Nasze Miśki - Gal Anonim SE 2.5 by bbandi
bbandi - 09-05-2013, 13:50
arturj123 napisał/a: | Na 3 zdjęciu wahaczy dolnych prostych dobrze widzę sworzeń jest wymienialny? |
Nie wiem ale całkiem możliwe, sporo smaru aż wyłazi na zewnątrz
arturj123 napisał/a: | Jaka cena? |
2x135zł +przesyłka 20zł
bbandi - 14-05-2013, 20:39
Wahacze wymienione Jestem mile zaskoczony 65zł to dobra cena za taką wymiane, przydałoby się teraz podjechać na ustawienie geometrii...
abdul - 14-05-2013, 21:41
zapalaciles za wymiane jednego wahacza 65 zl? gdzie wymieniales w HPA?
bbandi - 14-05-2013, 21:47
abdul napisał/a: | zapalaciles za wymiane jednego wahacza 65 zl? |
Nie, za dwa
abdul napisał/a: | gdzie wymieniales w HPA? |
W HPA słyszałem że jest drogo
Tutaj masz tego mechanika
link
abdul - 14-05-2013, 21:55
bbandi napisał/a: |
abdul napisał/a:
zapalaciles za wymiane jednego wahacza 65 zl?
Nie, za dwa |
o kuzwa! to za darmo! mnie wymiana 2 wahaczy prostych wyniosla razem z wahaczami 600zl chyba trzeba zmienic mechanika... Gosc jakis w porzadku? dlugie terminy ma?
bbandi - 14-05-2013, 22:28
abdul napisał/a: | o kuzwa! to za darmo! mnie wymiana 2 wahaczy prostych wyniosla razem z wahaczami 600zl |
600zł to sporo - pewnie części policzyli drogo wiec lepiej samemu kupować.
abdul napisał/a: | Gosc jakis w porzadku? dlugie terminy ma? |
Gość całkiem ok. Ja to załatwiłem w 2 dni. Wieczorem zostawiłem, następnego dnia odbiór.
Tomek - 14-05-2013, 22:31
wymiana 1 wahacza w Galancie to jest może z 10 minut roboty
ja płacę za coś takiego 20 zł
za wymianę 2 sztuk, po 1 po każdej stronie i 1 końcówki drążka płaciłem 50 zł
robertdg - 18-05-2013, 07:31
tomek84 napisał/a: | wymiana 1 wahacza w Galancie to jest może z 10 minut roboty | Pod warunkiem, że śruby się odkręcają, nic nie jest utkniete, tuleje nie sa pozapiekane, na to nie ma sztywnych reguł tomek84 napisał/a: | wymiana 1 wahacza w Galancie to jest może z 10 minut roboty
ja płacę za coś takiego 20 zł
za wymianę 2 sztuk, po 1 po każdej stronie i 1 końcówki drążka płaciłem 50 zł | No to miałes niesamowitego farta, pozazdrościć mozna, ciekawe co by mechanik powiedział gdyby końcówka drązka zapiekła się tak, że byłaby jak zespawana, zadne wspomagacze, odrdzewiacze, standardowe metody nie dawałyby rady, a palnika nie do wszystkiego można użyć, no i co by gdyby przyszło zapłacić wielokrotnie więcej Przy nowych autach zdarzają się rózne historie z odkręcaniem śrub a co dopiero przy autach przekraczających 10 wiosen
danino88 - 18-05-2013, 10:08
ja kiedyś za wymianę banana zapłaciłem 120 zł i już nigdy w tym serwisie po raz drugi się nie pojawiłem
Rafal_Szczecin - 18-05-2013, 10:15
ja za wymiane wahacza biore 130 i jakos nikt nie placze. wystawiam fv i paragony, nic nie idzie bokiem. nie robie w garazu , wiec to wszystko tez kosztuje . klienci wracaja .
danino88 - 18-05-2013, 10:20
Cytat: | ja za wymiane wahacza biore 130 i jakos nikt nie placze. wystawiam fv i paragony, nic nie idzie bokiem. nie robie w garazu , wiec to wszystko tez kosztuje . klienci wracaja . |
tak ale ja przyjechałem z stukającym wahaczem i wyjechałem z stukającym wahaczem. Wymienili nie ten co trzeba było, coś jeszcze ?
Tomek - 18-05-2013, 11:50
robertdg napisał/a: | No to miałes niesamowitego farta, pozazdrościć mozna, ciekawe co by mechanik powiedział gdyby końcówka drązka zapiekła się tak, że byłaby jak zespawana, zadne wspomagacze, odrdzewiacze, standardowe metody nie dawałyby rady, a palnika nie do wszystkiego można użyć, no i co by gdyby przyszło zapłacić wielokrotnie więcej Przy nowych autach zdarzają się rózne historie z odkręcaniem śrub a co dopiero przy autach przekraczających 10 wiosen |
nie miałem farta
korzystam z usług tylko jednego mechanika, zresztą "oficjalnego klubowego"
jak się czegoś dotknie raz, to drugi raz nie ma opcji, żeby się zapiekło
a rzeczy, które nie były ruszone za mojej kadencji, rzeczywiście można nie odkręcić - vide ostatnia piasta
bbandi - 18-05-2013, 12:09
danino88 napisał/a: | ja kiedyś za wymianę banana zapłaciłem 120 zł i już nigdy w tym serwisie po raz drugi się nie pojawiłem |
Ja za wymiane dwóch bananów zapłaciłem 40zł (w innym serwisie - tym co palnika nie mieli), chłopaki powiedzieli że nie było problemu i jeszcze zaproponowali żeby za 100 km przyjechać i za darmo sprawdzą czy z nimi wszystko ok .
Hugo - 18-05-2013, 22:39
robertdg napisał/a: | Przy nowych autach zdarzają się rózne historie z odkręcaniem śrub | Np. 4 letnia Vectra C i nie można ustawić zbieżności z przodu, bo za żadne skarby świata nie idzie poluzować śruby kontrującej końcówkę drążka kierowniczego
arturj123 - 22-05-2013, 22:06
Mam pytanie odnośnie wahacza banana: czy ma on także taki spód od strony sworznia jak dolny prosty (co wskazywałoby na jego wymienność)
|
|
|