Nasze Miśki - Carisma Exlusiv by RoBSoN
Daraz2 - 04-03-2013, 21:16
prezentuje sie cudownie jak na Cari przed liftem to jest piękna:)
RoBSoN_97 - 04-03-2013, 22:24
Powiem skromnie- wiem
Dzięki
Na czas zakupu bardziej do mnie przemawiał przedlift niż polift i oto jest
A w kwestii finansowej to mogłem pozwolić sobie albo na średniego polifta, albo dopieszczonego przedlifta więc wybór dla mnie był oczywisty
Jest ze mną od 2009 roku i będzie jeszcze kilka dobrych lat w nagrodę za bezawaryjność
Stale dostaje nowe zabawki by mogła poczuć się młodziej
KRASNAL - 05-03-2013, 19:19
Rub te ranty błotników i wsadzaj nowe felgi bo wiosne już mamy
RoBSoN_97 - 05-03-2013, 19:29
Hehe, spokojnie, spokojnie Na wszystko przyjdzie kolej. A to tylko takie przebłyski wiosny, a do wiosny to jeszcze trochę
Już przecież jeździłem na nowych 16" jakiś miesiąc ;p bo wytrzymać nie mogłem do letniego sezonu i tak jak teraz jeżdżę było ok. Ale jeździłem głównie sam
Przed podjęciem ostatecznej decyzji muszę zrobić test, taki mam przynajmniej plan (załadować auto + komplet pasażerów). Na tych 16" mam profil 50, a lepiej by było przy 45 ze względu na tył. Po obniżeniu siadła sporo, gdybym wymienił na zwykłe bez obniżenia to bym teraz nie miał rozkminy, ale jak szaleć to szaleć
RoBSoN_97 - 09-05-2013, 12:25
Na ostatnim spocie pojawić się nie mogłem, bo samochód stroiłem - efekty zamieszczam poniżej. Wiozłem siostrę z jej już obecnym mężem do ślubu. Ale na najbliższy zawitam
Nie uwieczniony tył, na tylnej szybie były dwa duże białe serduszka ^^
W między czasie od ostatniego mojego wpisu:
w marcu wymieniony olej z filtrami, a w kwietniu po części na wzgląd pary młodej, by było w środku czysto i świeżo, pranie całej tapicerki oraz podsufitki w samochodzie (myjnia BEZWODNA w Warszawie)
Miniaturki:
RoBSoN_97 - 01-07-2013, 14:51
Przyciemnione boczne kierunkowskazy oraz tylne lampy ciemną folią (wszystkie światła palą się normalną barwą, kierunki wsteczny) na jednym ze zdjęć widać z bliska kierunek boczny, ale został potraktowany fleszem i została folia prześwietlona ;p wrzucę za dnia zdjęcie podglądowe bocznych kierunków by uchwycić efekt
Nowa sesja zdjęciowa:

Hugo - 02-07-2013, 07:35
Dobrze wygląda!
sniegu - 05-07-2013, 20:56
oj dowodzik poleci przy spotkaniu ze służbistami
jedyne co bym zmienił to boczne kierunki najpierw bym kupił białe, a potem przyciemniał.
Daraz2 - 05-07-2013, 21:13
Wygląda świetnie duży plus dla Cari
RoBSoN_97 - 05-07-2013, 23:20
Dzięki za opinie
sniegu napisał/a: | oj dowodzik poleci przy spotkaniu ze służbistami
jedyne co bym zmienił to boczne kierunki najpierw bym kupił białe, a potem przyciemniał. |
Za co? Chyba nie za oklejone lampy?- bo jest to w pełni legalne (każde funkcyjne światło ma się palić określoną barwą i tak też się palą zgodnie z przepisami)- zresztą wyżej napisałem, że wszystkie lampy świecą oryginalnymi barwami łącznie ze wszystkimi kierunkowskazami, bocznymi też. Białe kierunki od Cari mi się nie podobają bo wyglądają na spłowiałe, jakby były przezroczyste to bym wtedy pomyślał nad zmianą, a tak to sensu nie widzę by kupić biały i przyciemniać na czarno- gdzie tu logika
A wymienić i zostawić białe na srebrnym samochodzie to się zleją, a mi chodziło by się odcinały, dodać dodatkowy czarny akcent do czarnych szyb (przy tym się zgodzę, że jak trafię na służbistów to dowodzik poleci, za czarne przednie szyby no i za bi-xenon jak z powrotem wstawję żarniki )
Hugo wspominałeś wcześniej, że brakowało czarnych akcentów, oto one
mateelv - 06-07-2013, 00:01
Swietnie wygląda. Gdybym miał tylko ciemne szyby, też bym sobie sypnął takie tylne lampy.
