To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Gal Anonim SE 2.5 by bbandi

bbandi - 09-05-2013, 13:50

arturj123 napisał/a:
Na 3 zdjęciu wahaczy dolnych prostych dobrze widzę sworzeń jest wymienialny?

Nie wiem :D ale całkiem możliwe, sporo smaru aż wyłazi na zewnątrz :D

arturj123 napisał/a:
Jaka cena?

2x135zł +przesyłka 20zł

bbandi - 14-05-2013, 20:39

Wahacze wymienione Jestem mile zaskoczony 65zł to dobra cena za taką wymiane, przydałoby się teraz podjechać na ustawienie geometrii...
abdul - 14-05-2013, 21:41

zapalaciles za wymiane jednego wahacza 65 zl? gdzie wymieniales w HPA?
bbandi - 14-05-2013, 21:47

abdul napisał/a:
zapalaciles za wymiane jednego wahacza 65 zl?

Nie, za dwa :D

abdul napisał/a:
gdzie wymieniales w HPA?

W HPA słyszałem że jest drogo

Tutaj masz tego mechanika
link

abdul - 14-05-2013, 21:55

bbandi napisał/a:

abdul napisał/a:
zapalaciles za wymiane jednego wahacza 65 zl?

Nie, za dwa :D

o kuzwa! to za darmo! :shock: mnie wymiana 2 wahaczy prostych wyniosla razem z wahaczami 600zl :-X chyba trzeba zmienic mechanika... Gosc jakis w porzadku? dlugie terminy ma?

bbandi - 14-05-2013, 22:28

abdul napisał/a:
o kuzwa! to za darmo! :shock: mnie wymiana 2 wahaczy prostych wyniosla razem z wahaczami 600zl :-X

600zł to sporo - pewnie części policzyli drogo wiec lepiej samemu kupować.

abdul napisał/a:
Gosc jakis w porzadku? dlugie terminy ma?

Gość całkiem ok. Ja to załatwiłem w 2 dni. Wieczorem zostawiłem, następnego dnia odbiór.

Tomek - 14-05-2013, 22:31

wymiana 1 wahacza w Galancie to jest może z 10 minut roboty
ja płacę za coś takiego 20 zł
za wymianę 2 sztuk, po 1 po każdej stronie i 1 końcówki drążka płaciłem 50 zł

robertdg - 18-05-2013, 07:31

tomek84 napisał/a:
Pod warunkiem, że śruby się odkręcają, nic nie jest utkniete, tuleje nie sa pozapiekane, na to nie ma sztywnych reguł
tomek84 napisał/a:
ja płacę za coś takiego 20 zł
za wymianę 2 sztuk, po 1 po każdej stronie i 1 końcówki drążka płaciłem 50 zł
No to miałes niesamowitego farta, pozazdrościć mozna, ciekawe co by mechanik powiedział gdyby końcówka drązka zapiekła się tak, że byłaby jak zespawana, zadne wspomagacze, odrdzewiacze, standardowe metody nie dawałyby rady, a palnika nie do wszystkiego można użyć, no i co by gdyby przyszło zapłacić wielokrotnie więcej :?: Przy nowych autach zdarzają się rózne historie z odkręcaniem śrub a co dopiero przy autach przekraczających 10 wiosen
danino88 - 18-05-2013, 10:08

ja kiedyś za wymianę banana zapłaciłem 120 zł i już nigdy w tym serwisie po raz drugi się nie pojawiłem ;)
Rafal_Szczecin - 18-05-2013, 10:15

ja za wymiane wahacza biore 130 i jakos nikt nie placze. wystawiam fv i paragony, nic nie idzie bokiem. nie robie w garazu , wiec to wszystko tez kosztuje . klienci wracaja .
danino88 - 18-05-2013, 10:20

Cytat:
ja za wymiane wahacza biore 130 i jakos nikt nie placze. wystawiam fv i paragony, nic nie idzie bokiem. nie robie w garazu , wiec to wszystko tez kosztuje . klienci wracaja .

tak ale ja przyjechałem z stukającym wahaczem i wyjechałem z stukającym wahaczem. Wymienili nie ten co trzeba było, coś jeszcze ? :P

Tomek - 18-05-2013, 11:50

robertdg napisał/a:
No to miałes niesamowitego farta, pozazdrościć mozna, ciekawe co by mechanik powiedział gdyby końcówka drązka zapiekła się tak, że byłaby jak zespawana, zadne wspomagacze, odrdzewiacze, standardowe metody nie dawałyby rady, a palnika nie do wszystkiego można użyć, no i co by gdyby przyszło zapłacić wielokrotnie więcej :?: Przy nowych autach zdarzają się rózne historie z odkręcaniem śrub a co dopiero przy autach przekraczających 10 wiosen

nie miałem farta
korzystam z usług tylko jednego mechanika, zresztą "oficjalnego klubowego"
jak się czegoś dotknie raz, to drugi raz nie ma opcji, żeby się zapiekło

a rzeczy, które nie były ruszone za mojej kadencji, rzeczywiście można nie odkręcić - vide ostatnia piasta

bbandi - 18-05-2013, 12:09

danino88 napisał/a:
ja kiedyś za wymianę banana zapłaciłem 120 zł i już nigdy w tym serwisie po raz drugi się nie pojawiłem ;)

Ja za wymiane dwóch bananów zapłaciłem 40zł :D (w innym serwisie - tym co palnika nie mieli), chłopaki powiedzieli że nie było problemu i jeszcze zaproponowali żeby za 100 km przyjechać i za darmo sprawdzą czy z nimi wszystko ok :D .

Hugo - 18-05-2013, 22:39

robertdg napisał/a:
Przy nowych autach zdarzają się rózne historie z odkręcaniem śrub
Np. 4 letnia Vectra C i nie można ustawić zbieżności z przodu, bo za żadne skarby świata nie idzie poluzować śruby kontrującej końcówkę drążka kierowniczego :shock:
arturj123 - 22-05-2013, 22:06

Mam pytanie odnośnie wahacza banana: czy ma on także taki spód od strony sworznia jak dolny prosty (co wskazywałoby na jego wymienność)