[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.
Maciek6778 - 10-08-2012, 00:31
Hmm.. Nieźle.. Obstawiałem, że do 100 się zmieścisz.
Ale don't worry, są już w kraju:)
http://allegro.pl/reflekt...2495928193.html
http://allegro.pl/reflekt...2495928304.html
Ja niestety swoich się "pozbyłem" Trafiłem późną nocą w jelenia i po lampach Jeleń prawdopodobnie ok, cały i zdrowy Zastanawiałem się jak doczyszczę przód po owadach, a problem sam się rozwiązał heh, żart;)
A tak na serio to szkoda mi było strasznie bo sporo czasu spędziłem przy aucie.. Dobre jest to, że dogadałem się w serwisie i wstawią mi przód od Sportbacka (który tak na marginesie od początku bardziej mi się podobał ze względu na dużą ramkę grila). Oczywiście plan przeróbek już mam w głowie, więc niedługo wstawię jakieś fotki.
Pozdr!
Silverrr - 10-08-2012, 07:29
Kolejny raz jesteś moim bohaterem
Jednak coś mi nie podchodzi... H1 i H7? Byłem przekonany, że Lancer ma H1 i H3
michaello - 10-08-2012, 09:04
Silverrr napisał/a: | Jednak coś mi nie podchodzi... H1 i H7? Byłem przekonany, że Lancer ma H1 i H3 |
Ani jedno, ani drugie, w oryginalnych reflektorach zastosowane sa zarowki HB3 i HB4
Maciek6778 - 10-08-2012, 22:45
michaello napisał/a: | Silverrr napisał/a: | Jednak coś mi nie podchodzi... H1 i H7? Byłem przekonany, że Lancer ma H1 i H3 |
Ani jedno, ani drugie, w oryginalnych reflektorach zastosowane sa zarowki HB3 i HB4 |
Dokładnie tak HB3 i HB4, a w przeciwmgielnych H11. W lampach z aukcji są H1 i H7.
Jutro odbieram autko z serwisu i od poniedziałku zaczynam go troszkę zmieniać:)
Bizi78 - 10-08-2012, 22:57
Lampy ładne ale bez homologacji .
Silverrr - 11-08-2012, 09:16
Bizi78 napisał/a: |
Lampy ładne ale bez homologacji . |
Who cares! xD Mają świecić, oświetlać i wyglądać a nie mieć jakieś tam homologacje...
Lucas123w - 11-08-2012, 10:41
Silverrr napisał/a: | Bizi78 napisał/a: |
Who cares! xD Mają świecić, oświetlać i wyglądać a nie mieć jakieś tam homologacje... |
Gorzej będzie jak nadgorliwy niebieski osobnik z suszarką zatrzyma i się doczepi. Są do tego zdolni i bardzo upierdliwi.
Uwex - 11-08-2012, 14:39
Silverrr napisał/a: | Mają świecić, oświetlać i wyglądać a nie mieć jakieś tam homologacje... |
i było by dobrze, żeby nie oślepiały i dlatego mają mieć homologację.
Bizi78 - 11-08-2012, 17:57
Silverrr napisał/a: | Who cares! xD Mają świecić, oświetlać i wyglądać a nie mieć jakieś tam homologacje... |
Bo takie jest w Polsce prawo, które MM przestrzegają i tyle w temacie .
Maciek6778 - 11-08-2012, 22:36
Silverrr napisał/a: | Bizi78 napisał/a: |
Who cares! xD Mają świecić, oświetlać i wyglądać a nie mieć jakieś tam homologacje... |
Dokładnie! Heh:)
Nie piszcie, że oślepiają i tego typu bzdury bo nie oślepiają. Są słabsze od oryginalnych, na przeglądzie specjalnie mi gość sprawdzał i wszystko grało. A że nie mają homologacji? Cóż, każdy chyba jest tego świadomy i ja też byłem jeżdżąc na nich. Proste.
Bizi78 - prawo, którego mm przestrzegają? Zastanów się nad takim kolokwializmem:) bo przestrzegają tak samo jak pozostali użytkownicy dróg - czyli nijak i tyle w temacie...
MM mający 300 - 400 hp pod maską jedzie 50 km/h w terenie zabudowanym buahahaha:) Przestrzegają prawa na pewno!
Bizi78 - 11-08-2012, 23:37
Maciek6778 napisał/a: | na przeglądzie specjalnie mi gość sprawdzał i wszystko grało. |
Jestem ciekaw co zrobisz jak miśki zabiorą ci DR z wpisem brak homologacji lamp, też ci w SKP podbiją, że jest ok .
Maciek6778 - 12-08-2012, 00:50
Bizi78 napisał/a: | Maciek6778 napisał/a: | na przeglądzie specjalnie mi gość sprawdzał i wszystko grało. |
Jestem ciekaw co zrobisz jak miśki zabiorą ci DR z wpisem brak homologacji lamp, też ci w SKP podbiją, że jest ok . |
Oj jaki uszczypliwy
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła Miałem kontrolę z 3-4 razy z tymi lampami i miśki jakoś nie zwróciły nawet uwagi na takie bzdury. Oczywiście, może się trafić jakiś "ambitny", ale tak jak napisałem we wcześniejszych wpisach - to ryzyko zakładającego i tyle. Chcę założyć to założę, a każdy kto się boi itp. może sobie odradzać i pisać, że zabiorą dowód itd.
Bizi78 - 12-08-2012, 08:59
Maciek6778 napisał/a: | Oj jaki uszczypliwy |
To jeszcze jedno, zobaczysz co może zrobić ubezpieczalnia przy kolizji, wypadku jak odkryje, że twoje auto nie ma prawa poruszać się po polskich drogach .
Uwex - 12-08-2012, 12:03
Maciek6778 napisał/a: | Chcę założyć to założę, a każdy kto się boi ... |
no kolega odważny jest i bojowy A ciekawe czy tak samo będziesz myślał, jak
Tobie stanie się krzywda np. jak ktoś rozwali Twoje auto, bo założył sobie poprzerabiane zawieszenie czy hamulce ( a sporo takich jeździ ) ? Twoim zdaniem- jego sprawa. Ale to typowo polskie- przepisy są dla innych. I zwolnij troszkę, bo zaczynasz chyba pracować na czerwony pasek
Maciek6778 - 12-08-2012, 12:42
Nie cytuj kolego paru słów wybranych z kontekstu bo zdanie traci sens przekazu to po pierwsze. Po drugie mówimy o lampach, czy o zawieszeniu i hamulcach? I po trzecie, czerwony pasek już miałem na świadectwach
Źle odbierasz moje intencje bo nie mam zamiaru tutaj popierać jakichś przeróbek zagrażających zdrowiu, czy nawet życiu innych użytkowników drogi lub mojemu, ale nie popadajmy też w paranoję w drugą stronę. Trzeba to trochę wyśrodkować, a nie od razu rzucać się na kogoś bo ma inne lampy. Nawet nie widzieliście ich jak działają, ale każdy wypowiada się od razu na "nie" bo nie mają homologacji? Trochę rozsądku każdemu życzę w ocenie..
|
|
|