To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Narzekania i pochwały OII

13zbyszek13 - 14-09-2011, 20:43

xylen napisał/a:
w końcu przedstawiamy tu nasze subiektywne opinie 8)

O tak. :lol:

xylen - 15-09-2011, 09:29

Byly narzekania to teraz pochwały :)
Jest duży, przestronny i bardzo dobrze mi się nim dobrze jeździ, dokładnie taki chciałem. end

Komandor - 15-09-2011, 18:32

Gdybym kupił X3 albo Q5 to bylaby radość z jazdy a tak jest radość z poprawiania O2 (lusterko fotochrom, sprężynki na tył, dodatkowy schowek zamiast ławeczki itp.) Przyjemność z bycia Mitsumaniakiem BEZCENNA :lol:

Pozdro

13zbyszek13 - 15-09-2011, 20:00

Komandor napisał/a:
Przyjemność z bycia Mitsumaniakiem BEZCENNA :lol:

Chociaż nie jest nudno.

arturodob - 16-09-2011, 09:23
Temat postu: pochwaly
witam panowie ja uwazam ze moj przynajmnie outek jest super panowie mam znajomego ktory ma x5 od nowosci wydal 450 tys gotowka i powiedzial nigdy wiecej takiego szajsu autko mu z serwisu tak wiec nie narzekajmy ?
michu300 - 16-09-2011, 09:34

Komandor napisał/a:
lusterko fotochrom

Miałem w poprzednim aucie takie lusterko i też myślałem, że kicha, że nie ma. Teraz uważam, że właściwie nie jest potrzebne, ciemne szyby z tyłu spokojnie wystarczają.
Sprężyny to chyba dla tych co te ziemniaki wożą, ja osobiście nie widzę żadnej potrzeby żeby to wkładać. Schowek to faktycznie mógłby być, ale najlepiej nie zamiast ławeczki, tylko dodatkowo :-) Natomiast szkoda, że nie ma świateł do jazdy dziennej w standardzie, no i w standardowym radiu RF mogłoby być złącze USB do MP3.

Komandor - 16-09-2011, 17:16

No właśnie chyba każdy użytkownik O2 mogłby ułozyć listę wyposażenia jakie powinno być zamontowane lecz nie było dostępne nawet w opcji.
1.Lusterko fotochrom to rzecz jakiej mi bardzo brakowało (oprócz duuuużo lepszego wykonania nieźle sprawdza się w nocy, a koszt śmieszny bo poniżej 100 USD razem z przesyłką).
2.Może w twoich stronach wciąż wozicie ziemniaki na zimę w bagażnikach osobówek. :lol: Ja w każym razie przewożę tylko standardowe bagaże. Zapakujesz do auta 4 dorosłe osoby + bagażnik na 2 tygodniowy wypoczynek i pojeździsz trochę po różnych drogach to pewnie zmienisz zdanie odnośnie tylnego zawieszenia. To tak jak z napędem 4x4 - wystarczy że przydaje się się tylko przez 1 miesiąc w roku.
3.Po 2 latach użytkowania auta ani razu nie skorzystałem z ławeczki dla krasnoludków. Schowek pod podłogą BEZCENNY :biggrin:

Pozdro

13zbyszek13 - 16-09-2011, 20:32

Ja poszedłem dalej
1. zmieniłem atrapy w tylnej klapie na światła.
2. zmieniłem atrapy w zderzaku tylnym na światła.
3. w miejsce świateł drogowych/długich/ zamontowałem xenon.
4. sprężyny dodatkowe w tylnym zawieszeniu oczywiście również zamontowane.

xylen - 19-09-2011, 21:47

joachim69 napisał/a:
kiedyś widziałem na allegro takie klamry do pasów i chyba były pokazywane tutaj ale nie mogę tego odszukać

znalazlem..nazywa sie REGULATOR WYSOKOŚCI PASóW AUTOSAFE , mango to sprzedaje..
jeden mankament mniej:)

joachim69 - 25-09-2011, 13:33

na allegro widziałem po 29 zł
xylen - 26-09-2011, 11:28

joachim69 napisał/a:
na allegro widziałem po 29 zł
- dzieki

to coś takie" trójkątne" to badziewie, te dodatkowe "specjalne pasy" z klamerka są ok, tylko 3x droższe..ale moim zdaniem znacznie podnoszą komfort jazdy dla pociech na tylnych fotelach i bezpieczeństwo....

east.kp - 09-10-2011, 21:21

Witam mam Outka II 140 KM funkiel nówkę od 4 miesięcy zrobiłem nim już 22 tys km w tym 4 tyś km po Ukrainie i nie mam do niego żadnych uwag. Na A-4 licznik pokazał 2 zł. :lol: .
borsak1 - 10-10-2011, 08:46

A ja mam nową uwagę sterowanie radia na kierownicy po kiego grzyba ktoś wymyślił tam wyszukiwanie stacji radiowych zamiast zmianę zaporogramowanych kanałów. Przecież mamy funkcję AF ?
michu300 - 13-10-2011, 13:41

Cytat:
A ja mam nową uwagę sterowanie radia na kierownicy po kiego grzyba ktoś wymyślił tam wyszukiwanie stacji radiowych zamiast zmianę zaporogramowanych kanałów. Przecież mamy funkcję AF ?

Mnie osobiście to pasuje bardziej niż pomiędzy zaprogramowanymi stacjami. Jak jeżdzę po Polsce to częstotliwości są różne i przełączanie pomiędzy zaprogramowanymi stacjami jest do d.... Wtedy nie programuję stacji podczas jazdy, tylko z kierownicy wybieram taką jaka mi najlepiej odpowiada w danej chwili (jakością i przekazem). Jak się kończy, to ponawiam operację. Jeżdżąc w domu, słucham właściwie tylko jednej stacji, więc w ogóle nie używam przełączania. 8)

stuff75 - 07-01-2012, 10:46

Witam,
Po 2 latach użytkowania i 57 tys. kilometrów skrzypieć zaczął fotel kierowcy. Ponieważ nie mam nadwagi, nie uprawiam seksu w fotelu kierowcy (żona mówi że też tego nie robi), pojadę grzecznie i zgłoszę usterkę do naprawy gwarancyjnej.
Strach pomyśleć co się będzie działo po następnych 40 tys.

Patryk