I dokładnie, po co wydawać kase na białe kierunki, a potem je ściemniać? Ja też jeżdżę już pół roku na przyciemnionych pomarańczowych bocznych, ładnie się komponują z resztą, tez mam srebrną Cari jak Ty robson, tylko lusterka i plastiki czarne. Nieźle się to zgrywa, a u Ciebie to już w ogóle miazga.
Jedyne co mi nie podchodzi to trzy diamenty nad zamkiem bagażnika, ale to moja wizja
IMO najładniejsza Cari jaką widziałem.
Edit: Ten kolokwializm zaliczamy do wulgaryzmów.
Hugo - 06-07-2013, 08:16
RoBSoN_97 napisał/a: | bi-xenon jak z powrotem wstawję żarniki | Ło matko... Ksenon do zwykłych lamp...
RoBSoN_97 - 06-07-2013, 10:21
mateelv bardzo mi miło czytać takie opinie
Co do naklejki Mitsumaniaków nad zamkiem na klapie wleciała przejściowo do momentu aż nie kupię podkładki mitsumaniaków pod tylną tablicę (poprzednia mi się rozleciała i mam na razie zastępczą nieoznakowaną MM ;p)
Hugo napisał/a: | Ło matko... Ksenon do zwykłych lamp... |
Tak tylko wspomniałem, bo narazie jeżdżę na żarówkach, ale się ponownie zastanawiam, czy by nie wrócić do xenonu (albo zamiast xenonu założę światła dzienne na diodach CREE ) , a co do lamp to Mitsubishi nie robiło pod xenon, w Carismie, Lancerze jak i w Galancie w tym okresie nie ma lamp przystosowanych do xenonu. Gdyby było jakieś ładne lampy alternatywne robione obecnie to może bym wymienił, ale nawet co z lamp jak się reszty nie spełnia (spryski oraz autopoziomowanie) to i tak wtedy xenon jest nielegalny tak czy inaczej, lampa nic nie zmieni.
sniegu - 06-07-2013, 10:37
Robson
Nie chce Mi się szukać, oglądałem uwaga pirat i gościa capneli za lampy i dowód poleciał druga sprawa to przypadek mojego kumpla też Miał Cari (biała piękną) też przyciemnił i mu wjechali w On wyskakuje pewny Swego dzwoni po niebieskich Ci przyjeżdżają i grzecznie koledze tłumaczą, że przecież Pani za panem mogła nie zauważyć, że pan hamuje bo ma pan przyciemnione lampy, zaraz było dochodzenie na której stacji go z tym puścili.
Czy to wygląda ładnie???
nie komentuje bo sam nie wiem
jestem typem przezorny zawsze ubezpieczony i może sam się pokuszę na takie przyciemnienie ale do tego kupie sobie 2 komplet lamp, żeby jakby co to zgasić uśmiech panów policjantów przy kontroli...
dlaczego nie żółty kierunek? bo nie lubię jak coś takiego odcina się na aucie w taki perfidny sposób czarny pasuje ok, ale znowu prześwituje pomarańcz. Ot moje zdanie.
Pretendent do najładniejszej Cari 2013...
mkm - 06-07-2013, 12:10
Lampom nie wolno zmieniać koloru.
Podchodzi to pod przysłonięcie klosza ( a to może być karane nie tylko mandatem, ale i grzywną) - bez względu na to czy jest to warstwa dedykowanego lakieru, folia czy coś innego.
Jeżeli zmieniasz cokolwiek w lampie musisz wystąpić o ponowną homologację.
Tyle teoria.
W praktyce problemy (niewielkie) mogą być z policją, z przeglądem (trochę większe)– zawsze można mieć w garażu (lub bagażniku) lampy przepisowe i je przekładać.
Wiekszy problem może się pojawić przy ewentualnej wypłacie odszkodowania przy (tfu, tfu) szkodzie ze strony ubezpieczyciela.
Każdy pretekst do niewypłacania jest dobry, więc najbardziej obawiałbym się tego.
|
|
|