarę równa , czy były odchyłki 1-2 bar. na cylindrach ? _________________
 | 
 ja osobiście nie mierzyłem ,znajomy mechanik który mi pomaga mierzył powiedział że książkowo
 radek79 - 07-10-2012, 19:37

| Cytat: |  	  | Zakładając że regulator ciśnienia paliwa jest sprawny Zmierz jeszcze sensor położenia wału korbowego, na drugim pinie (kabel zielono-czerwony) pomiędzy nim a masą podczas swobodnego obracania wałem ma być wytwarzane napięcie 0,4-4V, na biegu jałowym 1,5-2,5V
 | 
 dopiero we wtorek się zabiorę i sprawdzę bo ten tydzień zawaliłem z pracą z powodu auta i jutro muszę nadrobić
 deejay - 07-10-2012, 19:38

| radek79 napisał/a: |  	  | silnik po odpaleniu pracuje równo | 

Na filmiku widac ze sie telepie czasami .
 radek79 - 07-10-2012, 19:40

| deejay napisał/a: |  	  | Na filmiku widac ze sie telepie czasami . | 
 tak jak obroty zaczynały spadać ,teraz nawet już nie zatelepie od razu zgaśnie
 deejay - 07-10-2012, 19:42

| radek79 napisał/a: |  	  | tak jak obroty zaczynały spadać ,teraz nawet już nie zatelepie od razu zgaśnie | 

A jak pracuja sondy  i który rok masz gala ?
 radek79 - 07-10-2012, 19:47

| deejay napisał/a: |  	  | A jak pracuja sondy i który rok masz gala ?
 | 
 na testerze pokazują 100% sprawności ,ale jak odepnę pierwszą od strony chłodnicy to po chwili mam wolne obroty, wysokie  1200obr
 robertdg - 07-10-2012, 19:51

Znaczy obroty biegu jałowego na poziomie 1200rpm 	  | radek79 napisał/a: |  	  | ,ale jak odepnę pierwszą od strony chłodnicy to po chwili mam wolne obroty, wysokie 1200obr | 
  jezeli tak to prawidłowo, bo ecu koryguje brak sygnału sondy radek79 - 07-10-2012, 20:21

| robertdg napisał/a: |  	  | Znaczy obroty biegu jałowego na poziomie 1200rpm  jezeli tak to prawidłowo, bo ecu koryguje brak sygnału sondy | 
 tak
 robertdg - 10-10-2012, 19:03

Jakie Newsy
   radek79 - 11-10-2012, 11:21

| robertdg napisał/a: |  	  | Jakie Newsy   | 
 na razie nic , pomysłów brak

|  | 
 |  |