To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - dj danio i VR4 2,5V6TT

Anonymous - 18-01-2012, 13:31

danino88, rozwiej moje wątpliwości dotyczące tyłu, powiedzmy że mam vrkę którą chcę tak jak Ty wrzucić do mojej budy, więc wyrzucam moje tylne sanki, wkręcam sanki z vr'a p&p i jedyną rzeczą którą trzeba spawać to uchwyty wału ? dobrze rozumiem?
Tomek - 18-01-2012, 13:38

danino88 napisał/a:
Cytat:
każdy, czy tylko auta po 2 lifcie?

W 2 lifcie nie masz rzeźby z przodem bo sanki są p&p jak w vr-ce. Ja nawet nie przekładałem z vr-a sanek bo ja mam aluminiowe a tam były jeszcze metalowe - miałem vr-a z 96roku. A na tyle, do sanek, każdy galant czy to EA2A, czy EA5A ma te otwory. Po wymontowaniu sanek z vr-ki przyłożyłem je właśnie do podwozia rozciętego już niestety galanta EA2A z 97roku i byłem pozytywnie zaskoczony, dlatego też powstało vr4 :)

to wiem, że nie ma rzeźby w przodzie, bo sanki alu
chodziło mi o tył, o to, że do budy przedliftowej nie wrzucisz chyba gratów od VR-4, bo nie ma miejsca na wał + tylne sanki inne (nie jestem pewien)
po 2 lifcie (JMBSEEA5x1Zxxxxxx i nowsze) masz podłogę przystosowaną do wału VR4

danino88 - 18-01-2012, 13:49

Dziś przyszły kable zapłonowe, okazało się jednak że niestety nie pasują :( a już miałem w planach montaż niebieściutkich kabli. Zamontowałem jednak po długich przemyśleniach i doradach niby pierdółkę i proszę o jej ocenę 8)

Tak wiem, muszę poprawić uszczelkę od kierunkowskazu i umyć auto 8)

swinks_UK - 18-01-2012, 14:13

danino88 napisał/a:
Dziś przyszły kable zapłonowe, okazało się jednak że niestety nie pasują :

Nie pasują, bo pewnie były od FTO. To częsta pomyłka sprzedawców. Gdybyś kupił Magnecora czerwone, to nawet te od FTO dają się "naciągnać", niestety niebieskie nie są podatne na tego typu kombinacje.
Zresztą fabryczne kable są bardzo dobre, więc jak nie musisz to nie ma potrzeby zmieniać.

Anonymous - 18-01-2012, 14:13

logo na atrapie ? jak dla mnie in +,

co do zdjęć to na tym teinie świetnie siedzi, tak powinien wyglądać każdy galant po wyjściu z fabryki a nie jak wóz drabiniasty :P

danino88 - 18-01-2012, 14:14

No właśnie muszę zmienić bo gubi mi iskrę, sprawdziliśmy to u deejay . Teraz pytanie jakie kupić ?

Cytat:
świetnie siedzi

Tak, na asfalcie jest jeszcze lepiej, tzn lepiej to wygląda jednak jest jeden minus, jesteśmy w Polsce i trzeba bardzo uważać 8)

swinks_UK - 18-01-2012, 14:19

danino88 napisał/a:
No właśnie muszę zmienić bo gubi mi iskrę, sprawdziliśmy to u deejay . Teraz pytanie jakie kupić ?

Upewnij się, że to nie fakocewka, te znacznie częściej padają, znam o 2 przypadkach jak wadliwa fajka z fajkocewki spowodowała upalenie izolatora na świecy i buum samej świecy, poza tym kilka razy juz na CVR4 były zdjęcia poupalanych fajek przy cewkach.

Torp12 - 18-01-2012, 14:21

Napis VR-4 elegancko wyglada:)

A co to za soczewki masz? Ksenon czy normalne?

Rafal_Szczecin - 18-01-2012, 14:46

snieg :shock:
danino88 - 18-01-2012, 15:38

Cytat:

A co to za soczewki masz? Ksenon czy normalne?

Na razie normalne żarówki H7 OSRAM NIGHT BREAKER PLUS w planach no zobaczymy :)

Cytat:
snieg :shock:

no niestety, spadł i uniemożliwia dalszych prac na chwilę obecną. Jutro zaczynam ostro działać, będzie garaż oraz plan na odpowietrzenie AYC,zrobienia wentylatorów oraz zamontowania gazu. Części już są kupione 8)

danino88 - 18-01-2012, 15:49

Cytat:
danino88, rozwiej moje wątpliwości dotyczące tyłu, powiedzmy że mam vrkę którą chcę tak jak Ty wrzucić do mojej budy, więc wyrzucam moje tylne sanki, wkręcam sanki z vr'a p&p i jedyną rzeczą którą trzeba spawać to uchwyty wału ? dobrze rozumiem?

Źle rozumiesz :) Sanki od vrki są większe i mają bardziej oddalone od siebie mocowania. Sanki od Vki wyglądają trochę śmiesznie przy sankach od Vrki. Jednak dziury w podłużnicach już są na te i te sanki. Trzeba tylko wsadzić i wspawać śruby mocujące :)

Torp12 - 18-01-2012, 17:36

danino88 napisał/a:

Na razie normalne żarówki H7 OSRAM NIGHT BREAKER PLUS w planach no zobaczymy :)

No i jaka jest roznica w swieceniu miedzy soczewka a halogenem? Widac znaczaca poprawe czy tak nie za bardzo??
danino88 napisał/a:

oraz zamontowania gazu

Tego sie bałem.....

danino88 - 18-01-2012, 18:28

Cytat:
No i jaka jest roznica w swieceniu miedzy soczewka a halogenem?
różnica jest widoczna, lepiej jest skupione światło i jakby to po chłopsku napisać lepiej świeci.

Cytat:
Tego sie bałem.....

No niestety, przykre realia ale wiem że te silniki chodzą bez problemów na gazie, instalacja będzie wydajna jak na moc, więc powinno być wszystko w porządku, zobaczymy :) Fakt faktem że około 30-40zł będzie więcej w portfelu po 100km

m6riano - 18-01-2012, 19:26

danino88 napisał/a:
Fakt faktem że około 30-40zł będzie więcej w portfelu po 100km

I banan na gębie jak w portfelu nie będzie mchu i pajęczyny...;-)

swinks_UK - 18-01-2012, 19:27

danino88 napisał/a:
Fakt faktem że około 30-40zł będzie więcej w portfelu po 100km

Które wydasz z nawiazką na porzadne materiały serwisowe itd. :mrgreen:
To nie jest tania zabawka...